Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

4x Toscane leesboeken voor thuis!

Om het Italiaanse vakantiegevoel in huis te halen geven we je in deze blog 4 boeken tips voor thuis!

4x Toscane leesboeken voor thuis!

Om het Italiaanse vakantiegevoel in huis te halen geven we je in deze blog 4 boeken tips voor thuis! 

Een huis in Toscane 

Een huis in Toscane

Een huis in Toscane is een roman geschreven door Frances Mayes. In dit boek lees je hoe Frances samen met haar man een huis in Cortona koopt. Terwijl ze de villa restaureren proberen ze zich ook de Italiaanse levenstijl eigen te maken. Op zoek naar inspiratie voor de renovatie bezoekt ze markten en stadjes in de heuvelachtige omgeving van de villa, in dit boek neemt Frances je mee op ontdekkingstocht. Daarnaast zijn er ook tal van Toscaanse recepten te vinden in het boek. Wil jij de vakantiesferen in huis halen? Dan is dit boek een echte aanrader!

Tritt Tip: het boek is verfilmd "Under the Tuscan Sun" met Diana Lane in de rol van Frances.

De geboorte van VenusDe geboorte van Venus

Deze historische roman is geschreven door Sarah Dunt. Het is de eerste helft van de 16e eeuw in Florence en de Medici zijn aan de macht. De vijftienjarige Alessandra is de hoofdpersoon en nadat een jonge artiest de kapel van haar familie komt verfraaien komt Alessandra erachter dat ze zelf ook een grote passie voor schilderen heeft. De ontmoeting tussen de twee zorgt voor een bijzondere verstandsverhouding. Maar zoals gebruikelijk was in de 16e eeuw wordt Alessandra uitgehuwelijkt. Tijdens haar huwelijk herontdekt Alessandra haar passie voor schilderen. Maar wanneer plots de schilder uit haar jeugd verschijnt veranderd alles.

Elke dag in Toscane Elke dag in Toscane

Elke dag in Toscane is een boek dat wederom is geschreven door Frances Mayes. In dit boek verteld Frances meer over haar liefde voor Toscane, de levensstijl, de mensen en de cultuur. Na het schrijven van het boek ‘Een huis in Toscane’ neemt Frances je in dit boek mee in haar leven in Toscane. Haar Villa Bramasole in Cortona is bijna volledig gerenoveerd. Ze laat de laatste zaken van de restauratie zien en ze geeft een kijkje in haar Toscaanse leven in het daarop volgende jaar. Net als in ‘Een huis in Toscane’ deelt Frances ook in dit boek haar favoriete recepten, de uitdagingen en de charme van het alledaagse Toscaanse leven. 

Het kind uit Toscane

Het kind uit Toscane

Het kind uit Toscane speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1944 springt de Britse piloot Hugo Langley met zijn parachute uit zijn neergeschoten vliegtuig. In de groene velden landt hij in het door de Duitsers bezette Toscane. In een klooster vindt hij, zwaargewond, onderdak. Hier wordt hij verliefd op de Italiaanse Sofia, maar dit wordt bruut beëindigd door verraad. Ongeveer 30 jaar later bezoekt Joanna, de dochter van Hugo het Engelse platteland om de begrafenis van haar vader bij te wonen. Hier doet ze een schokkende ontdekking. Deze ontdekking lijdt ertoe dat Joanna naar Toscane vertrekt om meer te weten te komen over haar vader, dit blijkt echter makkelijker gezegt dan gedaan. Deze historische roman is geschreven door de Engelse schrijfster Rhys Bowen.

Heb jij suggesties en/of tips voor leesboeken die je meenemen in het Toscaanse leven? Wij horen het graag! Mail je suggesties naar toscane@tritt.nl

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044