Ben jij een liefhebber van de Italiaanse keuken én ga jij komende zomer op vakantie naar Toscane? Dan raden wij je aan om een bezoek te brengen aan Mediterranea Belfiore in Cecina.
> lees verder16 februari is uitgeroepen tot internationale pizza dag, alhoewel ook 9 februari in diverse landen als de dag wordt gezien voor een extra eerbetoon aan de pizza. Welke dag dan ook, wij zijn dol op dit heerlijke gerecht en het kan niet vaak genoeg pizza dag zijn!
> lees verderBehalve de befaamde wijnkelder van Antinori is er nog meer te ontdekken en te proeven in de Chianti streek in Toscane. In deze buurt zijn heel veel andere kleine wijnhuizen te vinden en bijna overal is het mogelijk wijn te proeven, soms gratis, maar meestal tegen een kleine betaling. Lees meer over 'dintorni di Antinori'.
> lees verderOp vakantie in Toscane zul je zeker willen kennismaken met alle heerlijke wijnen die hier worden geproduceerd. Dit kan natuurlijk door een bezoek te brengen aan gastvrije lokale wijnboeren, die vaak open zijn voor een proeverij soms gratis maar meestal tegen een kleine betaling. Maar wijn gaat ook heel goed samen met design....
> lees verderWie in Toscane aan de herfst denkt, denkt direct aan eten. Porcini paddestoelen (oftewel eekhoorntjesbrood), geroosterde kastanjes, nieuwe olijfolie en uiteraard .... truffels. Weet jij wat de lekkerste en beste truffel is?
> lees verderOp 25 oktober is het Wereld Pasta Dag, een dag die wordt gevierd sinds 1995 toen op het eerste World Pasta Congres in Rome werd besloten om een jaarlijkse terugkerende dag te organiseren voor dit Italiaanse gerecht bij uitstek!
> lees verderVolop genieten van de Toscaanse keuken bij Agriturismo Tonnaia in Lari bij Pisa, er wordt namelijk heerlijk gekookt door Serena en haar moeder. Je kunt echter bij deze gastvrije dames ook zelf wat ’kneepjes’ van de Toscaanse keuken leren want ze geven hun kennis graag door via kookcursussen en workshops. Lees de belevenissen van Eva en haar vriendinnen.
> lees verderNet als in Nederland vieren de Italianen jaarlijks vaderdag. Deze valt daar echter niet op 18 juni (zoals in Nederland), maar op 19 maart. In Toscane is er een smakelijke traditie aan verbonden: het eten van frittelle.
> lees verderGlutenvrij eten is in. Een klein deel van de bevolking heeft een echte glutenintolerantie, maar vele anderen mijden gluten om allerlei redenen, vaak gerelateerd aan gezondheidsproblemen. De moderne granen bevatten een soort gluten die blijkbaar niet voor iedereen goed te verteren zijn en daarnaast zijn er mensen die beweren dat je dik wordt van gluten. Waarom of hoe ook, mocht je om de één of andere reden graag glutenvrij willen eten tijdens je vakantie of verblijf in Italie en Toscane, lees dan ons blog over glutenvrij eten in Italie.
> lees verderOver Italië valt altijd een hoop te vertellen; het land, de keuken, de geschiedenis, de wijnen noem maar op. Wij raken er in elk geval niet over uitgeschreven, over Toscane dan in ons geval. Zoek je nog een leuk cadeau voor Italië liefhebbers voor onder de kerstboom of gewoon om te geven, dan kunnen wij je misschien op weg helpen. Check onze top 9 boekenlijst 2017 voor alle Italie liefhebbers
> lees verder