Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Vakantiehuis Marsala

Reizen langs de kusten van Sicilië is een spektakel van stranden, landschappen en
historische steden die we nauwelijks zullen vergeten. Op het meest westelijke punt
van Sicilië ligt Marsala.

Vakantiehuis Marsala

Reizen langs de kusten van Sicilië is een spektakel van stranden, landschappen en historische steden die we nauwelijks zullen vergeten. Op het meest westelijke punt van Sicilië ligt Marsala.

 

MARSALA

 

Stad van delicate schoonheid, oude haven die al bestond ten tijde van de Feniciërs, zag toen talloze overheersingen, tot dat Garibaldiuit het Noorden van Italie in Marsala landde en Sicilië in 1860 definitief werd geannexeerd aan het Koninkrijk Italië. Marsala is ook de stad van de typische dessertwijn, namelijk de Marsala. De Marsala vijn is ook in de gemeenschappelijke italiaanse taal ingevoerd, in feite om een likeurachtig en zoete wijn te definiëren, wordt gezegd dat het 'Marsalato 'is.

 

Een wandeling door het historische centrum is een ervaring die je niet mag missen. Het levende hart van de stad is de Cassaro, de voetgangersstraat van het centrum, de ’woonkamer’ van Marsala. De straat komt vooral 's avonds tot leven. Mensen slenteren langs de weg of zitten aan de tafeljes voor een aperitief of een koffie. De hoofdstraat leidt naar Piazza della Repubblica waar de Duomo staat, de belangrijkste kerk van de stad, met een gevel in barokstijl. Maar dat niet alleen, langs de route kun je de art nouveau-gebouwen en stenen paleizen bewonderen. Ook niet te missen zijn de Kerk van Purgatorio en het Palazzo Comunale met sterke Arabische invloeden.

 

Voor liefhebbers van archeologie en oude geschiedenis is er nooit een tekort aan materiaal op Sicilië, in Marsala kunnen we het Archeologisch Museum of de Romeinse Insula bezoeken.

 

Dan mag een wandeling langs de Lungomare naar Punta Boerio, het meest westelijke punt van Sicilië, niet ontbreken. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de zee en de Egadische eilanden, Favignana, Levanzo en Marettimo. Laten we niet vergeten te genieten van een zonsondergang aan de kust, misschien nippend aan een goede Marsala gekocht in een van de vele lokale kelders.

 

DE OMGEVING

 

Vanuit Marsala, langs de kust richting Trapani, kunnen we stoppen bij de vele stranden, maar ook de beroemde Saline, zoutpannen, bezoeken of we kunnen twee van de mooiste natuurlijke parels van Sicilië bereiken: de Stagnone-eilanden en de

 

Egadische eilanden. De Stagnone is een grote lagune met ondiep water met 4 eilanden: Isola Grande, San Pantaleo (ook wel Mozia genoemd), Santa Maria en Schola. Van deze fundamentele is een bezoek aan Mozia, een oude Fenicische kolonie. Mozia is gemakkelijk bereikbaar met de frequente veerboten die vertrekken vanuit de Saline van Marsala. Er bestaat ook nog steeds een antieke weg, vandaag enigszins onder water, maar nog goed bewaard gebleven, die Mozia verbindt met Punta Boerio op Sicilië.

 

Vanuit de haven van Marsala kunnen we ook de archipel van de Egadische eilanden bereiken. Tegenwoordig zijn de Egadische eilanden een beschermd zeegebied, het grootste zeereservaat van Europa. Favignana, Levanzo en Marettimo zijn de belangrijkste eilanden. Het is mogelijk om de Egadi in één dag te bezoeken, maar het is nog mooier om één van de eilanden te kiezen en een hele dag door te brengen, waarbij je het ongerepte strand afwisselt met een wandeling in het typische mediterrane struikge omgeving.

 

Vanaf Marsala richtig het zuiden vergeet niet het archeologische park van Selinunte te bezoeken. Het is een van de mooiste van Sicilië, het bevat suggestieve tempels en de Akropolis van een oude Griekse stad. Selinunte is onderdeel van het Belice Park, een naturalistisch gebied met stranden en mediterrane landschappen. .

 

Dit gebied wordt bebouwd met een grote hoeveelheid olijfbomen en de verfijnde 'Nocellara del Belice' olijfolie wordt geproduceerd, die echt het proeven waard is.

De regio's van Italië

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044