Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Vakantiehuis Montepulciano

Bijzondere plek in de zuid-Toscaanse heuvels met prachtige panorama’s

Vakantiehuis Montepulciano

Montepulciano

Montepulciano is een must op je vakantielijstje. Hoog prijkend tussen de Zuid-Toscaanse heuvels, belooft deze bijzondere plek prachtige panorama’s. Een stad vol geschiedenis en waanzinnig lekkere wijnen, een stad om genietend te ontdekken.

Hogere sferen

De kuiten goed ingesmeerd, klim je via een van de twee grote stadspoorten richting het centrum. Smalle steegjes, verrassende doorkijkjes en historische gebouwen begeleiden je tijdens je wandeling. De vele winkeltjes en barretjes wenken uitnodigend. Ga voor een (eventueel tweede) ontbijt bij Caffè Poliziano, het Art Nouveau koffiehuis dat zoveel elegantie uitstraalt. Een knapperige cornetto en het zalige zicht op de Val di Chiana schoonheid, de dag kan al niet meer stuk!

Piazza Grande

Tijd om je onder te dompelen in de schoonheid van het centrale plein van Montepulciano. Neem zeker je tijd want je vindt hier 360° aan bezienswaardigheden.

Komt het Palazzo Comunale je bekend voor? Klopt, het lijkt namelijk als twee druppels water op het Palazzo Vecchio in Firenze. Waag zeker de klim naar boven want het uitzicht vanop de toren is eindeloos en adembenemend. De Duomo van Montepulciano heeft een sober uiterlijk maar binnenin vind je enkele Renaissancistische meesterwerken, rijkelijke versieringen en fresco's. In het Palazzo Contucci kan je de middeleeuwse cantina bezoeken en wijnen proeven. Voor het Palazzo Tarugi kan je even stilstaan bij de authentieke waterput, bewaakt door leeuwen en griffioenen. 

Vino Nobile di Montepulciano

Samen met het verderop gelegen Montalcino, draagt deze stad de kroon der rode wijnen. Wie Montepulciano zegt, proeft al bijna de Vino Nobile op zijn tong. Deze edele wijn kreeg in 1966 het DOC keurmerk en werd jaar na jaar gelauwerd. Iets lager op de erelijst prijkt de Vino Rosso di Montepulciano, zeker ook niet te versmaden. Een bezoekje aan de wijnkelders en een proeverij mag dus zeker niet op je planning ontbreken. Niet veel tijd? Vlei je dan neer op een van de vele terrasjes en geniet volop van een glas sublieme lokale wijn.

Bravio delle Botti

Eind augustus verandert Montepulciano in een heus schouwtoneel. De Bravio delle Botti, een geanimeerde race met wijnvaten, heeft dan de hele stad in zijn folklorische grip. De acht verschillende stadsdelen nemen het dan tegen elkaar op en rollen de gigantische wijnvaten zo snel mogelijk de heuvel op. Nadien, we zijn immers in Italië, barst een eetfestijn los op het Piazza Grande, compleet met liters heerlijke wijn uit de vaten. Ook de week voorafgaand aan de race is er veel moois te beleven. Ga bijvoorbeeld genieten van een kleurrijk optreden door de vendelzwaaiers of maak de romantische Corteo dei Ceri mee. Deze indrukwekkende historische stoet trekt na zonsondergang door de straten, enkel en alleen verlicht door fakkels en kaarsen.           

Postkaart kerk

Voor je, een beetje licht in het hoofd van als dat moois en de wijn, terugkeert naar je comfortabele vakantiewoning, kan je nog een laatste stop maken. De prachtige kerk van San Biagio, even buiten Montepulciano, lijkt recht van een postkaartje geplukt. De cipressenlaan leidend naar dit juweeltje is zelf ook al enorm fotogeniek. Deze kerk, gebouwd door Antonio da Sangallo, is een voorbeeld van de Renaissancekunst en met zijn gouden gloed een ware lust voor het oog.

 

De regio's van Italië

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044