Le Salse del Cuore

Le Salse del Cuore

Ben jij een liefhebber van de Italiaanse keuken én ga jij komende zomer op vakantie naar Toscane? Dan raden wij je aan om een bezoek te brengen aan Mediterranea Belfiore in Cecina.

> lees verder
Wereld Pasta Dag 25 oktober

Wereld Pasta Dag 25 oktober

Op 25 oktober is het Wereld Pasta Dag, een dag die wordt gevierd sinds 1995 toen op het eerste World Pasta Congres in Rome werd besloten om een jaarlijkse terugkerende dag te organiseren voor dit Italiaanse gerecht bij uitstek!

> lees verder
Toscaanse groenten: de bosasperge

Toscaanse groenten: de bosasperge

Het is bijna voorjaar en dat betekent dat de asperges weer in aantocht zijn. Ook in Toscane geniet men volop van deze lekkernij, zij het in een net wat andere vorm. Niet de witte, maar de groene bosasperge is hier namelijk de specialiteit.

> lees verder
Herfst in Italië - Wat zijn de typisch Toscaanse herfstsmaken

Herfst in Italië - Wat zijn de typisch Toscaanse herfstsmaken

De herfst is het oogst seizoen en dat staat garant voor krachtige herfstgerechten vol heerlijke smaken, dit geldt natuurlijk ook voor de Herfst in Italië, om precies te zijn in Toscane. De Toscaanse keuken pakt dit seizoen uit met onder meer paddenstoelen en pompoenen. Waar zoek je nu in de herfst naar in Toscane? Wij zetten het overzichtelijk voor je op een rijtje.

> lees verder
Lardo di Colonnata

Lardo di Colonnata

De provincie Massa Carrara is met name bekend om zijn prachtige witte marmer. De streek heeft echter nog een ander, eveneens wit product om trots op te zijn: Lardo di Colonnata. Een bijzondere soort spek die nergens mee te vergelijken valt.

> lees verder
Pecorino di Pienza: kaas met geschiedenis

Pecorino di Pienza: kaas met geschiedenis

Pecorino wordt op diverse plekken in Italië gemaakt, maar de inwoners van Pienza en omgeving zijn bijzonder trots op hun lokale variant, de Pecorino di Pienza. Wat is er nu zo bijzonder aan deze kaas?

> lees verder
Wijnproeverij in Toscane? Chocoladeproeverij in Toscane!

Wijnproeverij in Toscane? Chocoladeproeverij in Toscane!

Kijken, ruiken, proeven. Je zou denken dat we het over een wijnproeverij hebben. Niets is minder waar. Ook bij een chocoladeproeverij staan deze 3 zintuigen op scherp!

> lees verder
Tiramisu: zoete verleiding uit Italië

Tiramisu: zoete verleiding uit Italië

Op 14 februari kunnen alle romantici zich weer even helemaal uitleven op de dag van de liefde, Valentijnsdag. En welk gerecht is er nu beter om het hart van je geliefde te winnen dan een echte Italiaanse tiramisu? Wat dacht je van een speciale Valentijnstiramisu!

> lees verder
Pasqua perfetta: Vier Pasen in Italië

Pasqua perfetta: Vier Pasen in Italië

In plaats van eieren te zoeken in eigen land is Pasen het moment bij uitstek om een bezoek te brengen aan Italië. Iedere stad en streek heeft namelijk zijn eigen tradities. Vijf redenen om Pasen dit jaar in La bella Italia te vieren.

> lees verder
Op truffeljacht in Toscane, Italië met de najaarsvakantie!

Op truffeljacht in Toscane, Italië met de najaarsvakantie!

Funghi porcini (eekhoorntjesbrood) en zucca (pompoen): ze horen allebei bij de smakelijke najaarsgerechten van Toscane. Maar het lijstje is niet compleet zonder de tartufo bianco, oftewel de witte truffel.

> lees verder
1 2