Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

5 Redenen voor een visvakantie in Toscane

Zin in een heerlijke visvakantie? Als jij je hengel uitgooit in het prachtige Toscane heb je altijd beet: deze Italiaanse streek leent zich namelijk uitstekend als bestemming voor een visvakantie.

5 Redenen voor een visvakantie in Toscane

Zin in een heerlijke visvakantie? Als jij je hengel uitgooit in het prachtige Toscane heb je altijd beet: deze Italiaanse streek leent zich namelijk uitstekend als bestemming voor een visvakantie. Misschien is Italië niet het eerste land waar je aan denkt om goed te vissen. Niets is minder waar, want in bella Italia kun je naast heerlijk eten, mooie musea bekijken en genieten van bijzondere steden, jezelf (en je aas – letterlijk) onderdompelen in de geweldige natuur. Weten waarom Toscane zo’n goede visvakantiebestemming is? Tritt zet vijf redenen voor je op een rijtje.

1. Ontdek de Toscaanse visparadijzen 

Toscane zit vol met mooie plekken om in alle rust te kunnen vissen. De Italiaanse streek is een echt visparadijs: wat dacht je van het Trasimenomeer op de grens met Umbrië of het fantastische Lago di Massaciuccoli bij Lucca? Vliegvissen doe je het beste in de rivier de Alto Teverne, bij Sansepolcro ten westen van Arezzo.

2. Ook leuk voor de rest van het gezin 

Misschien heb je geluk en is je hele familie gek op (sport)vissen, maar de kans is groot dat niet idereen in je gezin je liefde voor de hengel deelt – misschien ben je zelfs wel de enige. Gelukkig hoef je niet alleen op visvakantie, maar kan je gezin gewoon met je mee: Toscane heeft namelijk voor ieder wat wils. De kinderen vermaken zich bijvoorbeeld prima op één van de heerlijke stranden. Zo kun jij overdag heerlijk in alle rust vissen en kunnen jullie gezamenlijk de dag afsluiten met een heerlijk Italiaans diner. 

3. Vissen bij je accommodatie

Een andere reden voor Toscane als de ultieme visvakantiebestemming, is dat je van een mooi gelegen accommodatie kunt genieten én om de hoek kunt vissen. Wil je logeren bij de Italiaanse boer om zo van het authentieke Italië te proeven (ook letterlijk, want je zult heerlijk eten krijgen) en tijd spenderen aan je vishobby? In Toscane kun je het gewoon combineren. Ook zijn er vakantieparken met een eigen visvijver. Geen vergunning nodig, dus!

4. Ingericht op de vissport

Vissen is in Toscane een populaire bezigheid, dus je zult in de meeste steden en dorpjes alle materialen kunnen krijgen die je nodig hebt. Geen gedoe met hengels en andere visbenodigdheden in je bagage, dus – wel zo handig. Wie in Toscane wil gaan vissen heeft hiervoor een vergunning nodig, deze zijn eenvoudig te verkrijgen bij het gemeentehuis.

5. De beste lunch tijdens het vissen

Ook niet geheel onbelangrijk: als je op visvakantie bent in Toscane, kun je natuurlijk de allerbeste lunch scoren voor tijdens het vissen. Ga voor een picknickmand vol heerlijke antipasti, die je koopt bij de Toscaanse boer, bijvoorbeeld. Of stil je honger met een geweldige "pici", een pastasoort die je alleen in Toscane vindt. Smullen!


Tritt helpt graag

Bij een heerlijke visvakantie, hoort natuurlijk ook die heerlijke accommodatie. Je wilt natuurlijk wel lekker uitgerust je hengel uit kunnen gooien! Tritt helpt je graag bij het vinden van het perfecte vakantiehuis, appartement of sfeerhotel. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Een vakantie in Toscane? Natuurlijk Tritt.nl.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2023 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044