Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Vakantiehuis Cortona

Authentiek heuvelstadje van de Etrusken!

Vakantiehuis Cortona

Cortona wordt door velen als een van de mooiste heuvelstadjes van Toscane gezien. Cortona heeft een gezellig centrum rondom het Piazza Della Republica waar het in de zomer heerlijk is om een terrasje te pakken, een ijsje te eten of te dineren in een van de restaurantjes. Het plein fungeert in de zomer vaak ook als openluchttheater met optredens, concerten en voorstellingen. Gezelligheid, het vermaak en de sfeer maken hier je zomergevoel compleet.

Leuk om te doen in Cortona is het volgen van de archeologische wandelroute, zowel binnen als buiten de stadsmuren. Vergeet je fotocamera niet!  Ben je geinteresseerd in religieuze kunst, breng dan een bezoekje aan het Museo Diocesano, dat een mooie collectie religieuze kunstwerken heeft. Of neem een kijkje bij de Duomo (dom) van Cortona.

Culinaire tip: Gelateria Dolce Vita is de kleinste ijssalon van Cortona maar tevens ook de allerbeste, dus proef hier zeker een ijsje!

De stad Arezzo ligt op 30 kilometer afstand van de villa en ook mustsee. Arezzo is van oudsher een rijke stad en ligt op het kruispunt van vier valleien: Val Tiberina, Casentino, Valdarno en Valdichiana. Het centrum van Arezzo heeft prachtige monumenten zoals: kerken, paleizen en musea. De meeste beroemde kerk is de Basiliek van San Francesco. In deze kerk is de legende van het ware kruis bewaard, een meesterwerk van onschatbare waarde. Benieuwd? Bezoek de kerk en zie het met eigen ogen!

Het bekende klooster van Le Celle, ligt op een kleine 4 km. Een prachtig serene plek, de moeite waard om te bezoeken. 

Lago Trasimeno is het grootste meer in het midden en zuiden van Italië en ligt op 24 kilometer afstand van Cortona, net over de grens in Umbrië. Het meer is o.a. een rustplaats voor vogels en vissoorten. Je kunt hier genieten van prachtige vergezichten, maar een frisse duik in het meer is ook mogelijk of maak een fietstocht rond het meer.  

Castiglion Fiorentino is een kleine ommuurde stad in het oosten (op 11 km afstand). Deze stad staat bekend om zijn jaarlijkse festivals en de Etruskische archeologische vindplaats. Bijzondere bezienswaardigheden zijn o.a: de stadsmuren (de historische ingang van de stad), Pinacoteca of Municipal art Gallery was vroeger een kerk maar nu een interessant museum, het Logge del Vasari (9 bogen die een prachtig uitzicht geven op de vallei). Castiglion Fiorentino kent het hele jaar door diverse festivals en evenementen waaronder ook de beroemde Palio dei Rioni (paardenrace).      

 

De regio's van Italië

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044