Op 25 oktober is het Wereld Pasta Dag, een dag die wordt gevierd sinds 1995 toen op het eerste World Pasta Congres in Rome werd besloten om een jaarlijkse terugkerende dag te organiseren voor dit Italiaanse gerecht bij uitstek!
> lees verderVolop genieten van de Toscaanse keuken bij Agriturismo Tonnaia in Lari bij Pisa, er wordt namelijk heerlijk gekookt door Serena en haar moeder. Je kunt echter bij deze gastvrije dames ook zelf wat ’kneepjes’ van de Toscaanse keuken leren want ze geven hun kennis graag door via kookcursussen en workshops. Lees de belevenissen van Eva en haar vriendinnen.
> lees verderNet als in Nederland vieren de Italianen jaarlijks vaderdag. Deze valt daar echter niet op 18 juni (zoals in Nederland), maar op 19 maart. In Toscane is er een smakelijke traditie aan verbonden: het eten van frittelle.
> lees verderGlutenvrij eten is in. Een klein deel van de bevolking heeft een echte glutenintolerantie, maar vele anderen mijden gluten om allerlei redenen, vaak gerelateerd aan gezondheidsproblemen. De moderne granen bevatten een soort gluten die blijkbaar niet voor iedereen goed te verteren zijn en daarnaast zijn er mensen die beweren dat je dik wordt van gluten. Waarom of hoe ook, mocht je om de één of andere reden graag glutenvrij willen eten tijdens je vakantie of verblijf in Italie en Toscane, lees dan ons blog over glutenvrij eten in Italie.
> lees verderOver Italië valt altijd een hoop te vertellen; het land, de keuken, de geschiedenis, de wijnen noem maar op. Wij raken er in elk geval niet over uitgeschreven, over Toscane dan in ons geval. Zoek je nog een leuk cadeau voor Italië liefhebbers voor onder de kerstboom of gewoon om te geven, dan kunnen wij je misschien op weg helpen. Check onze top 9 boekenlijst 2017 voor alle Italie liefhebbers
> lees verderDe monte Amiata staat met één voet in de regio Siena en de andere voet in de regio Grosseto. Deze centrale ligging maakt het vandaag mogelijk de veelzijdigheid van deze ’bergvoeten’ ontdekken. We gaan al vroeg op pad met onze lokale gids!
> lees verderDe top van de Monte Amiata op 1734 meter hoogte, is slechts het puntje van de ijsberg. De Monte Amiata en haar regio is veelzijdiger dan we met zijn allen dachten. Tijd om op onderzoek uit te gaan met een lokale gids. Vandaag gaan we de berg op!
> lees verderVanaf half oktober vindt de pluk van olijven plaats in Toscane, de nieuwe olijfolie is heerlijk met bruschetta en wat zijn eetbare olijven? Lees er meer over in ons blog. (deel 2)
> lees verderOlijfolie is heel erg gezond. Tijd dus om rechtstreeks uit het land van de olijfolie, Italië, wat meer te weten te komen over dit eeuwen oude product. In 2 blogs vertellen we u er meer over.
> lees verderOktober is de maand van de kastanjes in Toscane. In Nederland kennen we ze wel, maar doet nauwelijks iemand moeite om ze te zoeken, laat staan roosteren en eten. In Toscane is dit wel anders! Lees meer over kastanjes in Toscane.
> lees verder