In september begint traditiegetrouw de oogsttijd in Italië. Vanaf september hangen trossen volgroeide druiven in de laatste zomerzonnestralen te wachten totdat ze geplukt worden. Begin november is het de beurt aan de olijven. Rondom de oogst worden tal van festiviteiten georganiseerd in Toscane.
> lees verderPasta, tomaten en olijfolie zijn hoofdbestanddelen in de Toscaanse keuken. Maar er gaat geen maaltijd voorbij zonder daarbij ook brood te serveren. Toscane kent dan ook tal van eigen soorten brood.
> lees verderOveral in Europa krijgen historische gebouwen een nieuwe bestemming. In Florence is de 'Murate' hier een mooi voorbeeld van.
> lees verderDe Palio van Siena is misschien wel de bekendste paardenrace ter wereld. Maar de race kent geheimen die alleen bij de deelnemers en ingewijden bekend zijn. Vijf dingen die u (waarschijnlijk) nog niet wist over de Palio.
> lees verderDat het zo'n groot succes zou worden had niemand gedacht! Sinds kort wordt de in vergetelheid geraakte Mercato Centrale van Florence weer druk bezocht, door zowel Florentijnen als toeristen.
> lees verderIn 1985 besloot de familie Frescobaldi, een gerenomeerde wijn- en olijfolieproducent, om de handen ineen te slaan met andere speciaal geselecteerde Toscaanse olijfolieproducenten uit de buurt van Florence. Onder de naam Laudemio brengt het consortium sinds die tijd luxe olijfolie op de markt.
> lees verderWie aan Italië denkt, associeert dat in eerste instantie waarschijnlijk niet met cowboys. Die horen toch eerder thuis in Amerika dan in Toscane, zou je zeggen. Niets is echter minder waar.
> lees verderDe Italiaanse organisatie FEE (Foundation for Environmental Education) deelt ieder jaar de zogeheten Bandiere Blu (blauwe vlaggen) uit aan de beste, schoonste en veiligste stranden van Italië. Ook in 2015 kregen 18 Toscaanse stranden een blauwe vlag toegekend.
> lees verderWie aan de Toscaanse keuken denkt, denkt al snel aan pasta, wijn en zoete koekjes. Maar Toscane heeft ook een groot aantal minder bekende specialiteiten. Op het eerste gezicht lijken de appels en uien uit Toscane wellicht op die in Nederland, maar niets is minder waar. Om u alvast wat wegwijs te maken voor uw verblijf tijdens uw vakantie in Toscane, volgt onderstaand een overzicht van bijzondere lokale Toscaanse specialiteiten op het gebied van groente en fruit.
> lees verderWe zijn onderweg door de heuvels op weg naar een nog vrij onontdekt gedeelte achter de Toscaanse kust: Val di Cecina. We bezoeken nieuwe vakantiewoningen om ons Toscaanse aanbod nog meer uit te breiden en we gaan op bezoek bij een kindvriendelijk vakantieparkje dat al jaren in onze top 5 staat.
> lees verder