Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Beleef Florence - Dan Brown en Florence: een schot in de roos

Wie kent ze niet, de beroemde pageturners van de Amerikaanse schrijver Dan Brown? Voor zijn zesde roman Inferno heeft hij zijn oog laten vallen op Florence. Geen wonder, de stad is een perfecte locatie voor een spannende thriller.

Beleef Florence - Dan Brown en Florence: een schot in de roos

We gaan aftellen naar de herfstvakantie en dit is bij uitstek een periode om een bezoek te brengen aan Florence, Toscane. Daarom in dit blog aandacht voor een leuke tour door Florence, met als thema Dan Brown's Inferno. 

Dan Brown's Inferno in Florence

Wie kent ze niet, de beroemde pageturners van de Amerikaanse schrijver Dan Brown? Voor zijn zesde roman Inferno heeft hij zijn oog laten vallen op Florence. Geen wonder, de stad is een perfecte locatie voor een spannende thriller.

Het is een groot succes geworden. Het boek is verschenen in 2013 en werd vorig jaar verfilmd met in de hoofdrollen Tom Hanks en Felicity Jones.

Inferno

Waarom heet het boek Inferno?  Inferno betekent hel en de titel is een eerbetoon aan de Florentijn Dante, de grootste Italiaanse dichter aller tijden. Dante di Alighiero degli AlighieriI werd in het jaar 1265 geboren in Florence. In zijn Middeleeuwse meesterwerk ‘La Divina Commedia’ daalt Dante af naar de hel en geeft een uitgebreide beschrijving van de zonden en de straffen van de personages die hij daar ontmoet.

Dante loopt als een rode draad door het boek van Dan Brown. In Inferno wordt de mensheid bedreigd door de duivelse plannen van de criminele biochemicus Bertrand Zobrist. Hij wil een monsterlijk virus onder  de mensen verspreiden om de groei van de wereldbevolking af te remmen. Het is een slopend gevecht  tegen de tijd. Maar zoals altijd weet de briljante professor Langdon, met hulp van zijn bloedmooie en slimme assistente Sienna Brooks de mensheid te redden van de ondergang.

Inferno Tour

Veel toeristen willen nu met eigen ogen zien welke weg professor Langdon en Sienna hebben afgelegd in Florence.  Hun spectaculaire vlucht leidt door de Boboli tuinen, de gang van Vasari, het stadhuis - waar de belaagster van Langdon door het plafond valt - en de Doopkapel. Het aantal bezoekers in Florence is, mede dankzij Dan Brown, de laatste jaren enorm toegenoemen. Overigens is de gang van Vasari, een 'geheime' gang tussen het Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti momenteel wegens werkzaamheden gesloten. Mocht deze weer open gaan dan zal dat waarschijnlijk zoals ook voorheen slechts enkele keren per jaar zijn en een bezoek is dan alleen mogelijk o.b.v. een gids met vooraf gereserveerde tickets. 

 

De volgende roman schijnt zich af te spelen in Amsterdam. Maar of onze hoofdstad nog meer toeristen aan kan, is maar de vraag….

Verwachte temperaturen rond de 22°C, lekker eten en shoppen in Florence, cultuur snuiven in het Uffizi en Dan Brown, genoeg redenen voor een trip naar Florence (in de herfstvakantie). Bekijk onze accommodaties hier of mail ons voor advies. 

 

De blogberichten ‘Beleef Florence’ worden verzorgd door Karin Werker. Na haar studie klassieke talen in Nijmegen is Karin naar Italië vertrokken. Sinds 1991 woont zij in Florence, waar zij officieel stadsgids is. Zij verzorgt op enthousiaste en zeer onderhoudende wijze rondleidingen door deze prachtige stad in Toscane. Heeft u interesse in een rondleiding met Karin dan kunt u deze bij ons reserveren. Tijdens het toeristenseizoen plaatsen wij op regelmatige basis een blog van Karin waarin zij vertelt over bijzondere ins en outs van Florence en Things to Do.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044