Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Proef de Vernaccia di San Gimignano - Dagtour

Vandaag staat in het teken van Vernaccia di San Gimignano - de enige echt bekende witte wijn van Toscane. Op de route richting Poggibonsi ligt het zogeheten ’Manhattan van Toscane’.

Proef de Vernaccia di San Gimignano - Dagtour

Dit op heuvels gelegen middeleeuws stadje met prachtige oude woontorens als ‘skyline’, wordt omgeven door een schitterend landschap en het gebied waar een van de betere witte wijnen van Italië vandaan komt, de Vernaccia di San Gimignano.

De eerste proefnotitie ooit gaat over deze wijn en is van de hand van Michelangelo Buonarotti: ‘zij bijt, likt, kust, prikkelt’.  Michelangelo was er in ieder geval dol op en tegenwoordig is het nog steeds de enige witte docg wijn van Toscane. Het stadje met haar domkerk met prachtige middeleeuwse fresco’s die lezen als een stripverhaal. Haalt u vooral een ijsje op Piazza della Cisterna, het plein van de waterput, want daar wordt het beste ijs van de wereld gemaakt.

In de ochtend beginnen we gelijk met een bezoek aan een vooraanstaand wijndomein wat Vernaccia produceert en waar we een rondleiding krijgen gevolgd door een proeverij. Daarna bezichtigen we het stadje zelf (met voor de liefhebbers een bezoekje aan de dom) en dan is het tijd voor de lunch. Die genieten we bij een restaurant gespecialiseerd in Slow food waar we een prachtig 3 gangen menu krijgen (met huiswijn erbij).

Daarna eindigen we de middag bij een andere topproducent in de nabije omgeving waar we verschillende Vernaccia’s proeven, waaronder enkele hout gelagerde exemplaren.

 

Prijs p.p. Euro 140,00 inkl. BTW - min. aantal deelnemers 6 prs.  (max. 16 prs.) 

Inclusief begeleiding door Nederlandstalige reisleidster/ Italiaans sommelier AIS/ Renaissanciste-kunsthistorica

Op basis van eigen vervoer- huur bus met chauffeur mogelijk tegen meerprijs (ongev. €92 p.p. bij 6 personen, bij 16 pers. €35 p.p.)

Exclusief evt. entree dom: €4 / €3,50 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2020 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48