Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Agriturismo Italië

Genieten van het landleven in Italië; de rust van het platteland, de vergezichten over het landschap, de wijn, de Italiaanse keuken, verkoeling in het zwembad en een relaxed familieleven.

Agriturismo Italië

Wil je van het échte Italië proeven? Logeren tussen de wijn- en olijfgaarden, heerlijk eten en als het even kan genieten van een prachtig uitzicht? Verblijf dan op een agriturismo. Je huurt via Tritt een kamer, appartement of een vakantiewoning op een boerderij en proeft zo van het authentieke Italiaanse plattelandsleven. 

Het landleven van Italië

Agriturismi in Italië zijn heel populair. Dat is niet voor niets, want tijdens je verblijf op een agriturismo kom je helemaal tot rust, niets moet, alles kan. Een vakantie op een agriturismo staat in het teken van beleving. Voorop staat ontspanning, ruimte en een prachtig uitzicht. Vaak kun je ook genieten van de Italiaanse keuken, waar door de agriturismo eigenaren zelf wordt gekookt. 

Een echte agriturismo

De echte agriturismo herken je in de eerste plaats aan het operationeel zijn van het agrarische bedrijf. Er worden dus echt druiven verbouwd voor de wijnoogst, olijven geplukt om uiteindelijk olijfolie te verkrijgen en granen verbouwd om pasta van te maken. Bijzonder, want zo zie je hoe deze producten gemaakt worden. 

Italiaanse gastvrijheid

Als je verblijft op een echte agriturismo, is dat vaak meer dan logeren bij de boer. Je maakt feitelijk even deel uit van een Italiaanse familie. Het leuke van agriturismi is dat het veelal familiebedrijven zijn. De gastvrijheid van de families speelt een belangrijke rol in het Italiaanse belevingsgevoel. Je zult versteld staan van de hartelijkheid en gastvrijheid van de Italianen. 

Leuke activiteiten op een agriturismo Italië

agriturismo italie
Tijdens je verblijf op een agriturismo heb je vaak de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten. Vaak worden er kooklessen aangeboden, zodat je ook thuis de Italiaanse lekkernijen op tafel kunt zetten.
Ook  het proeven van wijn, olijfolie of kazen kan tot de mogelijkheden behoren. Bij sommige agriturismi zijn er ook boerderijdieren, leuk voor de kleine gasten uiteraard. De eigenaren vinden het ook vaak leuk om je een rondleiding te geven over hun bedrijf en land. 

Ook zin gekregen in logeren op een agriturismo Italië

Een vakantie op een agriturismo in Italië kun je op verschillende manieren invullen. Er zijn authentieke agriturismi met eenvoudige accommodatie maar ook agriturismi waar de eigenaren de oorspronkelijke accommodatie hebben voorzien van allerlei luxe.  En er zijn er met slechts 3 kamers of appartementen maar ook met meerdere appartementen of landhuizen. Tritt heeft de mooiste agriturismi op een rijtje gezet.

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons gerust of stel je vraag per mail of via de chat. Wij helpen graag met het vinden van dat ene gewenste plekje in Italië.

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044