Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

5 redenen om de Noord Italiaanse meren te bezoeken

Als je aan de Noord-Italiaanse meren denkt, dan denk je meteen aan het Gardameer en het tot de verbeelding sprekende Comomeer of Lago Maggiore. Maar er zijn in het noorden van Italië nog een aantal meren die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken...

5 redenen om de Noord Italiaanse meren te bezoeken

Als je aan de Noord-Italiaanse meren denkt, dan denk je meteen aan het Gardameer en het tot de verbeelding sprekende Comomeer of Lago Maggiore. Maar er zijn in het noorden van Italië nog een aantal meren die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Dit zijn wat kleinere meren als bijvoorbeeld het Iseomeer, het Ortameer, het Idromeer en het meer van Caldonazzo. Al deze meren liggen ingeklemd tussen de Alpen en de Povlakte en vangen het smeltende gletsjerwater uit de Alpen op. 

Van al deze meren is het Gardameer het grootste meer met 368 m2, hoewel de naam Lago Maggiore anders doet vermoeden. Het Comomeer is het diepste meer met een diepte van 410 meter. Al deze meren zijn stuk voor stuk pareltjes om te bezoeken en staan garant voor een fantastische vakantie voor het hele gezin.

Tritt - Case in Italia zet vijf redenen voor je op een rijtje om de Noord-Italiaanse meren te bezoeken.

1. De gevarieerdheid van het landschap

Het landschap rondom de meren is zeer gevarieerd. Van glooiende alpenweides en het hooggebergte met gletsjers aan de noordkant van de meren tot wijnhellingen en citrusboomgaarden aan de zuidkant. Hou je nu van wandelen, bergbeklimmen of luieren aan één van de strandjes van de meren, er is voor ieder wat wils. De meren bieden een uitstekende gelegenheid om een dagtrip te maken die je naar een totaal andere omgeving voert.

2. Lekker eten en drinken

Italië zou Italië niet zijn, als je ook in deze streek niet heerlijk zou kunnen genieten van de alom bekende pizza’s en pasta’s. Maar deze streek heeft nog zoveel meer te bieden. De regio Lombardije, waar de meeste meren deel van uitmaken, is de regio bij uitstek van de smeuïge risotto. Verder kent iedere streek in Noord-Italië zijn eigen formaggi, kazen, en salumi, vleeswaren. In de restaurants in de dorpjes langs de meren staan veel verse visgerechten op de menukaart. De vissoep die aan het Iseomeer op tafel komt, is bekend in heel Italië en wordt geserveerd met een glaasje Franciacorta DOCG, eveneens uit de regio van het Iseomeer. En wat te denken van de wijnen die rondom het Gardameer geproduceerd worden; er is zelfs een heuse Strada dei Vini, wijnroute, te rijden hier. Wij tippen je Agriturismo Al Rocol waar ze vissoep in het restaurant serveren en zelf Franciacorta wijnen maken!

3. De natuur

Kenmerkend voor de Noord-Italiaanse meren is de veelzijdige natuur. Waar de noordkant van de grote meren een bergfauna laten zien, staan langs de zuidkant van het Gardameer palmbomen en grote hagen cactussen. Ga je iets van de kust van de meren af, kun je van de rust genieten in de dichte bossen, die wemelen van het wild, je kunt  watervallen bezoeken of genieten in één van de vele thermencomplexen. Dus even geen zin een dagje aan-het-meer, dan is rust en ruimte snel gevonden.

4. Meer dan genoeg mooie steden

Heb je zin om een keer te gaan shoppen of wat cultuur op te snuiven dan is daarvoor in Noord-Italië meer dan genoeg gelegenheid. Vanaf het Lago Maggiore en het Comomeer is het ongeveer een uurtje rijden naar de metropool Milaan. Milaan is natuurlijk bekend om zijn Dom, de Galleria en het bruisende Domplein, maar je kunt er vooral fantastisch winkelen. Als je aan het Iseomeer je accommodatie hebt, dan mag je Bergamo niet overslaan met zijn boven- en benedenstad. Breng je je vakantie door aan het Gardameer, dan is de meest voor de handliggende stad Verona, de stad van Romeo en Julia, met de wereldberoemde Arena, waar iedere zomer opera’s worden opgevoerd.

5. Vermaak voor het hele gezin

Welk meer je ook bezoekt in Noord-Italië, het hele gezin zal zich vermaken. Voor de allerkleinsten is overal gelegenheid tot spelen in het water op één van de strandjes langs de meren. De grotere vermaken zich vaak op het water. Doordat er vaak een flinke wind waait, die als het ware naar beneden “valt” van de Alpen, lenen de meren zich voortreffelijk voor alle vormen van watersport. De meren bieden ook ruimschoots gelegenheid voor de liefhebbers van fietsen of je nu langs het water wilt fietsen of een sportieve uitdaging in de bergen wilt aangaan. Tot slot zijn er nog een aantal pretparken in de regio die, zeker in de zomer, druk bezocht worden. Gardaland aan het Gardameer, Leolandia (Italië in miniatuur) niet ver van het Iseomeer en het Parco della preistoria in de provincie Cremona, op een uurtje rijden van het Comomeer en het Iseomeer. 

Ook op vakantie naar de Noord-Italiaanse meren?

Wil jij ook op vakantie naar de Noord-Italiaanse meren? Geef ons je wensen door via het contactformulier en wij helpen je graag! 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044