Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

5 tips voor de meivakantie in Toscane

Het voorjaar in Toscane staat garant voor een lekker lentezonnetje, lagere prijzen en relatief weinig toeristen. Een ideale periode dus om op vakantie te gaan. Wij geven alvast vijf tips om het beste te halen uit dit seizoen.

5 tips voor de meivakantie in Toscane

Elba

De bloeiende bremmen kleuren de heuvels van het Toscaanse eiland Elba prachtig geel in het voorjaar. Met een temperatuur van zo’n 25 graden is het er dan al aangenaam vertoeven. Veel toeristen zijn er in dit jaargetijde echter nog niet, waardoor het ook nog lekker rustig is. Alle ingrediënten voor een ontspannen vakantie dus, waarin u naar hartelust kunt wandelen, fietsen en genieten van de smaakvolle Elba wijnen. Onze Elba verblijftip: Elba Residence .

 

Wandelen en fietsen

Niet alleen op Elba kunt u prachtige dagtochten maken, bijvoorbeeld tijdens het Tuscany Walking Festival. In heel Toscane zijn de temperaturen in het voorjaar perfect voor een wandeling of een fietstocht . Wat dacht u van het prachtige Parco delle Alpi Apuane of de mooie Maremma? Keuze te over om er sportief op uit te gaan. Onze fiets en wandel verblijftip: Palazzo del Duca.

Val d’ Orcia

Fotografen en kunstenaars kunnen zich in het voorjaar helemaal uitleven in de Val d’ Orcia (provincie Siena), die in de lente prachtig groen kleurt. Denk aan een mix van groene valleien en heuvels, met daar tussenin eeuwenoude dorpjes. De historische stoomtrein rijdt in het voorjaar door dit droomlandschap. Typisch Toscaans, en daardoor uitermate geschikt om vast te leggen. Maar daarnaast ook gewoon geschikt voor wie op zoek is naar het echte Toscane. Onze Val d' Orcia verblijftip: Casa Santa Francesca .

Lucca

Een paar jaar geleden werd Lucca door Lonely Planet al genoemd als een van de topbestemmingen voor het voorjaar, en terecht. De karakteristieke daken steken in dit jaargetijde prachtig af tegen de groene heuvels. Bovendien is de temperatuur ideaal voor sightseeing en zijn er nog niet zoveel mensen als tijdens het hoogseizoen. Onze Lucca verblijftip: Borgo Soccolognora .

Val di Cornia

Deze vallei in de provincie Livorno staat bekend om zijn paarse artisjokken, die hier in het voorjaar geoogst worden. Bij diverse boerderijen is het mogelijk om te zien hoe dat in zijn werk gaat. Daarnaast zijn er ook diverse festivals die helemaal in het teken staan van de Terom-artisjok, zoals de Sagra del Carciofo in Piombino. Check ons blog over Val di Cornia en de andere natuurgebieden in Toscane.

Interesse in een reis naar Toscane dit voorjaar? Neem contact (toscane@tritt.nl) met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag bij het op maat samenstellen van een reis.

 

Deze blog post delen: