Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

5 Dorpjes aan de kust om te bezoeken tijdens je vakantie!

Ben jij opzoek naar een aantal dorpjes welke je kan bezoeken tijdens je vakantie? Dan hebben wij in deze blog 5 kustplaatsen geselecteerd welke je zeker moet bezoeken!

5 Dorpjes aan de kust om te bezoeken tijdens je vakantie!

Niet alleen Pisa, Florence, het heerlijke weer, en prachtige landschappen maken Toscane tot een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Ook de kleinere steden en dorpjes zijn zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie. Ben jij opzoek naar een aantal dorpjes welke je kan bezoeken tijdens je strandvakantie Toscane? Dan hebben wij in deze blog 5 kustplaatsen geselecteerd welke je zeker moet bezoeken! Want na een dagje cultuur snuiven is er toch niets lekkerder om uit te rusten aan het strand?  

Livorno

De relatief nieuwe stad Livorno is eigenlijk ontstaan na dat de haven van Pisa weg was. De nieuwe haven werd 15 kilometer zuidelijker aangelegd. Dit is de huidige haven van Livorno. Bij de haven werd vervolgens de gelijknamige stad in de vorm van een vijfpuntige ster gebouwd. In een wandeling van nog geen 10km kom je langs alle highlights van de stad. Vanaf het station wandel je naar het westen richting het Piazza Grande. Onderweg kom je nog langs het Piazza della Repubblica voor een fotomomentje en een eventuele wandelpauze. Vervolg hierna je de wandeling richting het Piazza Grande. Dit plein mag je niet missen bij een bezoek aan Livorno. Aan dit plein zijn tal van imposante gebouwen te vinden zoals de Duomo di Livorno en het koninklijk paleis, Palazzo Granducale. Je kan ook het Piazza Cavallotti nog toevoegen aan je wandeling, hier is iedere ochtend van maandag tot en met zaterdag de grootste (overdekte) markt van Livorno te vinden.

Livorno
Photocredit: Visit Tuscany

Vanuit het Piazza Grande wandel je zo Venezia Nuova (nieuw Venetië) in. Deze wijk van Livorno heeft zijn naam te danken aan de vele kanaaltjes die door de wijk heen lopen.  In de zomer wordt deze wijk versiert en zijn er tal van kraampjes en straatmuzikanten te vinden ter ere van het Effetto Venezia. In deze wijk is ook het Fortezza Nuova gelegen, het nieuwe fort. Vanuit dit fort heb je prachtig uitzicht op de kanalen en de lager gelegen delen van de stad. Dit is overigens niet het enigste fort, in ongeveer 1 kilometer wandel je namelijk van het nieuwe fort naar het oude fort, Fortezza Vecchia. Fortezza Vecchia is gelegen aan de haven in het oudste stukje van Livorno. Waar het fort in de Middeleeuwen diende om de stad te verdedigen wordt het anno 2019 veelal gebruikt voor openluchtconcerten. Het bezoek aan de stad sluit je af met een wandeling naar het Terrazza Mascagni. Vergeet hier vooral niet een foto te maken, Instagram waardig. Vanuit het Terrazza Mascagni heb je (met name bij zonsondergang) een prachtig uitzicht op de Tyrreense Zee. In de directe omgeving van het Terraza Mascagni zijn diverse eetgelegenheden om een lekkere pasta te eten voor je vertrekt uit de stad.
 

Castiglioncello

Even ten zuiden van Livorno is het bij Italianen populaire Castiglioncello gelegen. Castiglioncello is gelegen aan de Toscaanse kust, gebouwd door de Etrusken om de handelsoute naar Pisa te bewaken. Vanaf het treinstation kan je eenvoudig naar het park en het daarin staande kasteel wandelen. Onderweg kom je prachtige oude villas tegen. Zowel het park als het kasteel zijn zeker een bezoekje waard. Castiglioncello is direct aan de kust gelegen. Verwacht hier echter geen lange brede zandstranden maar veel rotsen en enkele kleine baaitjes. Castiglioncello ademt de sfeer van een mondaine badplaats uit. Het draait hier voornamelijk om zien en gezien worden. Wandel dan ook zeker even door de winkelstraat en kijk je ogen uit op een van de vele terrasjes en restaurantjes die de stad rijk is.

