Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Oristano

De provincie Oristano is gelegen aan de Sardijnse westkust en is een van de vijf provincies op het eiland.

Vakantie Sardinië - Oristano

Ontdek Oristano met Tritt - Case in Sardegna

Oristano is een dunbevolkte provincie en staat bekend om zijn prachtige archeologische vindplaatsen, natuur en stranden. Oristano beslaat een oppervlakte van ongeveer 3.040 km2. Op deze oppervlakte wonen 167.971 inwoners. De grootste en tevens hoofdstad van de provincie draagt ook de naam Oristano en heeft ruim 31.000 inwoners. Naast Oristano zijn er nog twee redelijk grote steden in Oristano. Deze steden zijn Terralba met 9.243 inwoners en het middeleeuwse Bosa met 7.573 inwoners.

vakantie, sardinië, huren, Tritt, agriturismo, vakantiehuis

Een stukje geschiedenis

In de tijd van de Feniciërs was Sardinië een enorm belangrijk handelspunt. De Feniciërs die afkomstig waren uit het gebied wat tegenwoordig Libanon is dreven handel in het middellandse zeegebied. Vanwege zijn liggen ten opzichte van buurlanden was Sardinië erg belangrijk voor de aan-, en afvoer van handel. Tot op de dag van vandaag zijn er nog vele archeologische vindplaatsen te vinden met restanten uit de Fenicische tijd. In 238 voor Chr. kwam daar echter verandering in toen de Romeinen Sardinië overnamen. Ongeveer 1000 jaar na Chr. trok men op goed geluk naar het binnenland. Aan de oever van de rivier de Tirso vormde zich een stad, die later Oristano zou heten en in 1974 zelfs de hoofdstad van de gelijknamige provincie zou worden.

Kunst en cultuur in Oristano

In februari wordt traditiegewijs ieder jaar carnaval gevierd op Sardinië. Op het eiland zijn vier carnavals evenementen die u niet mag missen.  Twee van deze evenementen vinden plaats in de provincie Oristano. In Oristano wordt met carnaval ieder jaar het evenement van de Sartiglia georganiseerd. Al sinds de overlevering van de stad in de 16e eeuw is dit een van de hoogtepunten van het carnaval op Sardinië.Oorspronkelijk hebben de Spanjaarden dit evenement bedacht en de organisatie werd uitbesteed aan de  diverse gildes in de stad. Dit is nog steeds terug te zien in de hedendaagse organisatie van het evenement. De Sartiglia neemt twee dagen in beslag en één dag wordt georganiseerd door de timmermansgilde en de andere dag wordt georganiseerd door de boerengilde. Op deze dagen worden er wedstrijden ringsteken of paardenrennen gehouden. Alle vrouwen, deelnemers, ruiters en muzikanten zijn gekleed in traditionele Sardijnse kledij. Een bezoek aan de Sartiglia is zeker de moeite waard wanneer u op Sardinië bent.

Ervaar Oristano

Op pad in stad Oristano

vakantie, sardinië, huren, Tritt, agriturismo, vakantiehuisDe dom: Op de daklijst van deze zeshoekige toren uit de 12e eeuw zijn ongewone karikatuur versieringen terug te vinden. In de kapelmuur bevindt zich tevens het oudste Sardijnse document.Piazza Eleonora: Op dit plein is het monument, uit 1891,  voor Eleonora d’Arborea, te vinden. Het 14e eeuwse raadhuis bevindt zich ook nabij dit plein met onder andere een groot aantal documenten uit de Aragonese tijd in zijn archief.Het Antiquarium Arborense museum: Dit is het bekendste museum van de stad. Men kan er archeologische vondsten uit verschillende perioden van de stad bekijken.
 

Drinken: Probeer een van de regionale wijnen uit de streek. Zoals de Vernaccia, een sterke witte wijn of probeer de Monica of de Nuraghus voor als u liever een rode wijn drinkt.

Op pad in de provincie Oristano

Romeinse Thermen van Fordongianus: Bezoek de restanten van deze natuurlijke warm waterbron uit de Romeinse tijd.

Zoutmeren op schiereiland Sinis: Hier zijn onder andere flamingo’s te spotten.

Tharros: Deze archeologische vindplaats zijn resten van Romeinse gebouwen te vinden waaronder een oude Romeinse tempel.

Bosa: Dit middeleeuws stadje wordt gedomineerd door het Malaspina kasteel, die uitkijkt over de stad. De hoge pastel gekleurde huizen kleuren het straatbeeld van het historisch centrum van Bosa.  

Bekijk een video over Bosa

Ontdek Oristano met Tritt - Case in Sardegna

De regio's van Italië

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044