Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Met de auto naar Italië

In je eigen auto rijden. Wel zo fijn!

Autovakantie Italië

Wat dacht je van een autovakantie naar Italië en meer specifiek naar Toscane, de Marken of Umbrië?  Het lijkt een heel eind, maar Italië is heel goed aan te rijden. Omdat Toscane in het noorden van Italië ligt, is bijvoorbeeld de afstand Utrecht - Florence slechts 1347 kilometer, bijna tweehonderd kilometer dichterbij dan Barcelona. De reistijd bedraagt dertien uur, maar dan ben je wel met je eigen auto. Wel zo fijn!

De voordelen van een eigen auto
Het reizen met je eigen auto geeft een gevoel van vrijheid: je bent nergens aan gebonden en kunt gaan en staan waar je maar wilt. Lekker flexibel, dus. Daarbij heb je je reis vrijwel zelf in de hand: met het vliegtuig, de trein of bus heb je toch kans op vertraging of andere onvoorziene zaken. Natuurlijk bespaar je ook een hoop kosten van een eventuele huurauto in Italië zelf. Ook is het fijn om ten alle tijden je bagage achterin te hebben: even wat uit je koffer pakken is zo gedaan. Onderweg beslis je zelf waar je een pitstop maakt of waar je een nacht doorbrengt.

Handig voor onderweg
Vergeet niet om een routekaart mee te nemen. De meesten navigeren via het ingebouwde systeem van de auto of een TomTom met Europese kaart, maar het is altijd goed om een kaart in het dashboardkastje te hebben. Ook is het verstandig lid te worden van RouteMobiel Pechhulp Europa of ANWB Wegenwacht met Europa Service. Zo weet je zeker dat je tijdens de rit niet voor verrassingen komt te staan.

Als je de afstand te groot vind om in één dag te rijden kun je altijd een tussenstop met overnachting overwegen. Het is dan fijn om van tevoren al een kamer in een hotel te reserveren, zodat je zeker weet dat er plek voor je is. Ook kun je onderweg tolwegen tegenkomen. Het is daarom handig om altijd contact geld in de auto te hebben. Soms kun je ook met creditcard betalen: dan kun je in de speciale creditcard kassa, waar de rij bijna altijd korter is. Wel zo fijn!

Hulp nodig bij je autovakantie naar Toscane of andere regio's in Italië? Tritt helpt natuurlijk graag! Neem vrijblijvend contact met ons op. Liever een auto op de plaats van bestemming zelf huren? Kijk hier voor meer informatie.

Met de auto naar Sardinië

Wat dacht je van een autovakantie naar Sardinië?  Het lijkt een heel eind, maar Italië is heel goed aan te rijden. Omdat Toscane in het noorden van Italië ligt, is bijvoorbeeld de afstand Utrecht - Florence slechts 1347 kilometer, bijna tweehonderd kilometer dichterbij dan Barcelona. De reistijd bedraagt dertien uur, maar dan ben je wel met je eigen auto. Wel zo fijn!

Met de boot
Omdat Sardinië een eiland is, moet je logischerwijs met een boot om op je vakantiebestemming te komen. Je pakt een veerdienst vanuit het Toscaanse Liverno of Piombino, maar je kunt ook in Genua of Civitavecchia opstappen. De veerboten varen naar diverse havens op Sardinië zoals Porto Torres, Olbia en Calgliari. De overvaart is genieten: je vaart zo’n tweehonderd kilometer door het blauwe water met de frisse wind door je haren. Je auto gaat natuurlijk gewoon mee op de boot!

Handig voor onderweg
Vergeet niet om een routekaart mee te nemen. De meesten navigeren via het ingebouwde systeem van de auto of een TomTom met Europese kaart, maar het is altijd goed om een kaart in het dashboardkastje te hebben. Ook is het verstandig lid te worden van RouteMobiel Pechhulp Europa of ANWB Wegenwacht met Europa Service. Zo weet je zeker dat je tijdens de rit niet voor verrassingen komt te staan.

Als je de afstand te groot vind om in één dag te rijden kun je altijd een tussenstop met overnachting overwegen. Het is dan fijn om van tevoren al een kamer in een hotel te reserveren, zodat je zeker weet dat er plek voor je is. Ook kun je onderweg tolwegen tegenkomen. Het is daarom handig om altijd contant geld in de auto te hebben. Soms kun je ook met creditcard betalen: dan kun je in de speciale creditcard kassa, waar de rij bijna altijd korter is. Wel zo fijn!

Hulp nodig bij je autovakantie naar Sardinië? Tritt helpt natuurlijk graag! Neem vrijblijvend contact met ons op. Liever een auto op het eiland zelf huren? Kijk hier voor meer informatie.

Een vakantie op Sardinië? Natuurlijk via Tritt - Een vakantie naar Italië? Natuurlijk Tritt.

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044