Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Mondiali a Toscana: WK wegwielrennen doet Toscane aan

Toscane is de geboortestreek van diverse Italiaanse wielergrootheden. Franco Ballerini, Mario Cipollini en Paolo Bettini trapten hier allemaal hun eerste rondjes op de pedalen. Niet verwonderlijk dus dat de Internationale Wielerunie (UCI) de Toscaanse stad Florence koos voor het WK wegwielrennen van dit jaar, van 22 tot en met 29 september.

Mondiali a Toscana: WK wegwielrennen doet Toscane aan

 
 
 
Renaissance
Elf keer deed het kampioenschap Italië aan, maar nooit eerder Florence. De bakermat van de Renaissance geeft een historisch tintje aan het kampioenschap. De start van de wegrit voor de profs is in Lucca, waar de route via de vestingmuren loopt. De renners rijden daarna langs de monumenten van Pistoia en Montecatini Terme. Nadat ze langs de koepel van Brunelleschi geraasd zijn, is de finish op het Campo di Marte in Florence. Het totale parcours is 16,6 kilometer lang. De belangrijkste helling is de Via Salviati: een klim van circa 1600 meter met op sommige plekken een stijgingspercentage van 19 procent. Het parcours is een van de zwaarste in jaren. 
 
Eerbetoon
Tijdens het kampioenschap is er een eerbetoon aan Franco Ballerini. Hij won diverse races en daarna was hij bondscoach van de Italiaanse ploeg. Ballerini overleed op 7 februari 2010, toen hij als bijrijder crashte tijdens een rally in Larciano. Omdat zijn roots in Toscane liggen en hij naast zijn eigen verdiensten diverse Italiaanse renners naar de top leidde als bondscoach, besloot de organisatie een deel van het kampioenschap aan hem te wijden. Het eerbetoon bestaat uit een rit langs Casalguidi op de finaledag: dit was de woonplaats van Ballerini. 
 
Bijwonen
Wie het kampioenschap van dichtbij wil meemaken, kan tribuneplaatsen kopen voor de doorgang in Fiesole of de aankomst in Florence. De prijzen verschillen afhankelijk van de dag en het soort tribune. Tritt biedt diverse overnachtingsmogelijkheden langs de route, zowel in Lucca en Pistoia als Florence. 
Bekijk de mogelijkheden.
 
 
 
 
 
Deze blog post delen:
© 2000 - 2020 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48