Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Pula

Een combinatie van geschiedenis, cultuur en een kristalheldere zee.

Pula

De stad Pula met zijn nachtleven, shopping en strand ligt aan de zuid-westelijke kust van de Golfo degli Angeli. De heerlijke zandstranden met kraakhelder water zijn erg populair in de zomerperiode maar Pula staat vooral bekend om zijn archeologie.

Archeologie

Pula is een archeologische schatkist in het zuiden van Sardinië! In het archeologische park van Nora leer je de oorsprong van Pula kennen. Dit archeologische park bevindt zich aan de voet van een landtong waaruit twee zeestraten voortkomen; het Coltellazzo punt en het Serpenti punt. De naam Nora stamt af van de Sardische Nuraghe, wat steen of holte betekent. In het archeologische museum kan je vele ontdekkingen uit het gebied bewonderen. 

Aan de baai van Nora ligt ook een belangrijk archeologisch gebied wat zeker het bezoeken waard is. Je kunt er de overblijfselen zien van een Romeins theater met ca. 1.100 plaatsen en tal van opgravingen herinneren aan de romeinse tijd. Ietsje verder op de heuvel met prachtig uitzicht over het stadje vind je de tempel van Tanit, de Punische naam voor de godin van de vruchtbaarheid. Ook de Nuraghe van Barumini, dit zijn torens die in de bronstijd in Sardinië zijn gebouwd, zijn een bezoekje waard. 

De stranden

Nora

Het strand van Nora ligt in dezelfde gemeente als Pula. Je vindt hier witte stranden, gemixt zand en rotsen omringd door laag water. Het ondiepe water is ideaal voor families met kinderen die hier veilig in het water kunnen spelen. Bij dit strand is ook het kerkje van Sant'Efisio te vinden, hier vindt ieder jaar op 3 mei het feest van Sant Efisio plaats. 

Santa Margherita di Pula

Ten westen van Nora vindt je de stranden van Santa Margherita di Pula. Dit gedeelte van de kust bestaat uit een reeks fijne, zanderige witte baaien welke van elkaar worden gescheiden door rotsformaties. Een aantal van deze stranden zijn privé stranden maar onder andere Cala Marina, Cala Bernardini, Cala d'Ostia en Cala Verde zijn toegankelijk voor iedereen.

Chia

Iets zuidelijker kan je ook genieten van de stranden van Chia of een mooie auto tocht maken langs de kust naar Capo Teulada en Sant’Antioco. Ook bevinden zich een aantal natuurparken in de buurt zoals Piscina Manna en Santadi.

Wijn & Gastronomie

In de gehele provincie van Cagliari staan vis- en schaaldieren centraal. Aan de kust vindt je uiteraard de beste en meest verse vis maar de regio biedt ook een gevarieerd aanbod aan vers fruit. Dit alles kan je laten vergezellen door lekkere wijnen die geproduceerd worden in deze regio. Wijnen als Cannonau, Nuragus, Nasco, Monica, Moscau, Giro en Malvasia worden in de buurt geproduceerd en zijn zeker de moeite waard om te proeven.

De regio's van Italië

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044