Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

'Blue Flag' strand erbij in Massa Carrara!

De Foundation of Environmental Education (FEE) heeft ook dit jaar weer een extra Toscaans strand gecertificeerd met het 'blue flag' ecolabel! De nog vrij onontdekte regio Massa Carrara heeft sinds 2013 ook een strand die behoort tot één van de mooiste en schoonste stranden van Italië: 'Marina di Carrara'.

'Blue Flag' strand erbij in Massa Carrara!

Naast prachtige stranden met de Apuaanse alpen op de achtergrond, is het gevarieerde landschap van Massa Carrara een paradijs voor wandelaars, fietsers en kunstenaars. In cultureel opzicht is Massa Carrara ook zeker interessant. De eeuwenoude geschiedenis is terug te vinden in oude dorpen met monumenten als kastelen, kerken, musea en natuurlijk de 300 marmergroeven uit de Romeinse tijd.

De beleving wordt nog eens extra benadrukt door een verblijf in het authentieke paleis Palazzo del Duca. Een plek waar de geschiedenis, natuur en cultuur samenkomen. De dagelijkse ontdekkingen vinden zowel buiten als binnen de deuren van dit gerestaureerde paleis plaats.

Door deze nieuwe certificatie kan Toscane ook een extra regio aan de lijst van mooiste en schoonste stranden toevoegen. In totaal is de Toscaanse kust op dit moment bekroond met 17 'Blue Flag' stranden, verdeeld over 5 verschillende regio's:
 
Massa Carrara:
Marina di Carrara
 
Lucca: (Kuststreek Versilia):
Forte dei Marmi
Pietrasanta
Lido di Camaiore
Viareggio
 
Pisa:
Marina di Pisa/Tirrenia/Calambrone
 
Livorno:
Antignano/Quercianella
Castiglioncello/Vada di Rosignano Marittimo
Marina di Cecina/Le Gorette
Marina di Bibbona
Castagneto Carducci
San Vincenzo
Piombino/Parco naturale della Sterpaia
 
Grosseto (Kuststreek Maremma):
Follonica
Castiglione della Pescaia
Marina di Grosseto/ Principina a Mare
Monte Argentario 
 
 
Deze blog post delen:
© 2000 - 2020 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48