Pecorino di Pienza: kaas met geschiedenis

Pecorino di Pienza: kaas met geschiedenis

Pecorino wordt op diverse plekken in Italië gemaakt, maar de inwoners van Pienza en omgeving zijn bijzonder trots op hun lokale variant, de Pecorino di Pienza. Wat is er nu zo bijzonder aan deze kaas?

> lees verder
Duurzaam vakantie vieren in Toscane

Duurzaam vakantie vieren in Toscane

Of u nu kiest voor slow toerisme, duurzaam toerisme of ecotoerisme: het zijn allemaal manieren om op een verantwoorde manier vakantie te vieren. Maar hoe doe je dat precies? Vijf tips ter inspiratie.

> lees verder
Culinair voorproefje: Wijn proeven in Lucca

Culinair voorproefje: Wijn proeven in Lucca

Het weekend van 7 en 8 mei staat in Lucca helemaal in het teken van wijn. Niet zomaar wijn, maar de producten van de wijnbouwers aan de Toscaanse kust.

> lees verder
Wijnproeverij in Toscane? Chocoladeproeverij in Toscane!

Wijnproeverij in Toscane? Chocoladeproeverij in Toscane!

Kijken, ruiken, proeven. Je zou denken dat we het over een wijnproeverij hebben. Niets is minder waar. Ook bij een chocoladeproeverij staan deze 3 zintuigen op scherp!

> lees verder
Tiramisu: zoete verleiding uit Italië

Tiramisu: zoete verleiding uit Italië

Op 14 februari kunnen alle romantici zich weer even helemaal uitleven op de dag van de liefde, Valentijnsdag. En welk gerecht is er nu beter om het hart van je geliefde te winnen dan een echte Italiaanse tiramisu? Wat dacht je van een speciale Valentijnstiramisu!

> lees verder
Fiera del Cioccolato: voor de echte chocoladeliefhebber

Fiera del Cioccolato: voor de echte chocoladeliefhebber

Dat Italianen erg van zoetigheid houden, is zo goed als algemeen bekend. En dus is het niet verwonderlijk dat ze er speciale evenementen aan wijden, zoals de Fiera del Cioccolato Artigianale (beurs van handgemaakte chocolade) in Florence. Deze vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 21 februari. Het is inmiddels de elfde editie van het evenement.

> lees verder
Pasqua perfetta: Pasen in Italië

Pasqua perfetta: Pasen in Italië

In normale tijden is Pasen een prima tijd om een bezoek te brengen aan Italië. Iedere stad en streek heeft namelijk zijn eigen paastradities, die leuk zijn om mee te beleven. In ons blog vertellen we over een aantal Italiaanse gebruiken en tradities tijdens Pasen en geven we een recept om zelf een Colomba di Pasqua taart te maken.

> lees verder
De jacht op voorjaarstruffels in San Miniato

De jacht op voorjaarstruffels in San Miniato

Truffels alleen in het najaar? Truffels zoeken en truffels proeven in het voorjaar! In Toscane staat de streek rond San Miniato bekend om zijn truffels. Cigoli (San Miniato) staat elk jaar in maart in het teken van de witte truffel tijdens in 2016 (19/20 maart), alweer de 18e editie van de 'Mostra Mercato del Tartufo Marzuolo.'

> lees verder
Fijnproevers gaan jullie mee op Enotrekking in Toscane?

Fijnproevers gaan jullie mee op Enotrekking in Toscane?

Enotrekking, een nieuwe trend en leuk om te doen tijdens je Italië vakantie in Toscane - maar wat houdt het precies in? Eno(gastronomie): Traditionele smaken van lokale producten. Trekking: hiken, een sportieve wandeling met voldoende wijnproeverij-stops!

> lees verder
Op truffeljacht in Toscane, Italië met de najaarsvakantie!

Op truffeljacht in Toscane, Italië met de najaarsvakantie!

Funghi porcini (eekhoorntjesbrood) en zucca (pompoen): ze horen allebei bij de smakelijke najaarsgerechten van Toscane. Maar het lijstje is niet compleet zonder de tartufo bianco, oftewel de witte truffel.

> lees verder
1 2 3 4 5 6 7