Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

5 redenen om naar Piemonte te gaan

Ben je op zoek naar een nog echte onontdekte parel in Italië? Ga dan naar de fantastische regio Piemonte! Van de rijke eetcultuur tot de indrukwekkende bergen: Tritt - Case in Italia zet 5 redenen om naar Piemonte te gaan voor je op een rijtje.

5 redenen om naar Piemonte te gaan

Ben je op zoek naar een nog echte onontdekte parel in Italië? Ga dan naar de fantastische regio Piemonte! Deze noordwestelijke Italiaanse regio heeft als letterlijke betekenis 'aan de voet van de bergen': je hebt er namelijk prachtige uitzichten op het Alpengebied. Maar Piemonte heeft nog veel meer te bieden.

Tritt - Case in Italia zet daarom 5 redenen om naar Piemonte te gaan voor je op een rijtje.

1. Geniet van slow food: proef écht van de Piemontese keuken

Het is misschien wel één van de meest belangrijke redenen om een bezoek aan de Italiaanse regio Piemonte te brengen: de rijke eetcultuur. Natuurlijk kun je in vrijwel heel Italië goed aan je trekken komen als food lover, maar Piemonte is wel een hele bijzondere gastronomische regio. Hier staat slow food namelijk hoog in het vaandel. Slow food is een antwoord op het welbekende fast food. Geen snelle hap vol e-nummers dus, maar puur voedsel, vaak rechtstreeks van de boer – waar je heerlijk de tijd voor neemt. Piemonte is dé plek om van slow food te genieten, want hier komt deze beweging vandaan. Buon appetito!

2. Geniet van cultuur en geschiedenis in hoofdstad Turijn (en andere mooie steden)

Hoofdstad Turijn is de bakermat van de slow food beweging, maar in deze prachtige stad is nog veel meer te ontdekken. Wat dacht je van de imposante kathedraal van San Giovanni Battista, of het koninklijk paleis van de stad: Palozzo Reale? Ook niet te missen: de Mole Antonelliana. Deze basiliek is één van de voornaamste bezienswaardigheden van de stad. Verder barst Turijn van de leuke musea en kun je er ook terecht voor wat natuur: in het stadspark Parco Valentino, bijvoorbeeld, aan de rivier Po. De perfecte plek om even bij te komen!

3. Hoe bijzonder – ga zelf op truffeljacht

Om van de slow food beweging in Piemonte te genieten is niet de enige reden om af te reizen naar deze provincie. Je kunt er ook deel van uitmaken!

Ga bijvoorbeeld zelf op truffeljacht als je Piemonte bezoekt in het truffelseizoen, tussen oktober en december. Je kunt dan met een echte truffeljager (en natuurlijk zijn hond!) op pad om in bijvoorbeeld Alba, dé truffelplek waar je ook een enorme truffelmarkt vindt, om je eigen truffels te zoeken.

Een bijzondere ervaring in Piemonte, die je niet snel zult vergeten.

4. Ain’t no mountain high enough in Piemonte

Als je Piemonte zegt, dan zeg je ook: bergen. De naam van deze regio is niet voor niets letterlijk te vertalen als 'aan de voet van de bergen' – omdat Piemonte aan het indrukwekkende Alpengebergte ligt, kun je hier uitstekend terecht voor sportieve activiteiten. Denk aan een verfrissende bergwandeling of een ski avontuur. De Grenzgipfel is zelfs met 4681 meter de op één na hoogste bergtop van Italië. Prachtig om te zien.

5. Snel en gemakkelijk te bereiken

De laatste, maar daarom niet minder belangrijke reden om Piemonte te bezoeken, is de bereikbaarheid. Omdat de regio in het noordwesten van Italië ligt, kun je Piemonte gewoon met de auto goed bereiken. In zo’n twaalf uur reizen van Nederland ben je met de auto al bij deze onontdekte parel in Italië. Liever vliegen? In een dik anderhalf uur vlieg je van Amsterdam naar Turijn – vaak met een vliegticket met een fijn prijsje. Wel zo handig!

Ook op vakantie naar Piemonte?

Wil jij ook op vakantie naar Piemonte? Geef ons je wensen door via het contactformulier en wij helpen je graag! 

 
Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044