Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Trapani is de meest westelijke provincie van Sicilië, een klein Arabisch juweeltje.

Vakantiehuis Trapani

Trapani is de meest westelijke provincie van Sicilië, een klein Arabisch juweel dat je niet mag missen, zowel vanwege zijn schoonheid als vanwege de delicate keuken.

De stad heeft een luchthaven met directe vluchten naar veel Europese bestemmingen, maar is met de auto gemakkelijk te bereiken in minder dan een uur vanaf de luchthaven van Palermo.

 

TRAPANI

 

Het historische centrum van Trapani is klein en zeer elegant. Hier volgen kerken, paleizen, pleinen, winkels en restaurants en uitzicht op zee elkaar op. Mis de kathedraal van San Lorenzo of de Kerk van het Jezuïetencollege niet. Een wandeling langs de hoofdstraat, Via Vittorio Emanuele, is een continu plezier, tot aan het mooiste gebouw in de stad, Palazzo Senatorio, nu het stadhuis.

 

In het verleden was Trapani een bloeiende zeehaven en was beroemd om de zouthandel. Ook nu nog wordt er zout gewonnen uit de Saline, de zoutpannen van Trapani en is het een nicheproduct geworden. Als je een keer her zout van Trapani probeert, realiseer je je dat je nog nooit eerder hebt geweten hoe echt zout smaakt. Interessant om vooral met kinderen te bezoeken is het Zoutmuseum, waar alle gereedschappen en winningsmethoden van vroeger te zien zijn.

 

Een wandeling langs de Lungomare, de trots van de stad, mag je niet missen. Op het uiterste puntje van Torre Ligny kun je de ontmoeting van de Tyrrheense Zee met de Zee van Sicilië bewonderen en ervoor heb je het spektakel van de Egadische eilanden. Vanaf hier een zonsondergang zien is een onvergetelijke ervaring.

 

Maar we kunnen Trapani niet verlaten zonder de heerlijke en verfijnde keuken te hebben geproefd, onder de typische gerechten herinneren we ons de viscouscous, de pasta met verse tonijnsaus en de pasta met pesto alla Trapanese, onder de niet te missen desserts de Cassatelle met Ricotta.

 

DE OMGEVING

 

De kust van Trapani is bezaaid met prachtige stranden en natuurlijke baaien.

 

De kust tussen Trapani en San Vito lo Capo is misschien wel een van de mooiste natuurspektakels. Als je van Trapani naar het natuurreservaat ‘de Zingaro’ gaat, vergeet dan niet te stoppen bij Cala Beretta of Scopello met zijn prachtige Faraglioni.

 

In de buurt van Trapani kunnen we ‘Le Saline del Paceco’, de zoutpannen, bezoeken, we kunnen afdalen naar Marsala , of een veerboot nemen naar de Egadische eilanden, het grootste zeereservaat van Europa, een archipel die bestaat uit drie grote eilanden: Favignana, Levanzo en Marettimo.

 

Een andere niet te missen bezienswaardigheid in het achterland is een bezoek aan de tempel van Segesta, prachtige overblijfselen van de Griekse overheersing. Maak een uitstapje ook naar Erice, een oud middeleeuws klein stadtje tussen muren en kastelen. Vergeet een jas niet als je naar Erice gaat want het ligt op een heuvel 750 meter hoog en het kan er soms zelfs in de zomer koud worden!

De regio's van Italië

© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044