Beleef Florence: Trattoria Sergio Gozzi, dé gelegenheid om Florentijnse sfeer te proeven!

Beleef Florence: Trattoria Sergio Gozzi, dé gelegenheid om Florentijnse sfeer te proeven!

Je zou er zo aan voorbij lopen, zo onbetekenend is het deurtje. Erachter vind je een van de meest levendige en authentieke Florentijnse trattoria's. Hij ligt in de wijk San Lorenzo en is al jaren een van mijn favoriete restaurantjes in de stad. Florentijnen en toeristen zitten schouder aan schouder aan de tafeltjes met marmeren blad die dateren uit de zestiger jaren.

> lees verder
Uve e olive: Oogsttijd in Toscane

Uve e olive: Oogsttijd in Toscane

In september begint traditiegetrouw de oogsttijd in Italië. Vanaf september hangen trossen volgroeide druiven in de laatste zomerzonnestralen te wachten totdat ze geplukt worden. Begin november is het de beurt aan de olijven. Rondom de oogst worden tal van festiviteiten georganiseerd in Toscane.

> lees verder
Pane di Toscane: Toscaans brood

Pane di Toscane: Toscaans brood

Pasta, tomaten en olijfolie zijn hoofdbestanddelen in de Toscaanse keuken. Maar er gaat geen maaltijd voorbij zonder daarbij ook brood te serveren. Toscane kent dan ook tal van eigen soorten brood.

> lees verder
Beleef Florence: Mercato Centrale

Beleef Florence: Mercato Centrale

Dat het zo'n groot succes zou worden had niemand gedacht! Sinds kort wordt de in vergetelheid geraakte Mercato Centrale van Florence weer druk bezocht, door zowel Florentijnen als toeristen.

> lees verder
Toscaanse specialiteit: Laudemio olijfolie

Toscaanse specialiteit: Laudemio olijfolie

In 1985 besloot de familie Frescobaldi, een gerenomeerde wijn- en olijfolieproducent, om de handen ineen te slaan met andere speciaal geselecteerde Toscaanse olijfolieproducenten uit de buurt van Florence. Onder de naam Laudemio brengt het consortium sinds die tijd luxe olijfolie op de markt.

> lees verder
De D.O.C. wijnen van Elba

De D.O.C. wijnen van Elba

De productie van wijn op Elba gaat meer dan 3000 jaar terug. De Medici familie en de Lorena's beschermden de wijnteelt en Napoleon bracht nieuwe wijngaarden aan. Ondertussen zijn reeds zeven wijnen zijn bekroond met het kwaliteitslabel D.O.C., dé verdiende prijs voor een duizendjarige traditie.

> lees verder
Gelato Festival doet Toscane én Amsterdam aan

Gelato Festival doet Toscane én Amsterdam aan

IJs is voor Italianen een serieuze zaak. Zo serieus, dat ze er een festival aan wijden van april tot en met oktober. Naast Toscane doet het festival dit jaar opnieuw Amsterdam aan.

> lees verder
Toscaanse delicatessen: groente en fruit uit de streek

Toscaanse delicatessen: groente en fruit uit de streek

Wie aan de Toscaanse keuken denkt, denkt al snel aan pasta, wijn en zoete koekjes. Maar Toscane heeft ook een groot aantal minder bekende specialiteiten. Op het eerste gezicht lijken de appels en uien uit Toscane wellicht op die in Nederland, maar niets is minder waar. Om u alvast wat wegwijs te maken voor uw verblijf tijdens uw vakantie in Toscane, volgt onderstaand een overzicht van bijzondere lokale Toscaanse specialiteiten op het gebied van groente en fruit.

> lees verder
Proef de herfst in Toscane!

Proef de herfst in Toscane!

De blaadjes zijn definitief gevallen, de natuur kleurt geel, rood en oranje, Herfst! Ondanks de aangename temperaturen die we nog lang af en toe hebben gehad, moeten we er toch echt aan geloven, het is echt Herfst en volgens de meteorologen komt nu ook de Winter eraan!

> lees verder
Ecotoerisme, Slow toerisme & Duurzaam toerisme

Ecotoerisme, Slow toerisme & Duurzaam toerisme

'Slow toerisme', 'eco toerisme', 'duurzaam toerisme', wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Onderstaand zetten we de verschillen en overeenkomsten op een rij. Deze vormen van toerisme gaan in ieder geval prima samen als ze goed worden uitgevoerd en dragen bij aan een hoge belevingswaarde van de vakantie.

> lees verder
1 2 3 4 5 6 7