Gelato Festival doet Toscane én Amsterdam aan

IJs is voor Italianen een serieuze zaak. Zo serieus, dat ze er een festival aan wijden van april tot en met oktober. Naast Toscane doet het festival dit jaar opnieuw Amsterdam aan.

Gelato Festival doet Toscane én Amsterdam aan

Het Gelato Festival zag het levenslicht in 2010 in Florence, de geboortestad van Bernardo Buontalenti. Deze Italiaan wordt gezien als de grondlegger van het Italiaanse ijs. Sinds 2013 doet het festival ook andere steden aan en sinds 2014 zelfs andere landen, waaronder Nederland. Dit jaar doen naast Italië ook Engeland, Duitsland, Spanje en Nederland mee. 

Van Gogh
Tijdens het Gelato Festival vertonen de ijsmeesters hun kunsten, kun je met eigen ogen zien hoe Italiaans ijs gemaakt wordt en leren om het zelf te maken. Ter ere van het festival hebben de diverse deelnemers nieuwe smaken bedacht, waarvan het Van Gogh-ijs toch wel het bijzonderst te noemen is. Het bestaat uit zabaglione, chocolade en hazelnoten en doet met zijn geel-bruine kleur denken aan Van Gogh’s bekende schilderij Zonnebloemen.

Rondreizend circus
Zoals ieder jaar begint het festival in Florence (30 april - 3 mei), waarna het onder andere Parma (7-10 mei), Turijn (11-14 juni), Amsterdam (9-12 juli), Viareggio (6-9 augustus), Rome (17-20 september) en tot slot weer Florence (1-4 oktober) aandoet. In Amsterdam vindt het festival, net als vorig jaar, plaats op het Museumplein. De toegang is gratis, maar als je ijs wilt proeven moet je daarvoor de zogeheten Gelato Card aanschaffen.

App
Het Gelato Festival heeft dit jaar zelfs een eigen app, met handige informatie zoals het programma en een lijst met deelnemers. Je kunt er ook een selfie mee maken die voorzien wordt van het logo van het festival, om het daarna te delen met je vrienden. 

Prijs
Tijdens het festival kun je stemmen op je favoriete ijs. De concurrentie tussen de ijsmeesters is dus groot en ze zullen er alles aan doen om het beste ijs te bereiden. Verwacht verrassende smaken, supervers ijs en een stukje Italiaanse gedrevenheid om er uiteindelijk met de prijs vandoor te gaan.

Gelato Festival, van april tot en met oktober in diverse steden, het volledige programma vindt je op de website.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2019 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48