Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Zomervakantie Italië 2014: Vroegboekvoordeel

Wat is nu echt het vroegboekvoordeel? Is het beter vroeg te boeken of last minute? Het is echt waar dat tijdig reserveren meerdere voordelen met zich meebrengt dan op het laatste moment de vakantie vastleggen. De redenen hebben alles te maken met de prijs en beschikbaarheid.

Zomervakantie Italië 2014: Vroegboekvoordeel

 
 
 
 
 
1 Vroegboekkortingen voordeliger dan last minutes
 ‘Goedkope vakanties’ en ‘last minute reizen’ zijn populaire zoektermen tegenwoordig. Waar we vaak geen rekening mee houden is dat de vroegboekperiode vaak voordeliger is dan de last minute periode. Twintig jaar geleden hadden we dit nog niet kunnen concluderen, maar vandaag de dag zullen we er voor de veel gezochte ‘goedkope vakanties’ vroeg bij moeten zijn.
 
Oorzaak: Toscane is populair
De eigenaren boeken de vakantiewoningen steeds gemakkelijker vol. Vooral in het hoogseizoen vissen we wat last minutes betreft vaak achter het net. 
 
Italië en met name Toscane heeft het hart van de Nederlanders gestolen. Met name het verblijf in een ‘Agriturismo’ is een ware trend geworden de afgelopen jaren. Toeristen die de puurheid van Toscane willen ervaren verblijven op een authentiek landgoed of gerenoveerde boerderij dat gebruikt wordt voor agricultuur en toerisme. Tijdens deze ‘boerderijvakanties’ staat de belevenis van de tradities, lokale producten en de gastvrijheid voorop.
 
 
2 Keuze en beschikbaarheid
Tijdens de vroegboekkortingperiode kunnen we ons favoriete vakantiehuis of de agriturismo nog huren. In de last minute periode is over het algemeen slechts 25% van de vakantiewoningen nog beschikbaar. De meest populaire vakantiehuizen en appartementen in Toscane zijn daarentegen al veel langer volgeboekt.
 
Noodzaak: vakantiewensen en de trend van het ‘samen boeken’. 
Voor een gezinsvakantie en samenreizende gezinnen is een ruime keuze belangrijk; veel verschillende meningen en wensen in de drukste vakantieperiode van het jaar zullen vervuld moeten worden. Kindvriendelijke vakantiehuizen met (privé) zwembad, kinderbad, restaurant, tennisbaan en een speeltuin komen vaak bovenaan onze selectie te staan.
 
Gemiddeld gaan we 1 á 2 keer per jaar op vakantie en we willen uiteraard waar voor ons geld hebben. Het komt bovendien steeds vaker voor dat we daarom op zoek gaan naar een specialist die ons persoonlijk kan adviseren. Bijvoorbeeld om een rondreis door Toscane te maken en zowel in de regio ‘Lucca’, als ‘Siena’ een accommodatie te huren. Of de Toscaanse kust (vlak onder de bloemenrivièra) combineren met het binnenland en tevens een bezoekje brengen aan Florence. Een advies op maat  voor fietsen in Toscane, wandelen en hiken, paardrijden,  wijnreizen door Toscane, de mogelijkheden zijn oneindig. Adviseren en geadviseerd worden uit een ruim aanbod aan vakantiehuizen is bovendien zowel leuker voor de specialist als voor de reiziger. Het begint bij een selectie maken in een overzichtelijk keuzemenu, eventueel gevolgd door een persoonlijk advies per mail of telefoon.
 
Uw Toscane specialist Tritt - Case in Toscane heeft alle aanbiedingen voor uw vakantie 2014 op een rijtje gezet. Klik hier voor het overzicht.
 
Deze blog post delen:
© 2000 - 2020 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48