Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

6 onontdekte plekjes in Toscane

Behalve de bekende kunststeden heeft Toscane nog tal van andere plekken die de moeite waard zijn om te ontdekken. In dit blog delen we graag een aantal minder bekende pareltjes.

6 onontdekte plekjes in Toscane

Steden als FlorencePisa, Siena en Lucca zijn wereldwijd bekend onder reizigers, maar Toscane heeft ook een groot aantal minder bekende pareltjes te bieden, waar je de drukte over het algemeen nog een beetje kunt ontlopen. Wat dacht je van het middeleeuwse stadje Massa Marittima in de provincie Grosseto of het prachtige Isola del Giglio? Wij delen ze graag met je.

Garfagnana

In het noorden van Toscane vind je de Garfagnana (provincie Lucca), een prachtig natuurgebied. Het is hier ruiger en bergachtig en temidden van de bergen vind je prachtige dorpjes. Bijvoorbeeld Castiglione di Garfagnana, dat geheel ommuurd is. Of Castelnuovo di Garfagnana, dat eveneens zijn oude karakter heeft weten te behouden. Hier ervaar je het andere, echte Toscane. 
Mugello

Deze heuvelachtige, groene streek vind je ten noordoosten van Florence. Het werd vernoemd naar de familie Magelli, die hier als eerste ging wonen. De streek kent talloze pittoreske dorpjes en door zijn niet al te grote hoogteverschillen is het een prima plek voor een wandel- of fietsvakantie. Een prettig alternatief voor wie in alle rust wil genieten van zowel het onontdekte Toscane als van Florence. Bijvoorbeeld in deze gemoedelijke borgo  met ruime appartementen, borgo Montecarelli


Uitzicht vanaf Borgo Montecarelli


Monterufoli-Caselli

Dit natuurreservaat in de provincie Pisa is een van de meest ongerepte van Toscane. Je kunt het alleen te voet, te paard of op de fiets ontdekken. Je vindt er  talloze dier- en plantensoorten en passeert zowel bosgebied als meer open vlaktes en rivierbeddingen. Er zijn routes voor zowel beginners als meer gevorderden, zodat dit gebied voor ieder wat wils weet te bieden. Hou er wel rekening mee dat de kleinere tracks wat minder goed begaanbaar zijn en dat het onderhoud hier en daar te wensen over laat. Een prachtig gebied voor natuurliefhebbers. Boek bijvoorbeeld een verblijf bij Poggio di Campana in Pomarance.


Foto; Visit Tuscany


Isola del Giglio

Dit eilandje is onderdeel van de Toscaanse Archipel en relatief onbekend onder toeristen alhoewel dat enigszins veranderde nadat het cruiseschip de Costa Concordia kapseisde voor de kust van Giglio.  Je kunt hier zowel op het strand liggen als cultuur snuiven in één van de oude ruïnes. Je komt er door de boot te nemen vanaf Porto Santo Stefano (Grosseto). Het is een oase van rust voor wie de drukte even wil ontsnappen. Niet voor niets hadden de Romeinse keizer Nero en de bekende familie De’Medici hier een buitenhuis.


Bagni di San Filippo

In Toscane vind je diverse natuurlijke bronnen, (zie ook onze beleefpagina), waarvan Bagni di San Filippo (provincie Siena) een echte aanrader is. Via een pad langs de rivier bereik je dit prachtige stukje natuur, waar je in alle rust kunt ontspannen en genieten van het heilzame water. Ga zeker ook even op zoek naar de Witte Walrus (balena bianca), een bijzondere kalkformatie die zijn naam dankt aan de vorm ervan. Het water dat hier uit de grond komt is rond de 45 graden Celsius, waardoor het ook in de herfst en winter nog aangenaam baden is. Ga vooral vroeg of later in de avond, in het zomerseizoen is het in de middag druk.
Massa Marittima

Het stadje Massa Marittima vind je in de provincie Grosseto, zo’n 63 km ten oosten van Siena. Het heeft als het ware 2 gedeelten, de oude en de nieuwe stad. In het oude gedeelte, het centro storico vind je de grote kathedraal San Cerbone, aan het piazza Garibaldi. Een mooi plein voor een cafè of een wijntje. Massa Marittimo is een zogenaamde Cittaslow stad. De cittaslow beweging komt voort uit de slowfood beweging en staat voor kleine steden die zich onderscheiden op het gebied van o.a. leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, cultuurhistorie en behoud van eigen identiteit. Bezoek in het hoger gelegen stadsgedeelte de klokkentoren, oftewel de Torre del Candeliere voor een prachtig uitzicht over het stadje en de omgeving. Op een kwartiertje rijden van Massa ligt het lago dell Accesa, bekroond tot een van de mooiste meren van Toscane. 

Meer weten over Toscane en een van deze bijzondere plekjes als vakantiebestemming? Wij adviseren graag bij het op maat samenstellen van uw vakantie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via toscane@tritt.nl of via de chat functie op onze website. Een belletje kan natuurlijk ook.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044