Dol op Italie en op Pasta? Nu je er niet zelf naar toe kunt reizen, willen we je graag on line inspireren. We zetten namelijk een aantal typische pastagerechten uit Italie per regio voor je op een rijtje in dit blog. Probeer ze thuis uit en voel je een beetje in Italië.
> lees verderIn deze blog vertellen we je meer over de verschillende soorten koffie zoals espresso, doppio, ristretto, caffè lungo, americano, cappuccino en latte macchiato. Daarnaast vertellen we je ook hoe jij thuis een waar kunstwerk kan maken van je koffie!
> lees verderBen jij een liefhebber van de Italiaanse keuken én ga jij komende zomer op vakantie naar Toscane? Dan raden wij je aan om een bezoek te brengen aan Mediterranea Belfiore in Cecina.
> lees verderOp 25 oktober is het Wereld Pasta Dag, een dag die wordt gevierd sinds 1995 toen op het eerste World Pasta Congres in Rome werd besloten om een jaarlijkse terugkerende dag te organiseren voor dit Italiaanse gerecht bij uitstek!
> lees verderHet is bijna voorjaar en dat betekent dat de asperges weer in aantocht zijn. Ook in Toscane geniet men volop van deze lekkernij, zij het in een net wat andere vorm. Niet de witte, maar de groene bosasperge is hier namelijk de specialiteit.
> lees verderDe herfst is het oogst seizoen en dat staat garant voor krachtige herfstgerechten vol heerlijke smaken, dit geldt natuurlijk ook voor de Herfst in Italië, om precies te zijn in Toscane. De Toscaanse keuken pakt dit seizoen uit met onder meer paddenstoelen en pompoenen. Waar zoek je nu in de herfst naar in Toscane? Wij zetten het overzichtelijk voor je op een rijtje.
> lees verderDe provincie Massa Carrara is met name bekend om zijn prachtige witte marmer. De streek heeft echter nog een ander, eveneens wit product om trots op te zijn: Lardo di Colonnata. Een bijzondere soort spek die nergens mee te vergelijken valt.
> lees verderPecorino wordt op diverse plekken in Italië gemaakt, maar de inwoners van Pienza en omgeving zijn bijzonder trots op hun lokale variant, de Pecorino di Pienza. Wat is er nu zo bijzonder aan deze kaas?
> lees verderKijken, ruiken, proeven. Je zou denken dat we het over een wijnproeverij hebben. Niets is minder waar. Ook bij een chocoladeproeverij staan deze 3 zintuigen op scherp!
> lees verderOp 14 februari kunnen alle romantici zich weer even helemaal uitleven op de dag van de liefde, Valentijnsdag. En welk gerecht is er nu beter om het hart van je geliefde te winnen dan een echte Italiaanse tiramisu? Wat dacht je van een speciale Valentijnstiramisu!
> lees verder