Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Vakantiehuis Siracusa

De prachtige provincie Siracusa op Sicilië

VAKANTIEHUIS SIRACUSA

De provincie Siracusa ligt aan de zuidoostkust van Sicilië. De rijkdom van het historische, artistieke en natuurlijke erfgoed van deze regio maken het tot een plaats van unieke schoonheid.

SIRACUSA
Siracusa heeft twee grote kloppende harten: het Parco Archeologico della Neapolis en Ortigia.

Parco Archeologico della Neapolis
Syracusa werd gesticht door de Grieken in 743 voor Christus. Eeuwenlang was het een van de grootste metropolen van Magna Graecia, het was een cultureel en economisch centrum dat streed om de  heerschappij met Athene. De Romeinen veroverden Syracuse in 212 voor Christus en hebben hun culturele en monumentale stempel gedrukt. De grootste getuigenis van deze belangrijke historische periodes is geconcentreerd in het Archeologisch Park van het oude Neapolis van Siracusa. Hier kunnen we het prachtige en uitgestrekte Griekse theater bewonderen, waar nog elk jaar klassieke voorstellingen worden georganiseerd door I.N.D.A. (Instituto Nazionale del Dramma Antico) waar je online tickets kunt reserveren voor het volgende theaterseizoen. Verder kunnen wij het nog goed bewaarde Romeinse amfitheater, de Dionisio Oor en het altaar van Jerone II bewonderen. Dit zijn slechts enkele van de
etappes in het park, maar we raden u aan om u aan ter sluiten bij een rondgang met een officiele Park Gids, om door hun verhalen en uitleg de essentie te begrijpen van dit nog levende verleden dat kenmerkend is voor heel Sicilië.

Ortigia
Wandelen in het historische centrum naar Ortigia is een werkelijk fascinerende ervaring: we gaan van de levendige en folkloristische markt, naar de overblijfselen van de Tempio di Apollo, naar de Cattedrale di Siracusa, de de oude tempel van Diana is geweest, naar het prachtige Piazza del Duomo ,een grote plein gekenmerkt door de typische witte Syracuse steen.

In Ortigia bestaan overblijfselen van de Griekse en Romeinse overheersing en de barokke stijl naast elkaar in een unieke en perfecte balans. Door de typische steegjes in middeleeuwse stijl komen we aan bij
de kust, waar de Golf van Syracusa zich opent met een werkelijk adembenemend landschap en uitzicht. Langs de kust komen natuur en legende samen in de Fonte di Aretusa, een natuurlijke bron water waar papyrus groeit en symbool is van de liefde tussen de nimf Arethusa en de god Alpheus.

Syracusa biedt ook een breed scala aan typische restaurants, we kunnen een broodje tonijn of zwaardvis niet missen op de markt bij de Caseificio Borderi, of genieten van een aperitief en een ‘tagliere’ (huten snijplank) met typische producten bij Cortile Verga, een pizza bij Area M aan de kust of een typisch diner bij Trattoria la Foglia, om er maar een paar te noemen.


De omgeving van Siracusa
 

Als je door de regio Siracusa reist, is er echt een gêne aan keuzes voor plaatsen om te bezoeken: steden, dorpen, stranden en natuurlijke oases om dagen in de cultuur maar ook in de zon en de natuur door te brengen.
Onder de onmisbare steden herinneren we ons Noto, herboren na de verschrikkelijke aardbeving van 1693 en werd de hoofdstad van de Siciliaanse barok.
Als we een dag aan de Siciliaanse barok willen wijden, kunnen we naar het zuiden trekken voor een bezoek aan Modica en Scicli of landinwaarts om Palazzolo Acreide en Buccheri te zien, de laatste maakt deel uit van de vereniging 'De mooiste dorpen van Italië'. Ook de moeite waard is een bezoek aan Sortino, gelegen in het Ibleigebergte en dicht bij de Necropolis van Pantalica. Sortino is beroemd om zijn honing, maar ook voor de typische 'Pizzoli', vergelijkbaar met een pizza, maar met ander deeg, ze zijn bedekt en knapperig en kan in hartige of zoete versie zijn.
 

De zee van Sicilie
 

De hele Siciliaanse kust is rijk aan natuurgebieden en oases en biedt een breed scala aan zand, rotsachtige landschappen, kleine baaien of bijna lagune-achtige omgevingen. Het kenmerk van de Siciliaanse kust is precies de diversiteit die op één eiland alle soorten mediterraan landschap weet te geven.

Niet te missen vanaf Syracuse is het beschermde zeegebied van Plemmirio, met natuurpaden, grotten, maar ook stranden waar u kunt ontspannen. Hier, bijvoorbeeld in Punta Castelluccio, heeft u toegang tot het strand van Minareto, ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.
Als we verder naar het zuiden gaan, zien we het Arenella-strand, met een stuk vrij strand, maar ook met een uitgerust gedeelte, tot aan de Vendicari Natural Oasis voor liefhebbers van ongerepte natuur en strand of Lido San Lorenzo voor degenen die een prachtig strand willen, volledig uitgerust met ligstoelen, parasols van stro, bar en restaurant voor een volledig zorgeloze dag.

Als we nog verder naar het zuiden gaan, kunnen we het levendige dorp Marzamemi bezoeken, waar we zowel kunnen genieten van het zandstrand, maar ook door de straten van het dorpstraten kunnen wij stoppen op een van de vele gekleurde Restaurantjes met buitentafels met typisch visgebaseerde gerechten . Marzamemi leeft in de zomer ook 's avonds met clubs die tot laat open zijn, vooral voor jongeren of mensen die van een beetje nachtleven houden.
 

De regio's van Italië

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044