Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

14-17 mei 2015: La Mille Miglia: Ultieme Oldtimer race

De Mille Miglia is dè race voor liefhebbers van vintage auto's. Aan de start staan o.a. prachtige exemplaren van Bugatti, Maserati, Mercedes Benz, Aston Martin, Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, die in totaal 1708 km gaan afleggen, iets meer dan 1000 mijl dus!

14-17 mei 2015: La Mille Miglia: Ultieme Oldtimer race

De Mille Miglia wordt gereden over 4 dagen en start in Brescia, de hoofdstad van de provincie Brescia in Noord-Italië. Van Brescia gaat het via Verona naar Padova. Op de tweede dag wordt ‘s ochtends vroeg gestart in Abano Montegrotto (vlakbij Padova) en wordt via Ferrara, Ravenna, San Marino en L’Aquila naar Rome gereden. De route voor dag 3 gaat vanaf Rome naar Bologna en deze route voert door Toscane en passeert steden als Radicofani, Buonconvento, Siena, Volterra (lunchstop), Pisa en Lucca. Bent u in Toscane deze dagen, genoeg mogelijkheden dus om deze geweldige autorace te aanschouwen. Op de slotdag vertrekt de route vanuit Bologna om via Modena en Mantova rond het middaguur te finishen in Brescia.

              

Denk nu niet dat met elke willekeurige oldtimer aan de race mag worden meegedaan. Nee, de toelatingscommissie selecteert nauwgezet, het moet een model zijn dat al eerder tussen 1927 en 1957 heeft deelgenomen aan de legendarische race.

De eerste Mille Miglia werd verreden in 1927. De race was een initiatief van de Brescia Automobile Club, die in 1926 officieel werd opgericht. Brescia en haar inwoners zijn altijd al gepassioneerde auto- en raceliefhebbers geweest. Al ver  voor 1926 waren er diverse auto en motorraces. Brescia had zelfs zijn eigen circuit,”Circuito della Fascia d’Oro”, hier werd in 1921 de eerste Italiaanse Grand Prix (Gran Premio d’ Italia) verreden. Helaas tot groot verdriet van de Bresciani, werd de Grand Prix verhuisd naar een nieuw geopend circuit ten Noorden van Milaan, namelijk Monza. Hier wordt ook vandaag de dag nog steeds de Grand Prix Formule 1 van Italië verreden.

Terug naar Brescia, dat graag een opvolger wilde voor de Grand Prix, het traject (op openbare wegen) werd al gauw bepaald, van Brescia naar Rome en terug naar Brescia. Een link met de hoofdstad van het land, hoe mooi zou dat zijn. Een naam voor de race werd daarna ook gevonden, het racetraject was destijds 1600 km, oftewel 1000 mijlen. En aangezien de oude Romeinen ook hun afstanden in mijlen berekenden was de perfecte naam gevonden, ‘Mille Miglia’, een historische race was geboren! Tussen 1927 en 1957 werd de race 24 keer gereden als snelheidsrace. Sinds 1986 is het een  vermakelijke en mooie race voor oldtimers met deelnemers uit alle hoeken van de wereld. Wist u dat er dit jaar 37 Nederlandse deelnemers meerijden?

  

Niet in Toscane aankomend weekend? Kijk dan op de website van Mille Miglia voor alle info en mooie foto’s.

                                

Op onze website staan tal van accommodaties in en rondom de plaatsen in Toscane waar de Mille Miglia passeert. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044