Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Dromen van het buitenleven in Toscane

Dromen over Toscane, over heerlijke plekjes in de zon, prachtige uitzichten, dromerige landschappen en heerlijk eten. Daarom vandaag een selectie uit ons programma van mooie vakantieplekken met buitenzitjes waar je zo naar toe zou willen, dream away!

Dromen van het buitenleven in Toscane

Nu we met zijn allen thuisblijven, is het heel prettig als je een fijn plekje in de tuin hebt of op je balkon waar je heerlijk kan genieten van het goede weer. Maar dat neemt niet weg dat wij blijven dromen over Toscane, over heerlijke plekjes in de zon, prachtige uitzichten, dromerige landschappen en heerlijk eten. Daarom vandaag een selectie uit ons programma van mooie vakantieplekken met buitenzitjes waar je zo naar toe zou willen, dream away…..!

Agriturismo Florence 

Agriturismo Fattoria di Firenze - Ten zuiden van Florence, midden in het wijngebied van de Chianti Rufina ligt deze agriturismo. Het beschikt over 8 sfeervolle, authentieke appartementen waarin het heerlijk vertoeven is en waar u de sfeer van het Toscaanse landleven kunt proeven.  Florence ligt op slechts  12 km en daarmee is dit ook een geweldige plek om in het voor- en naseizoen te verblijven als je bijvoorbeeld een meerdaagse citytrip naar Florence wilt maken. Je kunt hier overigens ook heerlijke wijnen kopen zoals de biologische Chianti Rufina “Vigneto I DOMI” DOCG.

Agriturismo Pisa

Selvatelle Agriturismo is een charmante Toscaanse 'hide away' gelegen in de Pisaanse heuvels, in het hart van de Alta Valdera. Alleen al van de kronkelige weg er naar toe wordt je blij, ‘bellissima’ uitzicht, omringd door wijngaarden en olijfbomen. Op het landgoed staan een agriturismo met 3 appartementen gevestigd in een gerestaureerd landhuis en een B&B met 5 kamers die zijn ondergebracht in een historische villa op de top van de heuvel. Hier liggen ook de historische wijnkelders, het oude kasteel van Pava en een intiem kapelletje (San Giovanni). Er kan hier ook getrouwd worden! Het landgoed produceert biologische olijfolie en een serie bekende Toscaanse wijnen en Chianti DOCG wijnen, alsmede Vinsanto en Grappa. Ieder jaar wordt er in september door de eigenaren een ‘diner in de wijngaard’ georganiseerd. Hiervoor dien je ruim op tijd te reserveren. Het is een prachtig gezicht om de lange rij tafels door de wijngaard te zien kronkelen. Een geweldige plek om met elkaar te eten en te proosten op het leven, toch?

Villa Pisa

Villa Art Nouveau vinden we in de heuvels genaamd 'Le Colline Pisane' tussen Volterra, Pisa en de Toscaanse kust. Een elegante villa in Art Nouveau-stijl daterend uit 1800. Door de ligging 150 meter boven zeespiegel geniet je hier van een panoramisch uitzicht over het heuvellandschap van Volterra. Voel je voor even inwoner van Toscane, de villa ligt namelijk in het kleine dorpje Montelopio di Peccioli.  Je kunt hier lopend naar de bakker en naar de bar. De vrijstaande villa heeft een dominante positie in het dorp en een fantastische tuin met zwembad 12 x 4 x 1,40 en verschillende terrassen, je hebt volledige privacy en voor de kids is er een schommel en tafeltennistafel. Populaire villa ook voor families en groepen.

Vakantiewoningen Florence

Tenuta Manuela - Deze vakantiewoningen liggen midden in de glooiende heuvels bij Montespertoli onder Florence, een gebied rijkelijk voorzien van olijfbomen, Chianti wijnstokken, graanvelden en bossen. Een zeer vruchtbaar gebied kenmerkend voor de Val di Pesa. Een prachtige streek met kastelen en boerderijen. Beschikbaar zijn 10 mooie appartementen waarvan er 7 gelegen zijn in het hoofdhuis en 3 in vrijstaande huisjes.   De appartementen hebben allemaal een eigen ingang en bieden een panoramisch uitzicht op het omliggende landschap. En als je zin hebt in een ontbijtje, dan maken ze dat voor je, uitgeserveerd op het terras in de zon....

Kust resort Livorno  

Elke avond dineren op het strand en genieten van de zonsondergang?  Het kan bij Paradu Eco Resort. Ruim opgezet resort met veel faciliteiten en een paradijselijke ligging direct aan het brede zandstrand van Donoratico, aan de Etruskische kust. Een perfecte locatie voor een zorgeloze vakantie met kinderen. Het resort biedt diverse typen kleine, modern ingerichte blokhuisjes, verspreid gelegen in een pijnbomenbos, op een enorm terrein van 36 hectare. 

Palazzo Arezzo 

Palazzo  Monterchi is een echte Toscaanse villa in Liberty stijl, geschikt voor 14 personen met privé zwembad en jacuzzi, 3 km van het pittoreske plaatsje Monterchi. De villa wordt omringd door een landgoed van 25 hectare met wandelpaden langs oude eiken, cipressen en pijnbomen. Heb je iets vieren, dan is dit een fantastische plek voor een onvergetelijk samenzijn. De villa heeft een grote tuin met sierlijke rozen en een pergola. Een sfeervolle plek voor een romantische avondwandeling. In de tuin zijn verschillende zitjes gecreëerd voor een gezellige aperitivo of een uitgebreid diner met elkaar. Het prachtige uitzicht over het glooiende Toscaanse landschap maakt het plaatje helemaal compleet.

Agriturismo Pisa

Agriturismo Diacceroni ligt op een groot landgoed van 250 hectare met 4 voormalige boerderijen die  omgevormd zijn tot agriturismo’s, elk met eigen zwembad. Je kunt hier heerlijk vakantie vieren, genieten van het uitzicht, lekker zwemmen in het zoutwaterzwembad met panoramisch uitzicht en je gastronomisch laten verwennen in het restaurant van de agriturismo. De agriturismo's liggen op gemiddeld 500m van de hoofdlocatie, waar het restaurant is gevestigd. Elke agriturismo beschikt over meerdere appartementen.

Villetta Pisa

Villetta Giovanna - Dit gezellige vakantiehuis is een gerestaureerde voormalige hooischuur, gelegen midden in het Toscaanse landschap. Het eigen zwembad ligt voor de deur, wie wil daar nu niet vakantie vieren? Er zijn 3 slaapkamers, 3 badkamers, een ruime moderne keuken en een woonkamer prima geschikt voor 6 personen. De grote ramen in de woonkamer annex serre bieden een fijn uitzicht op de mooie tuin en het zwembad. Je kunt eventueel  lopend naar het dichtstbijzijnde dorpje, op ca. 1,5 km waar een bar is en een restaurantje. Eigenaresse Giovanna regelt graag allerlei leuke uitjes voor je en geeft je de beste tips voor mooie plekjes en lekkere restaurantjes. Rondom de veranda op de foto is inmiddels een glazen pui gezet, zodat je in alle jaargetijden hier prettig zit (met airco).

 

Maak van jouw terras ook een plek waar je een Toscaans vakantiegevoel kunt beleven en als het weer mag en kan hopen we dat je met ons Toscane weer wilt ontdekken, toscane@tritt.nl

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044