Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

4x de mooiste stranden van Toscane

Toscane heeft een groot aantal mooie, schone stranden langs een uitgestrekte kustlijn. Samen met de eilanden voor de Toscaanse kust, waaronder Elba, dè bestemming voor een heerlijke strandvakantie.

4x de mooiste stranden van Toscane

Toscane heeft een groot aantal mooie, schone stranden langs een uitgestrekte kustlijn. Samen met de eilanden voor de Toscaanse kust, waaronder Elba, dè bestemming voor een heerlijke strandvakantie.

Versilia

De beroemdste badplaats in het noordwestelijk gelegen kustgebied Versilia is Viareggio, bekend van het Carnaval. Net als in de nabijgelegen badplaatsen Forte dei Marmi en Marina di Pietra Santa vindt u hier een heerlijk breed zandstrand dat eindigt ten zuiden van Viareggio in een pijnbomenbos. Dit bos, dat onder de natuurbescherming valt, vormde samen met het Massaciuccoli Meer een inspiratiebron voor Giacomo Puccini, de fameuze Italiaanse componist. Aan de voet van het meer in Torre del Lago wordt elk jaar het Puccini festival gehouden. In de omgeving van zijn geboorteplaats Lucca heeft Tritt - Case in Toscana diverse prachtige vakantiehuizen waaronder Casa di Orazio


Etruskische kust

Etruskische kust

Via de wat zuidelijker gelegen badplaatsen Marina di Pisa en het mondaine Tirrenia komt u in Livorno, de belangrijke havenstad van Toscane. De stad Livorno zelf heeft in het zuidelijke deel aantrekkelijke strandjes om te zwemmen en te zonnen (bijv. Tre Ponti). De kust meer naar het zuiden, waar veel gasten verblijven in een vakantiehuis aan zee, ook wel de Etruskische kust genoemd, biedt veel variatie: nauwe, door rotsen omgeven baaien worden afgewisseld met vrij lange, vlakke stranden omzoomd door pijnboombossen. U vindt hier badplaatsen als Vada (met haar 'witte' stranden), Cecina Mare, Bibbona Mare en San Vincenzo, tot u aankomt in Castiglioncello wat met haar schilderachtige baai een onvergetelijke aanblik biedt. Op korte afstand van deze badplaatsen aan de Etruskische kust bieden wij leuke accommodaties met appartementen, zoals Residence Pomaia en Agriresidence Vista Mare. Wil je echt aan het strand zitten dan is het luxe Villagio I Sorbizzi een fantastische keuze. 


Fietsen en wandelen aan de Toscaanse kust

Maremma

Via Punta Ala met zijn mondaine, moderne jachthaven en Castiglione della Pescaia, beschut door het Castello, aan de monding van de brede rivier Bruna waarin vissersboten dromerig deinen, komt men in het prachtige natuurgebied van de Maremma, het zuidwestelijk deel van de Toscaanse kust. Een ideaal gebied om te wandelen en te mountainbiken. Vanuit uw appartement bij Agriturismo Fattoria La Pieve of Agriturismo Francesca kunt u uw favoriete routes uitstippelen. Wat zuidelijker ligt het schiereiland Monte Argentario, met de badplaatsen Porto Santa Stefano (met veerverbindingen naar de eilanden Giglio, Giannutri en Montecristo) en Porte Ercole, dat met zijn twee natuurlijke havens als een juweel in het verrukkelijke landschap ligt ingebed. Porte Ercole is tevens de plaats waar voorheen onze koninklijke familie, maar ook nu nog andere beroemdheden hun eigen vakantiehuis aan zee hebben. U kunt natuurlijk gewoon bij ons Villa Aperta huren, ook gelegen in de Maremma.


Vakantiehuis Toscaanse kust

Elba

Iedereen kent Elba natuurlijk van Napoleon, maar wat velen niet weten is dat Elba met een oppervlakte van slechts 29 x 18 kilometer een enorme verscheidenheid aan natuurschoon en ontspanning biedt. Portoferraio, de ‘ijzerhaven’, is een pittoresk visitekaartje en een genot voor het oog bij het binnenvaren met de veerboot vanuit Piombino of Livorno. Vroeger kwamen ook de Etrusken zo aan, maar dan om ijzererts te ontginnen en te verschepen. Nu komen we tijdens onze autovakantie in Italië voor ’La Dolce Vita’ - het goede leven - genieten van de vele stranden en baaien op Elba en de vele watersportmogelijkheden die het eiland te bieden heeft. Marciana Marina, Marina di Campo en Porto Azzurro zijn de bekendste badplaatsen op Elba, maar langs de gehele kustlijn bevinden zich prachtige zandstranden, afgewisseld met rotsen en kleine baaien. Prima geschikt voor een gezinsvakantie op Elba is Agriresidence Piano di Mola.


Blue-Flag stranden in Toscane (Bandiera Blu)

De stranden van Italië en met name Toscane doen het goed: de Italiaanse stranden zijn schoner dan ooit tevoren. Elk jaar worden door de Foundation of Environmental Education (FEE) 227 Italiaanse stranden gecertificeerd met dit ecolabel. Toscane en Marche hebben momenteel beide 16 Blue Flag stranden, Liguria heeft er 14 en Abruzzo 13.

Het Blue-Flag ecolabel wordt alleen aan stranden gegeven die aan strikte criteria voldoen. Belangrijk is een goede waterkwaliteit, milieu educatie en informatie, milieubeheer, veiligheid en nog veel meer.

Bandiera Blu

De mooiste en daarmee schoonste stranden van Toscane zijn:

 • Forte dei Marmi
 • Massa Carrara
 • Pietrasanta
 • Camaiore
 • Viareggio (Lucca)
 • Pisa-Marina di Pisa-Tirrenia-Calambrone
 • Livorno-Antignano en Quercianella
 • Castiglioncello en Vada di Rosignano Marittimo
 • Cecina
 • Marina di Bibbona
 • Castagneto Carducci
 • San Vincenzo
 • Riotorto-Piombino: Parco naturale della Sterpaia (Livorno)
 • Follonica
 • Castiglione della Pescaia
 • Marina e Principina di Grosseto
 • Monte Argentario (Grosseto)

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044