Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Toscaans restaurant streelt smaakpapillen op biologische wijze...

Het restaurant van Agriresidence Pomaia is een bekende Enoteca/pizzeria & wijnshop in de Pisaanse heuvels. Het restaurant staat bekend om zijn vele streekspecialiteiten en seizoensgerechten, welke zoveel mogelijk op biologische wijze bereid worden. De uitstraling is zowel modern als Toscaans te noemen. Binnen geniet men in een elegante en moderne ambiance, terwijl buiten op het huiselijke terras in Toscaanse sferen geluncht en gedineerd kan worden.

Toscaans restaurant streelt smaakpapillen op biologische wijze...

Het menu
                                                             
Het menu van het restaurant van
Agriresidence Pomaia bestaat uit seizoensgebonden specialiteiten waarbij verse en zoveel mogelijk biologische producten gebruikt worden. Bij het samenstellen van het seizoensmenu staat kwaliteit en traditie voorop. De traditionele houtoven speelt een grote rol in de keuken van de familie Cerri. Niet alleen de pizza's, maar ook veel vlees- en visgerechten worden de houtoven ingeschoven voor die authentieke, Toscaanse smaak.

Aanbevolen door de kok:                                                                                                                                                                 Antipasti di terra: Merigo: Toscaanse prosciuto gerijpt in vaten & Antipasto terra della Pieve: mix van typisch Toscaanse antipasti van het land.                                                                                                                                                   Antipasti di mare: Possata di ceci gamberi: kikkererwtenpuree met garnalen.                                                                 Primi piatti di pesce: Pappa al pomodoro di mare: typisch Toscaanse soep met vis, tomaten, brood, ui, knoflook, basilicum en olijfolie. (nieuw op menu!) & Taglierini al nero di seppia con polpa di riccio: Taglierini in inktvisinkt met zee-egel pulp.

 

Primi piatti di terra: Rigatoni Martelli con sugo di Gallina livornese: de beroemde Martelli pasta met Livornese kip. & Gnudi ricotta e spinaci: Naakte ricotta met spinazie, oftewel alleen vulling zonder pasta eromheen (vegetarisch, nieuw op menu)!
Secondi piatti di pesce: Vis van de dag / crudite di mare (rauwe vis van de dag) & Crostacei: verschillende kreeftachtigen (nieuw op menu)!
Secondi piatti di terra: De beroemde Bistecca alla Fiorentina di Chianina uit de houtoven (Met het 5R certificaat: voldoet aan de alle voorwaarden die aan een echte Fiorentina gesteld worden). & Biologische Mixed grill.
 
Contorno (bijgerecht) van het hele seizoen (m.u.v. de winter): gefrituurde courgettebloemem.
Carciucco (piatti unico: kan zowel als primo als secono): Toscaanse vissoep met brood en groente (nieuw op menu)!
Le Pizze: Pizza Simone: Pizza bianca met mozerella, Merigon en rucola. De favoriet van de eigenaar Simone.

Dolce (toetje): Cestino con crema di yogurt: krokant mandje gevuld met een mousse van yoghurt en slagroom, met een dekentje van chocola en aardbeien (bedacht door de kokkin Rosella). & Torta di mela: de Toscaanse versie van grootmoeders appeltaart, bereid in de hootoven (de grootmoeder in dit geval is de moeder van Simone: signora Milena Cerri).                                                                                                                                                                                      Voor tussendoor: Torta di Ceci: Kikkererwten taart: een platte, hartige taart gemaakt van kikkererwtenmeel. 

 

Biologische producten
Vlees als de bekende Merigo prosciuto Toscano komt bij Eco-slager Macelleria/Salumificio ‘Mattone Due’ in Montaione vandaan. Het verse groente en fruit bij de op een paar honderd meter gelegen ‘L’Azienda Agricola La Gora' en veel van de wijnen haalt de familie bij 'Azienda agrigola Castello del Terriccio’ vrijwel om de hoek in Castellina Maritima. Voor het verse vismenu van de wordt in de vroege ochtendgloren een bezoekje gebracht aan de vissers in Cecina Mare. Het restaurant draagt zeker zijn steentje bij aan het concept eco-toerisme.


Wijn & chocola van het huis
Eigenaar Simone heeft een eigen wijn samengesteld, de wijn van het huis is dus écht de wijn van het huis. Deze rode wijn is samengesteld uit merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc druiven. De milde, fruitige smaak gaat prima samen met de huisspecialiteiten. De wijn is tevens verwerkt in de chocola van het huis welke geserveert wordt bij de koffie.


Thema avonden
De familie Cerri organiseert graag thema avonden als 'La sera piccante' (de piccante avond) , sapori delle Colline Pisane (de smaken van de Pisaanse heuvels) en 'La serata al spumante' (champagne avond). Elke maand wordt er wel weer origineels bedacht.


Uiteraard kunt u ook van het restaurant gebruik maken als u op een van de andere accommodaties van
Tritt - Case in Toscana in de provincie Pisa of Livorno verblijft 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2020 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48