Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Vakantiehuis Castiglione del Lago

Castiglione del Lago - parel van het Trasimenomeer -

Vakantiehuis Castiglione del Lago

Zo af en toe wandel je in Italië een juweeltje binnen waar je je onmiddellijk thuis voelt. Het is liefde op het eerste gezicht in Castiglione del Lago, parel van het Trasimenomeer. Terecht gelauwerd als een van de borghi più belli, de mooiste dorpjes van het land, is dit ommuurde plaatsje in Umbrië een heel charmant vakantieparadijs, met voor elk wat wils.

Gezelligheid troef

Je parkeert aan de voet van het historisch centrum en wandelt langs de fontein, via het Piazza Dante Alighieri, de uitnodigende trap op. De Porta Senese, een van de drie stadspoorten, brengt je gelijk in de hoofdstraat. Je kuiert er langs een aaneenschakeling van winkeltjes met streekproducten. De fijne vleeswaren, smakelijke kazen, de fagiolini (boontjes) del Trasimeno en de hemelse lokale kwaliteitswijnen zijn niet te versmaden. Piazza Mazzini lijkt wel een kleurrijk postkaartje: een fijne plek om aan de Bar Centrale van een ijsje of aperitivo te genieten.

Op en in de Rocca del Leone

Je komt vanzelf uit op de Piazza Antonio Gramsci en dan kan je er echt niet meer naast kijken: het middeleeuwse fort van Castiglione del Lago, la Rocca del Leone, ligt te schitteren aan het Trasimeense meer. Een bezoekje is een echte aanrader. Eerst doorkruis je het Palazzo della Corgna, wat dankzij de prachtige zalen versierd met fresco’s zeker geen straf is. Eens buiten, kan je op en zelfs in de muren van de burcht lopen. Je waant jezelf beschermer van het fort en mikt zeker ook eens met een ingebeelde pijl en boog door de schietgaten. Een attractie voor kleine én grote kinderen. Het panorama over het diepblauwe meer is wondermooi, fotomateriaal in overvloed dus.

In de zomer verandert het binnenplein van de Rocca in een openluchttheater en cinema onder de sterrenhemel. Plaatselijke cultuur of de nieuwste blockbuster bijwonen in dit decor: onvergetelijk!

Een dagje eilandhoppen

Daal ook eens af tot aan de oevers van het meer (Lungolago). Je kan er flaneren langs het water of de veerboot nemen naar twee eilandjes die verspreid liggen in het Lago Trasimeno. Isola Polvese is geliefd bij natuurliefhebbers, je vindt er een oase van stilte en de meest romantische zonsondergangen. Op Isola Maggiore hangt nog steeds de sfeer van het vissersdorp van weleer, je vindt er enkele restaurantjes en kan er mooie wandelingen maken.

Hemelse horeca

Wees gewaarschuwd: Castiglione del Lago presenteert een overvloed aan heerlijke adresjes, het ene restaurantje nog uitnodigender dan het andere. Zo kan je in het oude centrum aanschuiven bij L’Angolo del Buon Gustaio, waar Riccardo je verwent met een tagliere vol specialiteiten, begeleid door het perfecte glaasje wijn. Of geniet van de verse, handgemaakte pasta en het smakelijke Chianina vlees bij de dames van la Scuola elementare della pasta. Voor een slow food en Michelin Bib Gourmand adresje moet je bij L’Acquario zijn. Het oudste restaurant van het dorp is trots op zijn Umbrische specialiteiten, waaronder de pesce del lago: recht uit het meer op je bord.

Ook langs de oever van het meer kan je genieten van lekkers, met zicht op alle kleuren van het Trasimenomeer. Bij Il Pescatore kan je zowel rustig ontwaken met een ochtendlijke cappuccino als de avond ingaan met een cocktail in de hand, ondergaande zon inbegrepen. Bij Il Pontile hangt dan weer een hip lounge sfeertje, je kiest er uit een menu met tapas en poke bowls en geniet van het uitzicht en zomerse muziek.

Na een dagje Castiglione del Lago keer je glimlachend, voldaan en met een zak vol souvenirs terug naar je vakantiehuis.

De regio's van Italië

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044