Monte Amiata: wintersport op een uitgedoofde vulkaan in Toscane

Monte Amiata: wintersport op een uitgedoofde vulkaan in Toscane

De top van de Monte Amiata op 1734 meter hoogte, is slechts het puntje van de ijsberg. De Monte Amiata en haar regio is veelzijdiger dan we met zijn allen dachten. Tijd om op onderzoek uit te gaan met een lokale gids. Vandaag gaan we de berg op!

> lees verder
Waarom kun je olijven direct van de boom niet eten? (deel 2)

Waarom kun je olijven direct van de boom niet eten? (deel 2)

Vanaf half oktober vindt de pluk van olijven plaats in Toscane, de nieuwe olijfolie is heerlijk met bruschetta en wat zijn eetbare olijven? Lees er meer over in ons blog. (deel 2)

> lees verder
Wat weet u eigenlijk over olijven en olijfolie? (deel 1)

Wat weet u eigenlijk over olijven en olijfolie? (deel 1)

Olijfolie is heel erg gezond. Tijd dus om rechtstreeks uit het land van de olijfolie, Italië, wat meer te weten te komen over dit eeuwen oude product. In 2 blogs vertellen we u er meer over.

> lees verder
Herfst in Toscane met kastanjes

Herfst in Toscane met kastanjes

Oktober is de maand van de kastanjes in Toscane. In Nederland kennen we ze wel, maar doet nauwelijks iemand moeite om ze te zoeken, laat staan roosteren en eten. In Toscane is dit wel anders! Lees meer over kastanjes in Toscane.

> lees verder
Wine & Bike: Een gastronomische tocht door de glooiende heuvels van Toscane!

Wine & Bike: Een gastronomische tocht door de glooiende heuvels van Toscane!

Een mountainbiketocht door hartje Toscane met als afsluiter een wijnproeverij! Proosten jullie mee op deze sportieve belevenis?

> lees verder
Wereld koffie dag 2017

Wereld koffie dag 2017

Op 1 oktober is het wereld koffie dag, een dag om extra stil te staan bij alles wat met koffie te maken heeft. Koffie is een enorm populaire drank, geen dag zonder koffie geldt voor heel veel mensen over de hele wereld. Uiteraard ook in Italië, toch zo’n beetje de bakermat van de koffie en uitvinder van o.a. cappuccino, espresso, latte macchiato en ristretto; ook het woord barista komt er vandaan!

> lees verder
Op een onbewoond eiland.... Asinara; het ezelseiland van Sardinië

Op een onbewoond eiland.... Asinara; het ezelseiland van Sardinië

Ben jij op zoek naar typische Sardinië bezienswaardigheden? Dan hebben wij de perfecte tip voor jou. Asinara, ook wel het ezelseiland van Sardinië, is gelegen in het noordwesten en stond vroeger bekend als Isola di Sinuaria. Tegenwoordig is het eiland een beschermd natuurgebied wat alleen onder begeleiding van een gids kan worden bezocht!

> lees verder
Enoteca Pinchiorri: 44 jaar Toscaanse gastvrijheid in Florence

Enoteca Pinchiorri: 44 jaar Toscaanse gastvrijheid in Florence

Wie gaat eten bij Enoteca Pinchiorri in Florence kan rekenen op een avondvullend culinair spektakel. Het etablissement is namelijk het enige in heel Toscane dat maar liefst drie Michelinsterren wist te behalen. Wat maakt dit restaurant, eigendom van Giorgio Pinchiorri en zijn vrouw Annie Féolde, zo bijzonder? En wat is zijn geschiedenis? Een inkijkje in het succesverhaal getekend door passie en emotie.

> lees verder
Girotonno, festival ter ere van de tonijn; de 15e editie

Girotonno, festival ter ere van de tonijn; de 15e editie

Het plaatsje Carloforte op het Sulcis eiland San Pietro voor de kust van zuidwest Sardinië, is van oudsher verbonden met de tonijn, tonijnvangsten en de tonnare. Het is een van de weinige plekken in de mediterraanse zee waar nog tonijnvangsten zijn. Vandaar dat Carloforte een festival heeft gewijd aan de tonijn, het Girotonno festival wat dit jaar zijn vijftiende editie beleeft. 

> lees verder
Op ontdekkingsreis in Santa Teresa di Gallura....

Op ontdekkingsreis in Santa Teresa di Gallura....

Santa Teresa di Gallura bevindt zicht in Olbia Tempio; een veelzijdige provincie en daarmee niet alleen geschikt voor een strandvakantie maar ook voor liefhebbers van geschiedenis een leuke bestemming.

> lees verder
1 2 3 4 5 6 7 8 9