Pisa blijft onverminderd populair

Alhoewel in grootte overschaduwd door Florence, Siena en Lucca doet 'kleiner broertje' Pisa het erg goed onder toeristen. Zowel de stad als de gelijknamige provincie trekken een steeds groter aantal toeristen en die gaan maar al te graag op de foto met de scheve toren of brengen een bezoekje aan de dom. Kozen in 2009 nog ruim 900.000 toeristen voor deze provincie, inmiddels is dat aantal hard aan het oplopen naar een miljoen.

Pisa blijft onverminderd populair

 
 
Agriresidence
Ook bij Tritt was de regio Pisa dit seizoen onverminderd populair. Plaatsen als Riparbella en Pomaia hebben de toerist dan ook veel te bieden in de vorm van zogeheten agriresidences: kleinschalige vakantieparken waar je het gevoel krijgt midden op het Toscaanse platteland te zitten. Of, zoals een bezoeker het omschrijft: “Ik kreeg het villa Felderhof gevoel als ik op het zwembadterras zat.” 
 
Trekpleisters
Wie Pisa wil bezoeken kan het beste een accommodatie zoeken in een van de dorpen rondom de stad. De afstanden daartussen zijn relatief klein, zo ondervond ook een van de bezoekers: “Voor wie rust wil en toch grotere steden wil bezoeken een prima plek.” Naast Pisa en omliggende dorpen zijn ook San Giuliano Terme en Volterra echte trekpleisters. Door zijn thermale baden en overweldigende natuur weet de eerste bestemming vooral liefhebbers van wellness en actieve vakanties aan zich te binden. De erfenis van de familie De Medici maakt van Volterra een echt cultureel Toscaans hoogtepunt. 
 
Nazomeren
Voor wie niet van hitte houdt is Pisa ook in het najaar een prima vakantiebestemming. De winters zijn er relatief zacht, waardoor het uitstekend weer is om te fietsen of te wandelen. Ook zijn er diverse festivals die in het teken staan van de nieuwe oogst. Enkele hoogtepunten:
 
-Het Walking Festival biedt een groot aantal natuurwandelingen in Toscane. Op 1 november kunt u daarvoor terecht in het Parco di Migliarino, San Rossore en Massaciuccoli, niet ver van Pisa. De route begint bij de Oase en voert u door bossen van kastanjebomen en kurkeiken naar een panoramisch uitzichtpunt. Op heldere dagen kunt u vanaf hier ook de toren van Pisa zien liggen. Op de terugweg is er een bezoek gepland aan het archeologische gebied van Massaciuccoli waar de resten te zien zijn van een typische villa uit de Romeinse tijd, eigendom van de prominente Venulei familie.
 
-De druivenoogst en olijvenoogst zijn zeer bijzonder om mee te maken. U kunt hier zelf ook bij helpen. Lees in onze eerdere blog hoe
 
-Er zijn diverse evenementen in de regio Pisa die geheel in het teken staan van de truffel. Zo is er de Sagra del Tartufo in Corazzano op 5 en 6 oktober. Balconevisi volgt op 19 en 20 oktober. Bij beide evenementen kunt u streekproducten met truffel proeven en uiteraard het zwarte goud ook kopen. Overnachten kan in San Miniato, op een steenworp afstand van deze dorpen. 
 
Fietsen
Fietsliefhebbers kunnen heel eenvoudig een fiets huren via Ciclopi, een soort van ‘wittefietsenplan’ van de stad Pisa. Verspreid over de hele stad staan de rood-witte fietsen klaar om mee op pad te gaan. Na gebruik levert u ze net zo eenvoudig weer in bij een van de stallingen. Enige voorwaarde is dat u van tevoren een account aanmaakt, die u koppelt aan uw creditcard. 
 
Tritt biedt diverse accomodaties aan in de provincie Pisa. Bekijk de mogelijkheden.
 
 

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2019 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48