Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Montelupo Fiorentino

Montelupo Fiorentino, bekend om zijn keramiek, is centraal en strategisch gelegen vlakbij de Toscaanse kunststeden.

Montelupo Fiorentino

Montelupo Fiorentino, bekend om zijn keramiek, is centraal en strategisch gelegen dankzij de verbindingen met de belangrijkste Toscaanse kunststeden. Montelupo heeft ook een treintation, vanuit waar je met de trein naar Florence kunt reizen, wat zeker in de zomer aan te raden is om eventuele parkeerproblemen bij Florence te vermijden.

Toscaanse keramiek

Als je meer wilt weten over de traditie van keramiek en de invloed die het heeft gehad (en nog steeds heeft) dan is het Keramiekmuseum in Montelupo Fiorentino absoluut de moeite waard. Al sinds de 15e en 16e eeuw staat Montelupo Fiorentino bekend om zijn keramiek, om precies te zijn; de Majolica. Nog altijd zijn er veel werkplaatsen en ateliers te vinden waar de Majolica techniek gebruikt wordt. Ieder jaar in Juni wordt het Festa della Ceramica georganiseerd. Een paar dagen lang veranderd het dorp in een openlucht atelier waar je concerten kunt bijwonen, ambachtslieden aan het werk kunt zien of rondleidingen met een gids kunt volgen!

Bezienswaardigheden Montelupo Fiorentino

Behalve het Keramiekmuseum zijn er in het kleine, maar schilderachtige historische centrum van Montelupo Fiorentino nog meer bezienswaardigheden te vinden, waaronder de 14e eeuwse Frescobaldi-toren, de kerk van San Giovanni Evangelista en Villa Medicea dell’Ambrogiana. Villa Medicea dell’ Ambrogiano is gelegen in een park, vlakbij de hoofdstraat van het dorp  -waar de rivier de Arno en de Pesa samenkomen-. De villa werd in 1587 gebouwd en werd door de eeuwen heen onder andere gebruikt als vrouwengevangenis en psychiatrisch ziekenhuis. De villa is gesloten voor publiek maar de externe decoraties en de waardevolle kunstwerken zijn nog steeds te bewonderen.

Chianti Colli Fiorentini DOCG wijn

Montelupo Fiorentino en haar omgeving staat ook bekend om haar uitzonderlijke gerechten en Chianti Colli Fiorentini DOCG wijn. Pan Bistugio is een van deze gerechten; een traditioneel dessert bereidf met twee verschillende kookmethodes: één voor de korst en één voor het deeg. Vooral bij kinderen is dit een grote favoriet.

Afstanden

Empoli 8 km, Florence 30 km, Prato 33 km, Pistoia 50 km, Lucca 62 km, Pisa 65 km, Siena 75 km.
Dichtstbijzijnde luchthavens: Florence en Pisa.

De regio's van Italië

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044