De herfst is het oogst seizoen en dat staat garant voor krachtige herfstgerechten vol heerlijke smaken, dit geldt natuurlijk ook voor de Herfst in Italië, om precies te zijn in Toscane. De Toscaanse keuken pakt dit seizoen uit met onder meer paddenstoelen en pompoenen. Waar zoek je nu in de herfst naar in Toscane? Wij zetten het overzichtelijk voor je op een rijtje.
> lees verderLange tijd was de Maremma het grondgebied van de cowboys van de Maremma, de butteri (zie ook ons blog over deze stoere mannen (en vrouwen). In de loop der tijd heeft het gebied zich echter ontwikkeld tot een prima wijngebied waar diverse mooie wijnen vandaan komen. We geven u graag een overzicht.
> lees verderDe provincie Massa Carrara is met name bekend om zijn prachtige witte marmer. De streek heeft echter nog een ander, eveneens wit product om trots op te zijn: Lardo di Colonnata. Een bijzondere soort spek die nergens mee te vergelijken valt.
> lees verderEén van de bekendste wijnsoorten van Toscane, Brunello, viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Eerder dit jaar, te weten op 28 maart, was het namelijk precies 50 jaar geleden dat vier wijnen uit de omgeving van Montalcino, waaronder de Brunello di Montalcino, een DOC-waardering (Denominazione d'Origine Controllata, dit is een kwaliteitslabel) kregen. Maar waar ligt eigenlijk de oorsprong van deze bijzondere wijn? En wat maakt hem zo bijzonder? Een korte geschiedenis van een echte Toscaanse klassieker.
> lees verderOm de smaakpapillen voor te bereiden op het avondmaal nemen Italianen graag een aperitivo: een drankje met wat kleine hapjes erbij.
> lees verderPecorino wordt op diverse plekken in Italië gemaakt, maar de inwoners van Pienza en omgeving zijn bijzonder trots op hun lokale variant, de Pecorino di Pienza. Wat is er nu zo bijzonder aan deze kaas?
> lees verderOf u nu kiest voor slow toerisme, duurzaam toerisme of ecotoerisme: het zijn allemaal manieren om op een verantwoorde manier vakantie te vieren. Maar hoe doe je dat precies? Vijf tips ter inspiratie.
> lees verderHet weekend van 7 en 8 mei staat in Lucca helemaal in het teken van wijn. Niet zomaar wijn, maar de producten van de wijnbouwers aan de Toscaanse kust.
> lees verderKijken, ruiken, proeven. Je zou denken dat we het over een wijnproeverij hebben. Niets is minder waar. Ook bij een chocoladeproeverij staan deze 3 zintuigen op scherp!
> lees verderOp 14 februari kunnen alle romantici zich weer even helemaal uitleven op de dag van de liefde, Valentijnsdag. En welk gerecht is er nu beter om het hart van je geliefde te winnen dan een echte Italiaanse tiramisu? Wat dacht je van een speciale Valentijnstiramisu!
> lees verder