Sterrenrestaurants in Toscane: Michelin restaurant Toscane

Sterrenrestaurants in Toscane: Michelin restaurant Toscane

Natuurlijk, het eten in het gemiddelde Toscaanse restaurant is al een feestje. Maar wie nog net wat meer wil, kan in Toscane naar hartenlust aanschuiven in één van de maar liefst 29 sterrenrestaurants. Wij zetten alle restaurants uit de jongste editie van de Michelingids op een rijtje.

> lees verder
Toscaanse groenten: de bosasperge

Toscaanse groenten: de bosasperge

Het is bijna voorjaar en dat betekent dat de asperges weer in aantocht zijn. Ook in Toscane geniet men volop van deze lekkernij, zij het in een net wat andere vorm. Niet de witte, maar de groene bosasperge is hier namelijk de specialiteit.

> lees verder
Herfst in Italië - Wat zijn de typisch Toscaanse herfstsmaken

Herfst in Italië - Wat zijn de typisch Toscaanse herfstsmaken

De herfst is het oogst seizoen en dat staat garant voor krachtige herfstgerechten vol heerlijke smaken, dit geldt natuurlijk ook voor de Herfst in Italië, om precies te zijn in Toscane. De Toscaanse keuken pakt dit seizoen uit met onder meer paddenstoelen en pompoenen. Waar zoek je nu in de herfst naar in Toscane? Wij zetten het overzichtelijk voor je op een rijtje.

> lees verder
Wijnroute Toscane: Maremma, wijn uit schilderachtige wijngaarden

Wijnroute Toscane: Maremma, wijn uit schilderachtige wijngaarden

Lange tijd was de Maremma het grondgebied van de cowboys van de Maremma, de butteri (zie ook ons blog over deze stoere mannen (en vrouwen). In de loop der tijd heeft het gebied zich echter ontwikkeld tot een prima wijngebied waar diverse mooie wijnen vandaan komen. We geven u graag een overzicht.

> lees verder
Lardo di Colonnata

Lardo di Colonnata

De provincie Massa Carrara is met name bekend om zijn prachtige witte marmer. De streek heeft echter nog een ander, eveneens wit product om trots op te zijn: Lardo di Colonnata. Een bijzondere soort spek die nergens mee te vergelijken valt.

> lees verder
Bekende wijn uit Toscane - Brunello is jarig!

Bekende wijn uit Toscane - Brunello is jarig!

Eén van de bekendste wijnsoorten van Toscane, Brunello, viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Eerder dit jaar, te weten op 28 maart, was het namelijk precies 50 jaar geleden dat vier wijnen uit de omgeving van Montalcino, waaronder de Brunello di Montalcino, een DOC-waardering (Denominazione d'Origine Controllata, dit is een kwaliteitslabel) kregen. Maar waar ligt eigenlijk de oorsprong van deze bijzondere wijn? En wat maakt hem zo bijzonder? Een korte geschiedenis van een echte Toscaanse klassieker.

> lees verder
Italiaanse drankjes: Aperitivo time!

Italiaanse drankjes: Aperitivo time!

Om de smaakpapillen voor te bereiden op het avondmaal nemen Italianen graag een aperitivo: een drankje met wat kleine hapjes erbij.

> lees verder
Pecorino di Pienza: kaas met geschiedenis

Pecorino di Pienza: kaas met geschiedenis

Pecorino wordt op diverse plekken in Italië gemaakt, maar de inwoners van Pienza en omgeving zijn bijzonder trots op hun lokale variant, de Pecorino di Pienza. Wat is er nu zo bijzonder aan deze kaas?

> lees verder
Duurzaam vakantie vieren in Toscane

Duurzaam vakantie vieren in Toscane

Of u nu kiest voor slow toerisme, duurzaam toerisme of ecotoerisme: het zijn allemaal manieren om op een verantwoorde manier vakantie te vieren. Maar hoe doe je dat precies? Vijf tips ter inspiratie.

> lees verder
Culinair voorproefje: Wijn proeven in Lucca

Culinair voorproefje: Wijn proeven in Lucca

Het weekend van 7 en 8 mei staat in Lucca helemaal in het teken van wijn. Niet zomaar wijn, maar de producten van de wijnbouwers aan de Toscaanse kust.

> lees verder
1 2 3 4 5 6