Beleef Florence: Mercato Centrale

Beleef Florence: Mercato Centrale

Dat het zo'n groot succes zou worden had niemand gedacht! Sinds kort wordt de in vergetelheid geraakte Mercato Centrale van Florence weer druk bezocht, door zowel Florentijnen als toeristen.

> lees verder
Toscaanse specialiteit: Laudemio olijfolie

Toscaanse specialiteit: Laudemio olijfolie

In 1985 besloot de familie Frescobaldi, een gerenomeerde wijn- en olijfolieproducent, om de handen ineen te slaan met andere speciaal geselecteerde Toscaanse olijfolieproducenten uit de buurt van Florence. Onder de naam Laudemio brengt het consortium sinds die tijd luxe olijfolie op de markt.

> lees verder
De D.O.C. wijnen van Elba

De D.O.C. wijnen van Elba

De productie van wijn op Elba gaat meer dan 3000 jaar terug. De Medici familie en de Lorena's beschermden de wijnteelt en Napoleon bracht nieuwe wijngaarden aan. Ondertussen zijn reeds zeven wijnen zijn bekroond met het kwaliteitslabel D.O.C., dé verdiende prijs voor een duizendjarige traditie.

> lees verder
Gelato Festival doet Toscane én Amsterdam aan

Gelato Festival doet Toscane én Amsterdam aan

IJs is voor Italianen een serieuze zaak. Zo serieus, dat ze er een festival aan wijden van april tot en met oktober. Naast Toscane doet het festival dit jaar opnieuw Amsterdam aan.

> lees verder
Toscaanse delicatessen: groente en fruit uit de streek

Toscaanse delicatessen: groente en fruit uit de streek

Wie aan de Toscaanse keuken denkt, denkt al snel aan pasta, wijn en zoete koekjes. Maar Toscane heeft ook een groot aantal minder bekende specialiteiten. Op het eerste gezicht lijken de appels en uien uit Toscane wellicht op die in Nederland, maar niets is minder waar. Om u alvast wat wegwijs te maken voor uw verblijf tijdens uw vakantie in Toscane, volgt onderstaand een overzicht van bijzondere lokale Toscaanse specialiteiten op het gebied van groente en fruit.

> lees verder
Proef de herfst in Toscane!

Proef de herfst in Toscane!

De blaadjes zijn definitief gevallen, de natuur kleurt geel, rood en oranje, Herfst! Ondanks de aangename temperaturen die we nog lang af en toe hebben gehad, moeten we er toch echt aan geloven, het is echt Herfst en volgens de meteorologen komt nu ook de Winter eraan!

> lees verder
Ecotoerisme, Slow toerisme & Duurzaam toerisme

Ecotoerisme, Slow toerisme & Duurzaam toerisme

'Slow toerisme', 'eco toerisme', 'duurzaam toerisme', wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Onderstaand zetten we de verschillen en overeenkomsten op een rij. Deze vormen van toerisme gaan in ieder geval prima samen als ze goed worden uitgevoerd en dragen bij aan een hoge belevingswaarde van de vakantie.

> lees verder
Italiaanse trend: 'Streetfood'

Italiaanse trend: 'Streetfood'

Het Foodies festival in Castiglioncello (Livorno, Toscane) op 25, 26 en 27 april is voor iedereen die van de veelzijdige Toscaanse keuken houdt. We proeven de traditionele gerechten met een moderne twist dat de naam 'streetfood' gekregen heeft in de afgelopen jaren. Slenter over de markt, waar bij elk kraampje de lekkernijen klaar staan om te proeven. Leer de kunst van het koken tijdens een kookcursus en woon de grootse kook & proef show bij!

> lees verder
Ontdek de toscaanse wijnen: Strada del Vino Costa degli Etruschi

Ontdek de toscaanse wijnen: Strada del Vino Costa degli Etruschi

Tijdens uw vakantie in Italie en uw verblijf in Toscane is het ontdekken van deze wijnroute aan de toskaanse kust een heerlijke dagtour, die u ook op bijvoorbeeld de mountainbike kunt maken. Lekker wandelen tijdens uw ontdekkingsreis en genieten van de prachtige natuur is uiteraard altijd mogelijk.

> lees verder
Pasta, per favore!  -  Over een Toscaanse pastamaker....

Pasta, per favore! - Over een Toscaanse pastamaker....

De Toscanen worden ook wel boneneters genoemd. Toch beperken ze zich allang niet meer tot bonen alleen, want sinds 1926 heeft Toscane een eigen pastaproducent: Martelli.

> lees verder
1 2 3 4 5 6