Beleef een vakantie op een agriturismo in Toscane. Gastvrije familiebedrijven van klein tot middelgroot met kamers en/of appartementen. De hoofdactiviteit is landbouw; er worden bijvoorbeeld echt druiven verbouwd voor de productie van wijn of grappa; zonnebloemen geteeld voor olie en olijven geplukt in de olijfgaard om te persen tot olijfolie. Als gast kun je vaak meegenieten van de eigen productie en de maaltijden die in de eigen keuken worden bereidt.

Beleef een Toscane agriturismo

Toscane agriturismo

Beleef Toscane als gast op een agriturismo

Vakantie op een agriturismo wordt steeds populairder. Onder andere omdat de beleving een grote rol speelt tijdens de vakantie. Koppels en gezinnen vieren vakantie op een landgoed van een agrarisch bedrijf tussen de wijn- en olijfgaarden. Rust, ruimte en panoramisch uitzicht en veelal lekker eten staat voorop. De echte agriturismo herkent men in de eerste plaats aan het operationeel zijn van het agrarische bedrijf. Er worden dus echt druiven verbouwd voor de wijnoogst en olijven geplukt om uiteindelijk olijfolie te verkrijgen. Deze bedrijven zijn veelal familiebedrijven, de gastvrijheid van deze families speelt tevens een belangrijke rol in het Toscaanse belevingsgevoel. Bijvoorbeeld vlakbij Florence agriturismo Fattoria di Firenze, waar u ook een aantal dagen kunt verblijven in het voor- en naseizoen - leuk om Florence te verkennen.

De agriturismo

Een authentieke boerderij gerenoveerd tot een agriturismo met appartementen, vrijstaande villa’s of vakantiehuizen. Een huisje of vakantiehuisje in Toscane wordt tegenwoordig beschreven als agriturismo, farmhouse, countryhouse, podere, casale of borgo. Een Toscane agriturismo of vakantiehuis bestaat vandaag de dag in alle soorten en maten. Van eenvoudig tot luxe, van kleinschalig tot uitgebreid. De vraag naar accommodaties uitgerust met zwembad en andere faciliteiten als een restaurant, speeltuin, tennisbaan en voetbalveld wordt steeds groter. De ouders ervaren het Toscaanse leven en de kids vermaken zich ook opperbest.
  

De 'Osteria' (Het restaurant)

De Toscaanse restaurants zijn vaak 'bio-vriendelijk' en er wordt gekookt volgens de lokale tradities. Komt men veel 'locals' tegen in een Toscaans restaurant (ook wel Osteria genoemd) dan is dit een goed teken en zeker het uitproberen waard. Een typische agriturismo waar de eigenaresse elke dag voor haar gasten kookt is Agriturismo Tonnaia in Lari. 

Beleef thema's

Door de vele variaties in agriturismo's is het voor de vakantieganger handig een thema aan de agriturismo te verbinden. Door deze combinaties is uw persoonlijke belevenis en dus uw perfecte vakantie in 1 klik te vinden: 

Agriturismo & wijn in Toscane

Wijnliefhebbers beleven een vakantie op een echte wijnboerderij en zien hoe het landbouwbedrijf hun eigen producten als wijnen, olijfolie, honing, jams produceren. Het wijnproces kan van A tot Z gevolgd worden en natuurlijk hoort daar een wijnproeverij en wijnles bij. In het najaar en zeker tijdens de wijnmaand september is een verblijf op een wijndomein een echte belevenis.

Agriturismo & de Toscaanse kust

Een strandvakantie in Italië beleeft men het best aan de Toscaanse kust. Vooral met kids naar Toscane staat een vakantie aan zee op nummer één. De heuvels achter de kust van Toscane zijn rustig gelegen en bieden zeezicht vanuit de agriturismo.

 

Agriturismo & kinderen

Een familievakantie aan de Toscaanse kust of in het binnenland van Toscane wordt steeds populairder. Het verblijf in een kindvriendelijke agriturismo in Toscane, zorgt voor een zorgeloze vakantie voor zowel de ouders als de kids. Een zwembad, kinderbad, restaurant, speeltuin, voetbalveld, tennisbaan en manege zijn allerlei selectiemogelijkheden om terug te vinden op  locatie. Of juist kleinschalig met alleen veel groen, rust en speelruimte. Tijdens een gezinsvakantie genieten zeker ook de ouders van het echte Toscane; de natuur, cultuur, gastronomie, sport, rust en ontspanning. Comfort in de vorm van airco, Wi-Fi, vaatwasser en oven zijn vaak aanwezig om een zorgeloze vakantie compleet te maken.

Agriturismo & wandelen in Toscane

Toscane is een wandelparadijs. De wandelroutes door het Toscaanse heuvellandschap, de pijnboom- en kastanje bossen, wijn- en olijfgaarden en middeleeuwse dorpjes staan garant voor een veelzijdige wandelvakantie in Italië. Toscane staat zowel in het voorjaar als in het najaar ieder jaar weer in het teken van wandelen en hiking tijdens het ‘Tuscany walking Festival’

Agriturismo & fietsen in Toscane

De fietsroutes door de overweldigende natuur, kunststeden historische dorpjes, maken Toscane tot één van de populairste regio's voor een fietsvakantie in Italië. Na een sportieve dag terugkeren in een gemoedelijke agriturismo en het 'thuis' gevoel ervaren tijdens een georganiseerd diner door eigenaresse, is zeker ook een belangrijke reden om te kiezen voor een fietsvakantie in Toscane.

Agriturismo & stedentrip in Italië

De milde temperaturen in het voorjaar en najaar zijn vooral ideaal voor een citytrip naar kunststeden als Florence of  Siena. Op slechts enkele kilometers afstand van het stadscentrum vormt het rustige landleven een bijzonder contrast met het bruisende stadsleven. Wat dacht u van een verblijf bij het gemoedelijke Borgo Delle Fonti op 10 kilometer van het centrum van Florence. U kunt hier op elke dag van de week aankomen, met een min. van 3 nachten. 

Agriturismo & golf

Beleef de combinatie van golfen in Italië met een verblijf in een echte agriturismo. Toscane leent zich perfect voor golfen. Niet voor niets zijn er 15 gerenommeerde golfcourses, veelal prachtig gelegen. Zie voor een overzicht van alle banen, onze golf pagina

 

Agriturismo & wellness

Een wellness vakantie of wellness weekend in Italië in combinatie met een verblijf in een agriturismo, wint het steeds meer van de luxe hotels. Wellness op het landgoed van de agriturismo, wellness bij luxe spa’s, of gratis genieten van de natuurlijke wellnessbronnen in Toscane. Deze vrije thermen en spa's in Toscane zijn populair door het geneeskrachtige bronwater welke door de Etrusken en Romeinen werden ontdekt. 

Meer beleven in Toscane

© 2000 - 2019 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48