Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

De Regio Toscane

Toscane is een van de regio's in Italië en bestaat uit 10 provincies. Daarvan liggen Livorno, Pisa (deels) en Grosseto aan de middellandse zee. Van de kunstschatten van Florence tot de bergen van Lucca en Pistoia, maak kennis met de grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden van deze regio.

Regio Toscane

Toscane ligt aan de westkust van Italië, iets boven het midden. De oppervlakte van Toscane is bijna 23.000 km2 en er wonen ruim 3,5 miljoen mensen. In het westen vindt u de Toscaanse kust. Hier grenst Toscane aan de Tyrreense zee: het deel van de Middellandse zee dat ligt tussen Sicilië, Corsica, Sardinië en "de laars van Italië".

Toscane wordt vaak een van de mooiste delen van Italië genoemd. Dit komt mede doordat er zich in Toscane 120 natuurreservaten bevinden. Waar u ook verblijft, er is er altijd wel een in de buurt waar u een dagje van de prachtige natuur kunt genieten.

Toscane bestaat uit 10 provincies, elk met hun eigen bezienswaardigheden. Op de pagina’s hieronder vindt u meer informatie over elk van de provincies. (Elba hoort officieel tot de provincie Livorno, maar hier hebben we het eiland apart uitgelicht vanwege de populariteit)

© 2000 - 2022 Tritt - Case in Toscana
toscane@tritt.nl · (+31) 0180 76 91 48