Castiglioncello

Cecina

Toscane heeft vele bekende  badplaatsen, Cecina is er hier een van. Echter is Cecina een relatief rustige badplaats in vergelijking met andere badplaatsen zoals Viareggio en Forte dei Mami. Naast het gebruikelijke is een bezoekje aan de stranden van Cecina ook te combineren met en bezoekje aan Parco Gallorose. Parco Gallorose is de dierentuin van Cecina. Deze dierentuin is niet zo groot als we in Nederland gewend zijn, maar aan de Italiaanse charme ontbreekt het niet. Er zijn ongeveer 150 verschillende diersoorten te vinden. Tijdens een bezoek aan dit schaduwrijke park volg je een vaste route door het park dus je zal geen dier missen. Verder is er een speeltuin en in het restaurant staan typisch Toscaanse gerechten op het menu.

Na een bezoek aan Parco Gallorose kan je met een volle maag richting het strand! Het strand van Cecina bestaat uit fijn (goudkleurig) zand en helder zeewater. Tijdens de vakantie is het dan ook zeker voor gezinnen met kinderen, heerlijk vertoeven aan deze rustige badplaats.

Parco Gallorose

Piombino

Op ongeveer 50km ten zuiden van Cecina is Piombino gelegen. Piombino is gelegen op het schiereiland Massoncello, recht tegenover het Toscaanse eiland Elba. Piombino is bij veel Toscane liefhebbers dan ook bekend vanweze de directe en snelle veerverbindingen met Elba. Vroeger was Piombino net als Elba een eiland, echter is Piombino door de aanslibbing aan het vasteland gegroeid. Vanuit Piombino kan je dan ook gemakkelijke en dagtrip maken naar Elba!

Eenmaal aangekomen op Elba is er één ding waar je niet omheen kan; de Monte Capanne. De Monte Capanne is met zijn 1019m de hoogste berg van Elba. Via diverse wandelpaden kan men op de top komen van deze berg. Echter is er nog een andere manier om op de top te komen. Aan de voet van de berg kan je namelijk met de kabelbaan naar boven. In ongeveer 20 minuten wordt je al staand in een kanariegele kooi naar de top gebracht. Onderweg naar boven en vanaf de top heb je prachtige uitzichten en bij helder weer is het zelfs mogelijk om de andere eilanden zoals Corsica in de Middelandse Zee te zien liggen.

Porto Santo Stefano

Het mondaine Porto Santo Stefano is gelegen aan de flanken van de berg Mont Argentario. Hierdoor heb je bij aankomst met de auto een prachtig panoramisch zicht op Porto Santo Stefano. Bij een bezoek aan Porto Santo Stefano is het zeker in het hoogseizoen aan te raden om de auto te parkeren nabij de scheepswerf en tevoet verder te gaan. Loop vanaf de scheepswerf langs de haven waar vissersbootjes en ferries naar de eilanden Giannutri en Giglio te vinden zijn. Aan het einde van de haven is het aquarium te vinden. Bij het aquarium begint ook de boulevard waar je zeker bij zonsondergang heerlijke wandelingen langs de zee kunt maken.

Porto Sant Stefano

Photocredits: L'Italio Americano

Wanneer je opzoek bent naar een plek om te genieten van een heerlijk hapje of een drankje dan kan je terrecht op het Piazza dei Rioni in het historische centrum van de stad. Hier zijn vele bars, restaurantjes en terrasjes met uitzicht op zee te vinden. Vanaf het Piazza dei Rioni kan je via diverse steegjes de trappen beklimmen om zo het Spaanse fort te bereiken. Het Spaanse fort diende in de 17e eeuw als controlepunt voor de haven. Dit is dan ook de reden dat het fort boven de rest van de stad uittorent. Tijdens de wandeling door de stad ben je al diverse prachtige uitzichten tegen gekomen. Echter steekt het uitzicht bij het Spaanse fort hier letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven uit. De zonsondergang is nog nooit zo mooi geweest zoals je hem hier kan vinden.

Ben jij nog op zoek naar een vakantiewoning nabij de Toscaanse kust? Bekijk hier ons aanbod of mail ons met jouw specifieke wensen!

 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044