Op truffeljacht in Toscane, Italië met de najaarsvakantie!

Op truffeljacht in Toscane, Italië met de najaarsvakantie!

Funghi porcini (eekhoorntjesbrood) en zucca (pompoen): ze horen allebei bij de smakelijke najaarsgerechten van Toscane. Maar het lijstje is niet compleet zonder de tartufo bianco, oftewel de witte truffel.

> lees verder
Griezelen in Florence

Griezelen in Florence

Het van oorsprong Angelsaksische Halloween begint langzaam door te dringen tot Italië, waarbij het nog voornamelijk een feest voor kinderen en jongvolwassenen is. De dagen erna, Allerheiligen en Allerzielen, zijn bovendien feestdagen waarop Italianen er zelf ook op uit trekken. In Florence zijn er tijdens Halloween (op 31 oktober) diverse activiteiten voor wie een weekend wil griezelen.

> lees verder
Beleef Florence: Trattoria Sergio Gozzi, dé gelegenheid om Florentijnse sfeer te proeven!

Beleef Florence: Trattoria Sergio Gozzi, dé gelegenheid om Florentijnse sfeer te proeven!

Je zou er zo aan voorbij lopen, zo onbetekenend is het deurtje. Erachter vind je een van de meest levendige en authentieke Florentijnse trattoria's. Hij ligt in de wijk San Lorenzo en is al jaren een van mijn favoriete restaurantjes in de stad. Florentijnen en toeristen zitten schouder aan schouder aan de tafeltjes met marmeren blad die dateren uit de zestiger jaren.

> lees verder
Beleef Florence: De Dom en het verhaal van Anselmo

Beleef Florence: De Dom en het verhaal van Anselmo

De Dom in Florence is een van de grootste kerken van de christelijke wereld. Aan de buitenkant is de kerk geheel met marmeren platen en beelden gedecoreerd. Er zijn boekdelen over de Dom geschreven, maar de leukste anekdotes staan daar niet in. Zoals het verhaal van de arme Anselmo.

> lees verder
Uve e olive: Oogsttijd in Toscane

Uve e olive: Oogsttijd in Toscane

In september begint traditiegetrouw de oogsttijd in Italië. Vanaf september hangen trossen volgroeide druiven in de laatste zomerzonnestralen te wachten totdat ze geplukt worden. Begin november is het de beurt aan de olijven. Rondom de oogst worden tal van festiviteiten georganiseerd in Toscane.

> lees verder
Pane di Toscane: Toscaans brood

Pane di Toscane: Toscaans brood

Pasta, tomaten en olijfolie zijn hoofdbestanddelen in de Toscaanse keuken. Maar er gaat geen maaltijd voorbij zonder daarbij ook brood te serveren. Toscane kent dan ook tal van eigen soorten brood.

> lees verder
Genieten en beleven - tradities in Sardinië

Genieten en beleven - tradities in Sardinië

Op 4 september gaat het jaarlijkse evenement 'Autunno in Barbagia' (herfst in Barbagia) van start. Het evenement geeft je 4 maanden - tot 13 december - de mogelijkheid om kennis te maken met de tradities van Sardinië. In deze 4 maand openen 28 dorpen hun deuren, zodat iedereen een kijkje kan nemen. Je maakt kennis met onder andere de geschiedenis, tradities, gewoontes en gebruiken.

> lees verder
Beleef Florence: Le Murate, een prachtig voorbeeld van herbestemming in Florence

Beleef Florence: Le Murate, een prachtig voorbeeld van herbestemming in Florence

Overal in Europa krijgen historische gebouwen een nieuwe bestemming. In Florence is de 'Murate' hier een mooi voorbeeld van.

> lees verder
Grotta di Nettuno; de mooiste grot van Sardinië en Europa

Grotta di Nettuno; de mooiste grot van Sardinië en Europa

Ten westen van Alghero, op de punt van Capo Caccia, vind je de wereldberoemde grot: Grotta di Nettuno (letterlijk vertaalt: Grot van Neptunus) en wordt gezien als de mooiste grot van de meer dan 300 grotten in Sardinië. Hij blijkt zelf zo prachtig, dat hij behoort tot de mooiste van zijn soort van heel Europa`.

> lees verder
De Palio in Siena: wat u nog niet wist

De Palio in Siena: wat u nog niet wist

De Palio van Siena is misschien wel de bekendste paardenrace ter wereld. Maar de race kent geheimen die alleen bij de deelnemers en ingewijden bekend zijn. Vijf dingen die u (waarschijnlijk) nog niet wist over de Palio.

> lees verder
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31