Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Beleef een Italië vakantie op een agriturismo

Gastvrije familiebedrijven van klein tot middelgroot met kamers en/of appartementen.

Beleef een Italië agriturismo

Vakantie vieren op een agriturismo in Italië is populair - vooral de beleving speelt een grote rol tijdens de vakantie. Gezinnen en stellen vieren graag vakantie op een landgoed tussen de wijn- en olijfgaarden. Ruimte, rust, het uitzicht en vaak ook het lekkere eten staan voorop! Daarbij is ook de kleinschaligheid een aantrekkelijke factor voor velen. 

De echte agriturismo

Een agriturismo mag zich alleen een agriturismo noemen als ze daadwerkelijk nog operationeel is. Er worden bijvoorbeeld druiven verbouwd en olijven geplukt, met het doel om (eigen) wijn en olijfolie te produceren. Veel van deze bedrijven zijn familiebedrijven en de gastvrijheid van deze families speelt dan ook een belangrijke rol in het belevingsgevoel voor de gasten. Een authentieke boerderij gerenoveerd tot een agriturismo met appartementen of vakantiehuizen en bij voorkeur de mogelijkheid om tenminste een paar keer per week mee te eten. Voor dit soort accommodatie wordt niet alleen de term agriturismo gebruikt maar ook podere, casale of borgo. Een Italiaanse agriturismo komt vandaag de dag in alle soorten en maten - van eenvoudig tot luxe, van kleinschalig tot uitgebreid. Voor gezinnen geldt daarbij zolang de kinderen zich vermaken, genieten de ouders extra van het Italiaanse leven.

De 'Osteria' (Het restaurant)

Bij veel agriturismo's is er een restaurant aanwezig. In deze restaurants wordt gekookt met eigen producten of met producten uit de omgeving (km zero) en volgens de lokale tradities en recepten. Als je een Osteria ziet met veel locals dan is dit een goed teken en is deze plek zeker het uit proberen waard.

Agriturismo Toscane 

In de regio Toscane vind je verreweg de meeste agriturismo locaties van groot (met tientallen appartementen) tot klein (met een paar appartementen) en van basic tot luxueus, vaak met spa en wellness faciliteiten en mooie zwembaden. Lees verder over het echte landleven in Toscane en ben je enthousiast geworden, vraag ons dan gerust naar de beste agriturismo voor jouw situatie! We adviseren je graag.

Agriturismo & wijnproductie

Wijnliefhebbers beleven een vakantie op een echte wijnboerderij en zien hoe het landbouwbedrijf hun eigen producten als wijnen, olijfolie, honing, jams produceren. Met name het wijnproces kan van A tot Z gevolgd worden en natuurlijk hoort daar een wijnproeverij en wijnles bij. In het najaar is een verblijf op een wijndomein een echte belevenis.

Agriturismo & kinderen

Verblijf in een kindvriendelijke agriturismo, dit zorgt voor een zorgeloze vakantie voor zowel de ouders als de kids. Natuurlijk een zwembad maar ook kinderbad, restaurant, speeltuintje, voetbalveld, tennisbaan en manege zijn faciliteiten waarop geselecteerd wordt bij een vakantie met kinderen  Of juist kleinschalig met alleen veel groen, rust en vrije speelruimte. Tijdens een gezinsvakantie genieten zeker ook de ouders van het echte Italië; de natuur, cultuur, gastronomie, sport, rust en ontspanning. Comfort in de vorm van airconditioning, Wifi, vaatwasser en oven zijn vaak aanwezig om een zorgeloze vakantie compleet te maken.

Agriturismo & stedentrip

De milde temperaturen in het voorjaar en najaar zijn ideaal voor een citytrip naar steden als Florence, Siena, Bologna of Rome. Op acceptabele afstand van het stadscentrum kan het rustige landleven een bijzonder contrast vormen met het bruisende stadsleven. 

Wij helpen je graag!

Hulp nodig bij het vinden van een rustig gelegen accommodatie voor jouw vakantie in Italië? Wij helpen natuurlijk graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Meer beleven in Italië

© 2000 - 2023 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044