Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

8 Boekentips voor Italie liefhebbers

Onze reisplannen staan voorlopig in de ijskast maar om toch in Italiaanse sferen te verkeren kunnen we de boekenkast een Italiaans tintje geven. 8 leuke 'Italiaanse' boekentips.

8 Boekentips voor Italie liefhebbers

foto header: afbeelding van lucia parrillo via Pixabay

Onze reisplannen staan voorlopig in de ijskast maar om toch in Italiaanse sferen te verkeren kunnen we wel de boekenkast een Italiaans tintje geven. Aan het eind van het jaar hebben we een aantal boeken verzameld die alles met Italie te maken hebben en je mentaal misschien toch op vakantie laten gaan in Italie. Ook leuk om cadeau te doen aan Italie fans, om de smart van het lange wachten te verzachten.

1 De Methode Catalanotti – Andrea Camilleri

De Italiaanse auteur Andrea Camilleri overleed in 2019 op 93 jarige leeftijd. Hij werd geboren op Sicilie, in het dorpje Porto Empedocle. Hij was toneelregisseur, scenarioschrijver en leraar. Pas op latere leeftijd is hij gaan schrijven. Echt bekend werd hij pas op 69-jarige leeftijd toen hij begon met het schrijven van de spannende detectivereeks Montalbano, waarin inspecteur Salvo Montalbano misdrijven oplost in het fictieve Siciliaanse plaatsje Vigata. De boeken zijn in veel landen uitgekomen en er werd ook een tv serie op gebaseerd, opgenomen in Porto Empedocle. In totaal schreef Camilleri 37 boeken over inspecteur Montalbano. In oktober verscheen de laatste titel in het Nederlands, De Methode Catalanotti. 

Beleef zelf Sicilie en bekijk hier onze vakantiewoningen op Sicilie

2 Capri Dolce Vita - Cesare Cunaccia

Koffietafelboek voor de liefhebbers, leuk om cadeau te geven. In deze serie zijn boeken verschenen over iconische bestemmingen als Marrakech, Ibiza, Mykonos en Miami Beach. Capri mòet je een keer bezocht hebben. Het eiland ligt voor de kust van Napels in Campania en telt 10 km2. Je kunt er vaak beroemdheden spotten maar laat je vooral betoveren door de prachtige kustlijn, de beroemde blauwe grot en de machtige rotsformaties van de Faraglioni. Magisch eiland! 
 

3 Big Mamma's Cucina Popolare – Big Mamma

Een kookboek met Italiaanse recepten geschreven ism de succesvolle Italiaanse restaurantgroep Big Mamma. De restaurants van Big Mamma vind je nìet in Italie maar in Parijs, Lille, Lyon, Londen en Madrid. De Italiaanse chef-koks van Big Mamma koken authentieke Italiaanse recepten volgens de tradities van hun eigen mamma’s maar op een moderne manier uitgevoerd. Het boek bevat ruim 130 heerlijke Italiaanse recepten van antipasti tot pizza’s, risotto en desserts die gemakkelijk zijn te bereiden. Ook een versie van onze all time favorite, pasta alle vongole is erin terug te vinden. 
 

4 De Kolibrie – Sandro Veronesi 

Met De Kolibrie won Sandro Veronesi dit jaar de Premio Strega, de belangrijkste Italiaanse prijs voor literatuur. Sandro Veronesi werd geboren in Prato (20 km van Florence) in Toscane en woont in Rome. Hij won de prijs voor de 2e keer, de eerste keer was in 2006 met het boek Kalme Chaos (Caos Calmo). Dit boek werd in 2008 verfilmd door Antonello Grimaldi. De Kolibrie is een prachtig boek en gaat over Marco Carrera, die in zijn jeugd de bijnaam De Kolibrie kreeg vanwege een groeistoornis. Ondanks alle dramatiek in zijn leven streeft hij ernaar in evenwicht te blijven, bewegingsloos net zoals de kolibrie dit doet met behulp van zijn snelle vleugelslag. 
 

5 Veganista – Luna Trapani

Hou je van de Italiaanse keuken maar wil je het wel graag vegan? Dan is dit boek een aanrader. Luna Trapani is een Vlaams-Italiaanse kok met een eigen restaurant in Antwerpen. Ze kookt en ontwikkelt Italiaans georiënteerde recepten op basis van plantaardige ingrediënten. En dat kan heel goed volgens Luna want groenten zijn een hoofdingredient in de Italiaanse keuken. 
 

6 Puglia between Sea and Sky -  Giovanni Simeone (fotograaf) en William Dello Russo (tekstschrijver)

Prachtig koffietafelboek over Puglia. Je kunt er dan wel niet zelf naar toe reizen nu, maar dat moment gaat vast weer komen en dan is dit boek een voortreffelijke inspiratiebron met tal van heerlijke foto’s. Te koop o.a. via amazon.com. 
 

Tritt heeft verschillende mooie vakantiewoningen in Puglia in het programma. Ontdek Puglia met Tritt - Case in Italia

7 De dochters van Fontana – Lori Nelson Spielman

Gewoon lekker weg lezen, in de trant van Lucinda Riley. Heerlijk om te ontspannen en met Italië on your mind…. De bijna tachtigjarige Paulina Fontana, Poppy genoemd, neemt haar achternichtjes Emilia en Lucy mee naar de Amalfi-kust om haar geboorteplaats te bezoeken. Tijdens hun reis vertelt Poppy de nichtjes steeds meer verhalen over hun lange, rijke familiegeschiedenis, goed bewaarde geheimen en verboden liefdes. De beide achternichtjes raken langzaam in de ban van het betoverende Italië en beginnen voorzichtig te dromen over de ware liefde....
 

8 Het huis met de spiegels - Cristina Caboni

Tenslotte nòg een romantisch feelgood boek, kunnen we wel gebruiken. Het huis met de spiegels is in 2020 uitgekomen en ook dit verhaal speelt zich af aan de Amalfikust in Positano. De schrijfster Cristina Caboni woont met haar man en 3 kids niet aan de Amalfikust maar in de buurt van Cagliari, Sardinie waar ze het imkerbedrijf van haar familie beheert. Ze schrijft boeken, heeft ook een plaat opgenomen, kweekt rozen, houdt bijen en heeft een bijzondere interesse in parfums. Haar eerste boek was ook gewijd aan parfum, Il Sentiero dei profumi, het werd een bestseller wereldwijd. Uiteraard spelen de verhalen zich regelmatig af in Italie. Zo speelt De Bloementuin, verschenen in 2017 zich af in Toscane en De Bijenkoningin uit 2016 heeft Sardinie als decor.
 
 

Wil jij ook naar Cagliari en Sardinie? Boek bijvoorbeeld een verblijf bij deze accommodatie op loopafstand van een van de mooiste stranden van Sardinie, Villasimius resort.

Bekijk onze gehele collectie vakantiewoningen in Italie, Toscane en Sardinie, je kunt zorgeloos boeken; als Covid onverhoopt de plannen weer dwarsboomt en er sprake is van code oranje of rood kun je tot 30 dagen kosteloos annuleren. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044