Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Wat te doen in Florence? Onze tips!

Tijdens een vakantie in Florence zijn er tal van mogelijkheden om deze mooie provincie en de gelijknamige stad te ontdekken. Wij hebben een aantal activiteiten op een rijtje gezet.

Lees mee over Florence vakantiehuis

Dagtrips en uitstapjes in Florence

Ontdek Florence vanuit de lucht

Geniet van panoramische uitzichten tijdens deze magische ballonvaart. Deze ballonvaart neemt u mee hoog boven de Toscaanse heuvels waar u geniet van adembenemende vergezichten. De één uur durende rondvaart start in San Casciano Val di Pesa. De piloten die Engels en Italiaans spreken zullen u bij de start van de ballonvaart een korte briefing geven over de vliegveiligheid. Na deze briefing zult u de ballonnenmand betreden en is het tijd voor vertrek. Op een hoogte van 6.000 meter ontdekt u Toscane vanaf boven. U vliegt over kastelen, middeleeuwse dorpjes en glooiende valleien. Omdat de luchtballonnen afhankelijk zijn van de wind biedt iedere ballonvaart een unieke ervaring. Na een tocht van één uur kunt u na de landing als traditie van de ballonvaart genieten van een glas champagne en een Toscaans ontbijt. Na afloop van deze adembenemende ervaring wordt u met een transferbus terug gebracht naar de vertrek locatie. Houdt u er rekening mee dat u vroeg op moet staan, maar de beloning is groot!


Ontdek Florence met een Nederlandstalige stadsgids

Karin Werker is na het afronden van haar studie klassieke talen in Nijmegen voor één jaar naar Italië vertrokken. Inmiddels bevindt ze zich al ruim 25 jaar in Florence en is zij één van de officiële stadsgidsen in Florence. U zou ook op eigen gelegenheid de stad kunnen ontdekken, maar alleen een echte local weet u de bijzondere plekjes te vinden. Omdat de rondleidingen van Karin privé zijn, is zij  ook voor gezinnen met kinderen de ideale reisgids. Karin biedt verschillende rondleidingen door de stad aan waaronder:

Kennismakingstour: Tijdens deze wandeling brengt Karin u langs de belangrijkste historische gebouwen van Florence waarbij ook de vele beroemdheden die in Florence gewoond hebben onderwerp van de rondleiding zijn.

Rondleiding met kinderen: Tijdens deze wandeling wordt ook aan de kleintjes gedacht, een bezoekje aan de lekkerste ijssalon van de stad,  het museum van het Florentijnse huis en de vele standbeelden die de stad rijk is zullen de kinderen zeker inspireren.

Boottocht over de Arno: Tijdens deze rondvaart over de Arno vaart u langs de vele kerken en paleizen die de stad rijk is. De Ponte Vecchio kunt u van wel héél dichtbij bekijken wanneer u er onderdoor vaart.

Naast bovengenoemde rondleidingen biedt Karin nog tal van andere ontdekkingstochten door Florence aan. Zo kunt u onder andere Florence ook op de fiets ontdekken. Neem snel een kijkje op haar website om uw ideale rondleiding te boeken.


Ontdek Florence op een Vespa

Wat is er nu Italiaanser dan het hart van de Chianti regio te ontdekken per Italiaanse scooter. Deze dagvullende tour brengt u langs middeleeuwse dorpjes en kastelen in de heuvels van de Chianti regio. Bij het startpunt van de Vespa tour bezoekt u eerst een 12e eeuws kasteel waar onder andere wijn en olijfolie geproduceerd worden. Een wijn-, en olijfolie proeverij mag dan ook niet ontbreken. In het kasteel heeft u vanuit de toren de mogelijkheid om te genieten van een panoramisch uitzicht over de vallei. Na het bezoek aan dit middeleeuwse kasteel is het tijd om de Vespa’s te starten. Over de plattelandswegen tussen de olijfgaarden, wijngaarden en villa’s zult u aankomen bij een familie restaurant voor een heerlijke Toscaanse lunch: salade, brood, primo piatto, dessert en Italiaanse koffie is inclusief. Na de lunch zult u de scootertocht vervolgen en terug uitkomen bij het 12e eeuws kasteel.

De tocht is in de maanden maart tot november dagelijks te boeken (andere data op aanvraag) en duurt ongeveer zeven uur waarin 35km wordt afgelegd. Tuscany Vespa Tours biedt de mogelijkheid om te verzamelen in Florence (transfer van en naar Chianti inbegrepen), of om te verzamelen in de Chianti streek.

Boek hier uw Tuscany Vespa tour en bekijk alle mogelijkheden.


 

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044