Ontdek de toscaanse wijnen: Strada del Vino Costa degli Etruschi

Ontdek de toscaanse wijnen: Strada del Vino Costa degli Etruschi

Tijdens uw vakantie in Italie en uw verblijf in Toscane is het ontdekken van deze wijnroute aan de toskaanse kust een heerlijke dagtour, die u ook op bijvoorbeeld de mountainbike kunt maken. Lekker wandelen tijdens uw ontdekkingsreis en genieten van de prachtige natuur is uiteraard altijd mogelijk.

> lees verder
Pasta, per favore!  -  Over een Toscaanse pastamaker....

Pasta, per favore! - Over een Toscaanse pastamaker....

De Toscanen worden ook wel boneneters genoemd. Toch beperken ze zich allang niet meer tot bonen alleen, want sinds 1926 heeft Toscane een eigen pastaproducent: Martelli.

> lees verder
De beste wijnen van Toscane van 2014 - Tre Bicchieri

De beste wijnen van Toscane van 2014 - Tre Bicchieri

DE BESTE TOSCAANSE WIJNEN VAN 2014 - TRE BICCHIERI UIT DE GAMBERO ROSSO GIDS In Oktober elk jaar worden de beste Italiaanse wijnen geselecteerd en gepresenteerd in de vermaarde gids van uitgever Gambero Rosso. De kwaliteit sterren zijn vervangen door glazen, vandaar de titel -Tre Bicchieri. De Italiaanse regio Toscane staat op de tweede plaats v.w.b. het aantal topwijnen en onderstaand geven wij u de lijst met deze 72 fantastische wijnen.

> lees verder
Cantuccini - heerlijk met Vin Santo

Cantuccini - heerlijk met Vin Santo

Cantuccini - Deze typisch Toscaanse amandelkoekjes worden tweemaal gebakken, waardoor ze extra knapperig zijn. Door de koekjes te dopen in Vin Santo worden ze zachter. De mix van amandel, amaretto, kardemom, kaneel, kruidnagel en steranijs past bovendien perfect bij de nootachtige smaak van Vin Santo. Een topper tijdens het kerstdiner!

> lees verder
Nederlandse wijn in Toscane

Nederlandse wijn in Toscane

Uniek wijnlandgoed in Nederlandse handen. Toscane staat bekend om zijn typisch Italiaanse wijnen. Maar in de groene heuvels even buiten het plaatsje Riparbella wordt al 15 jaar Italiaanse wijn gemaakt met een Nederlands tintje.

> lees verder
Vin Santo: Toscaanse kerstwijn bij uitstek

Vin Santo: Toscaanse kerstwijn bij uitstek

Een glaasje Vin Santo met wat cantuccini zijn de typische afsluiting voor een Toscaans kerstdiner. Maar hoe komt de wijn eigenlijk aan z'n naam? En waarom is ie zo geliefd tijdens de feestdagen?

> lees verder
Zuid-Toscane's pastatrots: pici

Zuid-Toscane's pastatrots: pici

Zoals iedere Italiaanse regio heeft ook Toscane zijn eigen culinaire specialiteiten. Een daarvan is pici, een bijzondere pastasoort.

> lees verder
Het paddenstoelenseizoen is geopend in Toscane!

Het paddenstoelenseizoen is geopend in Toscane!

Nu de zon steeds meer plaats maakt voor kou en regen, begint het oogstseizoen voor paddenstoelen. Zo'n 3000 ton vind je dit jaar in de Toscaanse bossen, waaronder porcini, doodstrompetten en honingzwammen.

> lees verder
Culinair Toscane: Bistecca alla Fiorentina

Culinair Toscane: Bistecca alla Fiorentina

De Bistecca alla Fiorentina is de Florentijnse variant van biefstuk. Hiervoor wordt de zogeheten T-bone steak gebruikt. Het is een van de bekendste gerechten van Toscane, met een interessante geschiedenis

> lees verder
In bici! Op de fiets langs de Sentiero della Bonifica

In bici! Op de fiets langs de Sentiero della Bonifica

Voorzieningen voor fietsers zijn in Italië een stuk schaarser dan in Nederland. Toch is er één duidelijke uitzondering: de Sentiero della Bonifica, een fietspad door de Val di Chiana.

> lees verder
1 2 3 4 5 6 7