Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

3x hiken bij het Gardameer

Op vakantie naar de Noord Italiaanse meren? Lees in ons blog meer over 3 favoriete wandelspots aan het Garda meer.

3x hiken bij het Gardameer

Het Gardameer is een favoriete vakantiebestemming voor velen. Of je nu houdt van watersporten, de gezelligheid van knusse dorpjes of lekker eten. Je vindt het hier allemaal. Ook vind je rondom het Gardameer allerlei wandelmogelijkheden. Van relaxte wandelingen langs de oever tot uitdagende wandelingen naar mooie uitzichtpunten. We zetten onze 3 favoriete plekken om te wandelen op een rijtje.

Monte Baldo, Malcesine

Vanuit het dorpje Malcesine kun je met de kabelbaan naar de Monte Baldo, een bergmassief aan de oostkant van het Gardameer. De Funivia del Baldo brengt je in enkele minuten naar een hoogte van 1800 meter. Vanaf het bergstation starten verschillende wandelroutes, waarvan de meest uitdagende naar ruim 2200 meter hoogte gaat. Enkele mogelijkheden zijn onder andere:

Ring of Colma

  • Panoramische route
  • Geschikt voor iedereen
  • 3,6 km lang
  • 170 m klimmen en dalen


Afbeelding van Hans via Pixabay

Tour of the Monte Baldo Peaks

  • Panoramische route
  • Geschikt voor ervaren hikers
  • 9 km lang

818 meter klimmen, 433 meter dalen


Afbeelding van Tommy via Pixabay

Malcesine-Monte Baldo

  • Van het dorp naar het bergstation van de kabelbaan
  • Goede conditie vereist
  • 11 km lang
  • 1815 meter klimmen

Punta Larici, Limone Sul Garda

Aan de westkant van het Gardameer vind je onder andere het pittoreske Limone Sul Garda, een sfeervol stadje dat recht tegen een bergwand aan ligt. Iets ten noorden hiervan vind je een van de meest mooie uitzichtpunten bij het Gardameer, namelijk Punta Larici. Om dit uitzichtpunt te bereiken rij je naar het dorpje Pregasina. Hier start de wandeling vanaf de parkeerplaats bij de kerk. Er zijn twee mogelijkheden: 

  1. De ‘standaard’ route over een breed en makkelijk begaanbaar pad.
  2. Route nummer 422A, een wandeling over smalle paden en langs diepe afronden. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

Welke optie je ook kiest, in beide gevallen overbrug je ongeveer 360 hoogtemeters. Eenmaal bij Punta Larici aangekomen word je getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over het Gardameer.


Afbeelding van Andreas Glöckner via Pixabay

Cammino Tignale waterval, Tignale

Vlak bij Gardola, ook aan de westkant van het Gardameer, vind je een schaduwrijke wandelroute dwars door het bos. Ideaal op warme zomerdagen. De route voert onder andere langs een kloof en een prachtige waterval. De wandeling start vanaf de parkeerplaats bij Aer en je bent ongeveer een uur onderweg. Conditioneel is de wandeling niet moeilijk, aangezien je slechts 150 hoogtemeters overbrugt. Onderweg kom je wel een steil stuk tegen met kettingen om je aan vast te houden. Neem vooral je zwemkleding mee om een duik te nemen in het meer onderaan de waterval!


foto credits: https://www.tignale.org/lagodigarda/passeggiate

 

Zin in een vakantie aan het Garda meer?
Ontdek hier meer over een vakantie naar de Noord Italiaanse meren.

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044