Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Vakantie Lazio

Bij Lazio denk je al gauw aan de beroemde hoofdstad Rome, maar deze regio heeft nog veel meer te bieden: 

Naast Rome heeft de regio Lazio nog veel meer te bieden

Bij Lazio denk je al gauw aan de beroemde hoofdstad Rome, maar deze regio heeft nog veel meer te bieden: een tal van pittoreske dorpjes, een fantastische kustlijn, heerlijk eten en een paar van de meest indrukwekkende abdijen van heel Italië, bijvoorbeeld. De naam Lazio zegt het al - vernoemd naar de Latijnen, en de bakermat van de Latijnse taal - in deze regio vind je eeuwenoude geschiedenis. En dan echt niet alleen in Rome, maar in de hele streek!

Terug in de tijd in Lazio

De historie van de streek Lazio gaat eeuwenlang terug. Hier werd de Latijnse taal geboren, waar vrijwel alle Romaanse talen uit zijn ontstaan. Spaans, Frans, Italiaans… Bijzonder, toch? Ver voordat de hoofdstad Rome werd gesticht, woonden de Latijnen er al, maar deze stad zou natuurlijk uitgroeien tot de belangrijkste van het Romeinse rijk. Rome staat dan ook bekend om cultuur en geschiedenis: je vindt er talloze musea bomvol kunst en religieuze bezienswaardigheden. Maar ook de recentere geschiedenis van Lazio is niet mals: in de Tweede Wereldoorlog kreeg de streek het bijvoorbeeld zwaar te verduren toen de geallieerden naar het noorden trokken. Tijdens je verblijf in Lazio zul je zeker meer te weten komen over de ontzettend rijke historie van de regio.

Highlights van Lazio

Als je in Lazio bent, kun je er natuurlijk niet omheen: De Eeuwige Stad, oftewel, Rome. Je kunt deze streek dan ook niet verlaten zonder een bezoek aan deze hoofdstad te brengen. De must see bestemmingen in Rome zijn bijna eindeloos: het Colosseum, de Sint Pietersbasiliek, het Forum Romanum, de Trevifontein... En dan hebben we het nog niet eens over de Engelenburcht en de Spaanse trappen gehad. In Rome moet je eigenlijk wel keuzes maken, want alles zien lukt bijna niet in één vakantie: zeker een keer terugkomen, dus!

Maar ook buiten Rome is er genoeg te zien en te beleven in Lazio. Zeker bekijken, bijvoorbeeld: Civita di Bagnoregio, ten noorden van Rome. Dit kleine dorpje ligt boven op een enorme rots! Dat zorgt voor bijzondere foto's. Ook de Villa Adriana in Tivoli is niet over te slaan als je een geschiedenisliefhebber bent, want dit eeuwenoude complex was gebouwd door de Romeinse keizer Hadrianus en inspireerde vele architecten. Zin in wat spannends? Bezoek dan zeker de beelden van Bomarzo, die je misschien kent van het boek van schrijfster Hella Haasse. Hier vind je allerlei gekke beelden die net zo raar als eng zijn. Een andere geweldige bezienswaardigheid is L'Abbazia di Farfa: een adembenemend klooster uit de dertiende eeuw. Deze abdij was destijds het centrum van de religie, maar wordt nog steeds door pelgrims uit elke uithoek van de wereld bezocht. En dan hebben we nog niet eens het kraakheldere kratermeer Lago di Bracciano meegerekend. Er zijn zo ontzettend veel highlights in de regio Lazio!

Unieke accommodaties in heel Italië

Tritt - Case in Italia verhuurt niet alleen unieke accommodaties in en nabij Lazio, maar in heel Italië. Direct aan het strand of midden in de bergen, of het nu een privévilla met zwembad of een rustig gelegen agriturismo is – bij Tritt - Case in Italia vind je de mooiste en meest unieke accommodaties.

Wij helpen je graag!

Hulp nodig met het vinden van een appartement, een vakantiehuis of een agriturismo in Italië? Wij helpen natuurlijk graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044