De monte Amiata staat met één voet in de regio Siena en de andere voet in de regio Grosseto. Deze centrale ligging maakt het vandaag mogelijk de veelzijdigheid van deze ’bergvoeten’ ontdekken. We gaan al vroeg op pad met onze lokale gids!
> lees verderDe top van de Monte Amiata op 1734 meter hoogte, is slechts het puntje van de ijsberg. De Monte Amiata en haar regio is veelzijdiger dan we met zijn allen dachten. Tijd om op onderzoek uit te gaan met een lokale gids. Vandaag gaan we de berg op!
> lees verderVanaf half oktober vindt de pluk van olijven plaats in Toscane, de nieuwe olijfolie is heerlijk met bruschetta en wat zijn eetbare olijven? Lees er meer over in ons blog. (deel 2)
> lees verderOlijfolie is heel erg gezond. Tijd dus om rechtstreeks uit het land van de olijfolie, Italië, wat meer te weten te komen over dit eeuwen oude product. In 2 blogs vertellen we u er meer over.
> lees verderOktober is de maand van de kastanjes in Toscane. In Nederland kennen we ze wel, maar doet nauwelijks iemand moeite om ze te zoeken, laat staan roosteren en eten. In Toscane is dit wel anders! Lees meer over kastanjes in Toscane.
> lees verderEen mountainbiketocht door hartje Toscane met als afsluiter een wijnproeverij! Proosten jullie mee op deze sportieve belevenis?
> lees verderOp 1 oktober is het wereld koffie dag, een dag om extra stil te staan bij alles wat met koffie te maken heeft. Koffie is een enorm populaire drank, geen dag zonder koffie geldt voor heel veel mensen over de hele wereld. Uiteraard ook in Italië, toch zo’n beetje de bakermat van de koffie en uitvinder van o.a. cappuccino, espresso, latte macchiato en ristretto; ook het woord barista komt er vandaan!
> lees verderWie gaat eten bij Enoteca Pinchiorri in Florence kan rekenen op een avondvullend culinair spektakel. Het etablissement is namelijk het enige in heel Toscane dat maar liefst drie Michelinsterren wist te behalen. Wat maakt dit restaurant, eigendom van Giorgio Pinchiorri en zijn vrouw Annie Féolde, zo bijzonder? En wat is zijn geschiedenis? Een inkijkje in het succesverhaal getekend door passie en emotie.
> lees verderNatuurlijk, het eten in het gemiddelde Toscaanse restaurant is al een feestje. Maar wie nog net wat meer wil, kan in Toscane naar hartenlust aanschuiven in één van de maar liefst 29 sterrenrestaurants. Wij zetten alle restaurants uit de jongste editie van de Michelingids op een rijtje.
> lees verderHet is bijna voorjaar en dat betekent dat de asperges weer in aantocht zijn. Ook in Toscane geniet men volop van deze lekkernij, zij het in een net wat andere vorm. Niet de witte, maar de groene bosasperge is hier namelijk de specialiteit.
> lees verder