Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

6 Tips voor romantisch Sardinië

Op 14 februari is het zover; San Valentino, oftewel Valentijnsdag. Ter ere van deze dag geven wij je 6 tips voor een romantische vakantie op Sardinië, van romantische uitstapjes tot de ultieme honeymoon bestemming. Je leest het hier!

6 Tips voor romantisch Sardinië

Op 14 februari is het zover; San Valentino, oftewel Valentijnsdag. Ter ere van deze dag geven wij je 6 tips voor een romantische vakantie op Sardinië, van romantische uitstapjes tot de ultieme honeymoon bestemming. Je leest het hier!

Het Sarda Charme Resort

Vlakbij het ‘Lago del Liscia’ meer, en op slechts enkele kilometers afstand van de prachtige Costa Smeralda zijn de tweepersoonskamers van het Sarda Charme Resort gelegen. De charmante kamers zijn tegen de heuvel aan, in de vorm van huisjes gebouwd, met een prachtig uitzicht op het meer. Het zwembad van het Resort is centraal gelegen in de ruime groene tuin. Deze accommodatie is de ideale uitvalsbasis om leuke trips naar de omliggende plaatsen en heerlijke tochten in de ongerepte natuur te maken. Een vakantie bij Sarda Charme sluit je af met een heerlijk diner in het restaurant en/of met een van de massages die worden aangeboden in het wellnes centrum.

   


Geniet van het uitzicht over Castelsardo

Aan de golf van Asinara is Castelsardo gelegen. Deze middeleeuwse stad is aan de kust, hoog op een vulkanische rots gelegen waardoor je een prachtig uitzicht over de baai hebt. Behalve het uitzicht heeft de stad nog veel meer te bieden zoals de vele kleine winkeltjes van ambachtslieden, de kathedraal, het fort en de oude stadsmuren. Ook in de omgeving zijn volop mogelijkheden, zo zijn het ‘ezelseiland’ Asinara en de grote stad Sassari niet ver weg gelegen. De watersportliefhebbers kunnen een bezoek aan Castelsardo combineren met de vele watersportmogelijkheden nabij het  vlakbij gelegen dorpje Valledoria.


Spiaggia La Pelosa

Wat is er nu romantischer dan een heerlijke strandwandeling bij een ondergaande zon? Sardinië leent zich met zijn 1800km lange kuststrook uitstekend voor romantische strandwandelingen. Het is haast onmogelijk om een keuze te maken uit de vele fenomenale stranden die het eiland rijk is. Toch steekt het strand van La Pelosa er met kop en schouders bovenuit. La Pelosa is gelegen nabij Stintino in het noordwesten van Sardinië. Bij aankomst op dit strand waan je, je in een tropisch paradijs. Wandel tijdens de zonsondergang door de duinen met uitzicht op het kraakheldere turquoise zeewater en het hagelwitte zandstrand.

Photo Credits: Sardegna Turismo


La Maddalena Archipel

Een dagje naar de La Maddalena Archipel? Neem dan zeker de huurauto mee zodat je de romantische panorama route over het hoofdeiland La Maddalena kan rijden. Vanaf het centrum van La Maddalena kan je middels een panoramische route naar het zuidelijke gedeelte van het eiland rijden. Deze panoramische route brengt je prachtige uitzichten met als eindbestemming het Testa di Polpo strand, vernoemd naar de grote rotsformaties op het strand. Een typisch voorbeeldje van; de reis is net zo belangrijk als de bestemming.

Photo Credits: Sardegna Turismo

Golf van Orosei

Prachtige onontdekte afgelegen baaitjes zijn gelegen in de Golf van Orosei aan de oostkust van Sardinië. De baaitjes zijn te voet of per boot te bereiken, diverse wandeltochten brengen je naar een aantal van deze afgelegen baaitjes. De gemakkelijkste én meest romantische manier om deze baaitjes te ontdekken is echter door zelf een bootje te huren en op onderzoek uit te gaan! Wil je liever niet zelf een boot huren, boek dan in Cala Gonone een boottocht waarbij je optioneel ook een bezoek brengt aan de Bue Marino grotten.

Goloritze - Golf van Orosei


Marinedda Resort; de ultieme honeymoon bestemming

Hotel Marinedda is gelegen nabij het dorpje Isola Rossa en kijkt uit over een van de mooiste delen van de Golf van Asinara aan de noordwest kust van Sardinië. Hotel Marinedda ligt temidden van een prachtige omgeving met enerzijds het rotsgebergte en anderzijds schitterende baaien met kristalhelder water. Isola Rossa staat bekend als gezellig vissersdorpje door onder andere zijn haven, de Spaanse toren, zijn aangename boulevard, prachtige stranden en beroemde zonsondergangen. Voor de échte tortelduifjes is er de Executive Elicriso met zeezicht suite. Een exclusieve suite met veel privacy waaronder een privé verwarmd zeewater zwembad met hydro massage. Daarnaast heb je tijdens je verblijf in de Elicriso suite gratis entree tot het wellness centrum! 

  

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044