Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Druivenpluk in Toscane: Beleef het proces van druif tot wijn!

In september begint traditiegetrouw de oogsttijd in Italië. Vanaf september hangen trossen volgroeide druiven in de laatste zomerzonnestralen te wachten totdat ze geplukt worden. Bij Tenuta il Casale di Lamberto, gelegen tussen Pisa en Florence beleeft u het hele proces van druif tot wijn. 

Druivenpluk in Toscane: Beleef het proces van druif tot wijn!

Wijndomein: Tenuta il Casale di Lamberto

Druiven plukken in Italië? Vanaf half september is het bij Tenuta il Casale di Lamberto in San Miniato, Toscane, mogelijk om mee te helpen met de druivenpluk. In de ochtend plukt u een paar uurtjes, waarna u kunt relaxen aan het zwembad of steden als Pisa of Florence kunt gaan bezoeken. De druiven worden naar een cantina in de buurt gebracht, waar u het hele proces van druif tot wijn kunt volgen. De wijngaarden van Lamberto staan al jarenlang garant voor heerlijke zelfgemaakte rode en witte wijnen. Welke tevens prima smaken bij de Toscaanse keuken van de Tenuta. 

Alles over Tenuta il Casale di Lamberto.

                                                                 

 

Ligging

Door de aangename temperaturen en de rust is de maand september ook aantrekkelijk voor het maken van uitstapjes. Door de strategische ligging van San Miniato tussen Pisa, Florence en Siena, zijn deze grote steden gemakkelijk aan te rijden, net als de kunststeden San Gimignano en Volterra.

Alles over de ligging van Tenuta il Casale di Lamberto

.


'Locanda'

Het restaurant ‘De locanda’, is misschien wel de grootste trekpleister van deze veelzijdige locatie. U kunt hier terecht voor zowel het ontbijt, de lunch als het diner. De uitgebreide menukaart met vele Toscaanse specialiteiten is zeker het proberen waard in dit ruime restaurant waar u toch het huiskamergevoel krijgt. Dit komt door de oorspronkelijke staat is behouden: stenen muren met sierlijke poorten, het plafond met kastanje balken, de terracotta tegels, de bakstenen openhaard en rustieke meubels. Buiten is een gezellig overdekt terras waar men kan dineren en de zelfgemaakte wijn proeven, terwijl de kinderen tegelijkertijd lekker buiten kunnen spelen. 

Bekijk alle fotos

 

Appartementen

Een mooi verzorgd complex bestaande uit 2 historische gebouwen met in totaal 9 appartementen. 5 gelegen zijn op de begane grond en 4 op de eerste verdieping. Alle appartementen zijn ingericht in Toscaanse stijl. De warmte van deze Toscaanse afwerking is terug te vinden in de  terracotta vloeren, plafonds met houten balken en kleine details. Verder beschikt elk appartement over een volledig ingerichte keuken, een badkamer, satelliet tv (Italiaanse zenders) en verwarming. Elk appartement heeft zijn eigen charme en is vernoemd naar een klassiek Italiaans gezelschapsspel uit grootmoeders tijd. De appartementen op de begane grond beschikken over een eigen terras direct aan het appartement en voor de appartementen op de eerste verdieping is een beneden aan de trap gereserveerd. Er staan ook grote stenen barbecues voor algemeen gebruik.

Bekijk alle 9 appartementen

Reserveer hier uw appartement 

 

Wijnevenement 2013

Festa dell' Uva, Impruneta
Het Festa dell' Uva (druivenfeest) in Impruneta ( onder Florence).
is een van de oudste van Toscane, gehouden in de laatste week van september. Het festival brengt
een eerbetoon aan de lokale Chiantiwijn in de vorm van theater, wijnproeverijen en diverse culinaire
presentaties. Leuk in combinatie met een tocht door de Chiantistreek, waar u onderweg kunt stoppen voor
diverse wijnproeverijen.