De productie van wijn op Elba gaat meer dan 3000 jaar terug. De Medici familie en de Lorena's beschermden de wijnteelt en Napoleon bracht nieuwe wijngaarden aan. Ondertussen zijn reeds zeven wijnen zijn bekroond met het kwaliteitslabel D.O.C., dé verdiende prijs voor een duizendjarige traditie.
> lees verderWie aan de Toscaanse keuken denkt, denkt al snel aan pasta, wijn en zoete koekjes. Maar Toscane heeft ook een groot aantal minder bekende specialiteiten. Op het eerste gezicht lijken de appels en uien uit Toscane wellicht op die in Nederland, maar niets is minder waar. Om u alvast wat wegwijs te maken voor uw verblijf tijdens uw vakantie in Toscane, volgt onderstaand een overzicht van bijzondere lokale Toscaanse specialiteiten op het gebied van groente en fruit.
> lees verderDe blaadjes zijn definitief gevallen, de natuur kleurt geel, rood en oranje, Herfst! Ondanks de aangename temperaturen die we nog lang af en toe hebben gehad, moeten we er toch echt aan geloven, het is echt Herfst en volgens de meteorologen komt nu ook de Winter eraan!
> lees verder'Slow toerisme', 'eco toerisme', 'duurzaam toerisme', wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Onderstaand zetten we de verschillen en overeenkomsten op een rij. Deze vormen van toerisme gaan in ieder geval prima samen als ze goed worden uitgevoerd en dragen bij aan een hoge belevingswaarde van de vakantie.
> lees verderHet Foodies festival in Castiglioncello (Livorno, Toscane) op 25, 26 en 27 april is voor iedereen die van de veelzijdige Toscaanse keuken houdt. We proeven de traditionele gerechten met een moderne twist dat de naam 'streetfood' gekregen heeft in de afgelopen jaren. Slenter over de markt, waar bij elk kraampje de lekkernijen klaar staan om te proeven. Leer de kunst van het koken tijdens een kookcursus en woon de grootse kook & proef show bij!
> lees verderTijdens uw vakantie in Italie en uw verblijf in Toscane is het ontdekken van deze wijnroute aan de toskaanse kust een heerlijke dagtour, die u ook op bijvoorbeeld de mountainbike kunt maken. Lekker wandelen tijdens uw ontdekkingsreis en genieten van de prachtige natuur is uiteraard altijd mogelijk.
> lees verderDe Toscanen worden ook wel boneneters genoemd. Toch beperken ze zich allang niet meer tot bonen alleen, want sinds 1926 heeft Toscane een eigen pastaproducent: Martelli.
> lees verderDE BESTE TOSCAANSE WIJNEN VAN 2014 - TRE BICCHIERI UIT DE GAMBERO ROSSO GIDS In Oktober elk jaar worden de beste Italiaanse wijnen geselecteerd en gepresenteerd in de vermaarde gids van uitgever Gambero Rosso. De kwaliteit sterren zijn vervangen door glazen, vandaar de titel -Tre Bicchieri. De Italiaanse regio Toscane staat op de tweede plaats v.w.b. het aantal topwijnen en onderstaand geven wij u de lijst met deze 72 fantastische wijnen.
> lees verderCantuccini - Deze typisch Toscaanse amandelkoekjes worden tweemaal gebakken, waardoor ze extra knapperig zijn. Door de koekjes te dopen in Vin Santo worden ze zachter. De mix van amandel, amaretto, kardemom, kaneel, kruidnagel en steranijs past bovendien perfect bij de nootachtige smaak van Vin Santo. Een topper tijdens het kerstdiner!
> lees verderUniek wijnlandgoed in Nederlandse handen. Toscane staat bekend om zijn typisch Italiaanse wijnen. Maar in de groene heuvels even buiten het plaatsje Riparbella wordt al 15 jaar Italiaanse wijn gemaakt met een Nederlands tintje.
> lees verder