Herfst in Italië - Wat zijn de typisch Toscaanse herfstsmaken

Herfst in Italië - Wat zijn de typisch Toscaanse herfstsmaken

De herfst is het oogst seizoen en dat staat garant voor krachtige herfstgerechten vol heerlijke smaken, dit geldt natuurlijk ook voor de Herfst in Italië, om precies te zijn in Toscane. De Toscaanse keuken pakt dit seizoen uit met onder meer paddenstoelen en pompoenen. Waar zoek je nu in de herfst naar in Toscane? Wij zetten het overzichtelijk voor je op een rijtje.

> lees verder
Lardo di Colonnata

Lardo di Colonnata

De provincie Massa Carrara is met name bekend om zijn prachtige witte marmer. De streek heeft echter nog een ander, eveneens wit product om trots op te zijn: Lardo di Colonnata. Een bijzondere soort spek die nergens mee te vergelijken valt.

> lees verder
Pecorino di Pienza: kaas met geschiedenis

Pecorino di Pienza: kaas met geschiedenis

Pecorino wordt op diverse plekken in Italië gemaakt, maar de inwoners van Pienza en omgeving zijn bijzonder trots op hun lokale variant, de Pecorino di Pienza. Wat is er nu zo bijzonder aan deze kaas?

> lees verder
Wijnproeverij in Toscane? Chocoladeproeverij in Toscane!

Wijnproeverij in Toscane? Chocoladeproeverij in Toscane!

Kijken, ruiken, proeven. Je zou denken dat we het over een wijnproeverij hebben. Niets is minder waar. Ook bij een chocoladeproeverij staan deze 3 zintuigen op scherp!

> lees verder
Tiramisu: zoete verleiding uit Italië

Tiramisu: zoete verleiding uit Italië

Op 14 februari kunnen alle romantici zich weer even helemaal uitleven op de dag van de liefde, Valentijnsdag. En welk gerecht is er nu beter om het hart van je geliefde te winnen dan een echte Italiaanse tiramisu? Wat dacht je van een speciale Valentijnstiramisu!

> lees verder
Pasqua perfetta: Pasen in Italië

Pasqua perfetta: Pasen in Italië

In normale tijden is Pasen een prima tijd om een bezoek te brengen aan Italië. Iedere stad en streek heeft namelijk zijn eigen paastradities, die leuk zijn om mee te beleven. In ons blog vertellen we over een aantal Italiaanse gebruiken en tradities tijdens Pasen en geven we een recept om zelf een Colomba di Pasqua taart te maken.

> lees verder
Op truffeljacht in Toscane, Italië met de najaarsvakantie!

Op truffeljacht in Toscane, Italië met de najaarsvakantie!

Funghi porcini (eekhoorntjesbrood) en zucca (pompoen): ze horen allebei bij de smakelijke najaarsgerechten van Toscane. Maar het lijstje is niet compleet zonder de tartufo bianco, oftewel de witte truffel.

> lees verder
Proef de herfst in Toscane!

Proef de herfst in Toscane!

De blaadjes zijn definitief gevallen, de natuur kleurt geel, rood en oranje, Herfst! Ondanks de aangename temperaturen die we nog lang af en toe hebben gehad, moeten we er toch echt aan geloven, het is echt Herfst en volgens de meteorologen komt nu ook de Winter eraan!

> lees verder
Cantuccini - heerlijk met Vin Santo

Cantuccini - heerlijk met Vin Santo

Cantuccini - Deze typisch Toscaanse amandelkoekjes worden tweemaal gebakken, waardoor ze extra knapperig zijn. Door de koekjes te dopen in Vin Santo worden ze zachter. De mix van amandel, amaretto, kardemom, kaneel, kruidnagel en steranijs past bovendien perfect bij de nootachtige smaak van Vin Santo. Een topper tijdens het kerstdiner!

> lees verder
Mangiare! - kooklessen uit de Italiaanse keuken

Mangiare! - kooklessen uit de Italiaanse keuken

De geheimen uit de keuken van Giancarlo en Katie Caldesi in een fantastisch boek: Mangiare!

> lees verder
1 2