Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Beleef Florence: Fietsen langs de Arno

Florence is natuurlijk bij uitstek een stad voor kunstliefhebbers. Toch komen ook sportievelingen wel aan hun trekken. Als je even uit de stad weg wilt en op zoek bent naar een bijzonder tijdverdrijf, kun je zonder al te grote inspanning een prachtige fietstocht maken langs de rivier de Arno.

Beleef Florence: Fietsen langs de Arno

Things to do in Florence - fietstocht langs de Arno

De route

De tocht begint in het stadspark ‘Le Cascine’. Het grote stadspark is op zich al de moeite waard om een kijkje te nemen.  Het was oorspronkelijk een jachtplek voor de Medici, met tevens een boerenbedijf met koeien waar kaas werd gemaakt voor de familie.  Aan het eind van het stadspark begint ons fietspad.

Het is verhard, 9 kilometer lang en loopt helemaal langs de Arno. Het is er heerlijk groen, met veel bomen, planten en allerlei vogelsoorten. Er is geen verkeer behalve treinen die langssuizen en vliegtuigen die boven je hoofd voorbij komen, want we zijn dicht bij de luchthaven. Omdat het parcours vlak is, leent het zich ook uitstekend om te fietsen of te wandelen met de kinderen.

Natuurgebied I Renai

De tocht eindigt in het park ‘I Renai’, een beschermd natuur- en recreatiegebied met plassen waar je o.a. kunt zwemmen, zonnen, klimmen op een klimmuur en kanoen. Het is op een steenworp afstand van Florence, maar je bent even helemaal buiten.

Perfect voor Florentijnen maar ook voor ons toeristen die even de stad willen ontvluchten. Fietsen langs de Arno kan op uw Things to Do in Florence lijstje!

 

De blogberichten ‘Beleef Florence’ worden verzorgd door Karin Werker. Na haar studie klassieke talen in Nijmegen is Karin naar Italië vertrokken. Sinds 1991 woont zij in Florence, waar zij officieel stadsgids is. Zij verzorgt op enthousiaste en zeer onderhoudende wijze rondleidingen door deze prachtige stad in ToscaneHeeft u interesse in een rondleiding met Karin dan kunt u deze bij ons reserveren. Tijdens het toeristenseizoen plaatsen wij op regelmatige basis een blog van Karin waarin zij vertelt over bijzondere ins en outs van Florence en Things to Do. 

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044