Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Voor de heuvels van Toscane is een E-bike perfect!

Vakantie in Toscane is voor velen genieten van de prachtige steden en de vele kleine eeuwenoude dorpjes die de sfeer van vroeger nog weten vast te houden. In de dorpjes vind je de echte cultuur en vriendelijkheid waar Italië om bekend staat. Daaromheen is er het schitterende glooiende landschap met eindeloze rijen wijnranken afgewisseld met olijfboomgaarden en her en der de karakteristieke cipressen.

Voor de heuvels van Toscane is een E-bike perfect!

Vakantie in Toscane is voor velen genieten van de prachtige steden en de vele kleine eeuwenoude dorpjes die de sfeer van vroeger nog weten vast te houden. In de dorpjes vind je de echte cultuur en vriendelijkheid waar Italie om bekend staat. Daaromheen is er het schitterende glooiende landschap met eindeloze rijen wijnranken afgewisseld met olijfboomgaarden en her en der de karakteristieke cipressen.

Hou je van dit landschap, dan is het een aanrader om een dag een e-bike te huren en één van de routes rondom Montespertoli te rijden. Toscana by Bike verhuurt goede kwaliteit e-bikes vanuit Montespertoli, ook wel città del vino (wijnstad) genoemd. Het ligt te midden van vele kastelen en wijnhuizen.

Eén route die je kunt doen is de kastelen route. In een paar uur tijd fiets je op je gemak heuvels op en af en kom je langs 8 kastelen. Afgezien van de kastelen is het landschap werkelijk adembenemend mooi en met een e-bike voor iedereen goed te doen op de fiets.
Een andere route voert naar het goed bewaard gebleven dorpje Certaldo en weer terug.
We hebben ook een familieroute die vooral op kleine onverharde weggetjes blijft met nauwelijks verkeer.

Wil je liever een tour doen onder begeleiding, met wijnproeven en/of lichte lunch tussendoor, dan kan dat ook. Er is een tour die langs mooie plekjes rondom Montespertoli komt en her en der wordt er gestopt om uitleg te geven over Toscane en hoe het zo is geworden als het vandaag de dag is, een ‘openluchtmuseum’, zoals wel wordt gezegd. Een andere tour vertrekt uit Montespertoli en eindigt in het centrum van Florence, via kleine weggetjes. die je een heel ander beeld van Florence geeft. 

Er zijn kinderzitjes en er is een aanhanger voor kinderen die niet in een zitje passen. Er zijn Mountain bikes zowel elektrisch als ook niet en er zijn een paar e-touring bikes voor mensen die daar liever op fietsen. Kortom, voor iedereen is een oplossing te vinden, als je maar kunt fietsen!

Toscana by Bike zit in het centrum van Montespertoli, de busstop ligt op een paar honderd meter. Op afspraak is de winkel elke dag en de hele dag open, maar bel even tevoren want we zijn niet altijd ter plaats. 
 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2020 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48